Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk var pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.
Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Iepakots vidē, kur tiek fasēti rieksti, sezama sēklas, soja un glutēnu saturoši produkti.
Ražotājs: UAB EKO PLANET, LietuvaSastāvdaļas: organiskās brūnās lēcas.
Uzturvērtība uz 100 g:
Uzturvērtība uz 100 g: | 1222 kJ/ 292 kcal |
Tauki | 1.9 g |
- no kuriem piesātinātie | 0.2 g |
Ogļhidrāti | 44.4 g |
- no tiem cukuri | 1.2 g |
Šķiedra | 8.9 g |
Olbaltumvielas | 24.4 g |
Sāļus | 0.3 g* |
Pirms cepšanas nomazgājiet, mērcēšana nav nepieciešama. Pagatavojiet apmēram 15 minūtes. Ūdens un lēcu attiecība ir 3:1. Lēcas gatavosies daudz lēnāk, ja izmantosiet sāli vai skābas sastāvdaļas, tāpēc vislabāk tās pievienot gatavošanas beigās.
Lielisks pākšaugu sagatavošanas veids ir to diedzēšana. Dīgušos pākšaugos palielinās pākšaugu uzturvērtība, padarot tos par vienu no svarīgākajiem enerģiju sniedzošajiem pārtikas produktiem.
Kvinoja ir ļoti barojoša un bieži tiek slavēta par ieguvumiem veselībai. Tas ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kvinoja ir arī bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.