Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi ir rupji samaltu kukurūzas miltu veids, kas izgatavots no žāvētiem kukurūzas graudiem, kas ir sasmalcināti vai samalti līdz rupjai tekstūrai. Šī graudaugu pārsla ir populārs produkts Dienvidamerikas virtuvē un parasti tiek pasniegts kā brokastu ēdiens, bieži vien ar sviestu, sieru vai citiem sāļiem piedevām.
Lai pagatavotu kukurūzas putraimus, kukurūzu parasti žāvē un rupji samaļ, iegūstot rupjāku tekstūru nekā kukurūzas miltiem, bet smalkāku nekā polentu. Tos var pagatavot līdzīgi polentai, vārot ūdenī vai pienā, kas mīkstina tekstūru un veido krēmīgu, putrai līdzīgu konsistenci. Sasmalcinātus kukurūzas miltus var arī cept, cept vai grilēt, padarot to par daudzpusīgu pamatu dažādiem ēdieniem un pagatavojumiem.
Populārs itāļu ēdiens – polenta – tiek gatavots no sasmalcinātiem kukurūzas putraimiem. Pēdējo var pasniegt kā pamatu dažādiem ēdieniem, piemēram, sautējumiem, mērcēm vai grauzdētiem dārzeņiem. To var arī garšot ar dažādām sastāvdaļām, piemēram, sieru, zaļumiem vai garšvielām, padarot to par gardu un sildošu ēdienu. Pēdējos gados tas ir kļuvis populārs dažādās pasaules vietās un bieži atrodams daudzos restorānos ārpus Itālijas.
Bioloģiskās kukurūzas putraimi tiek audzēti un ražoti, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai graudus pasargātu no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Ražotājs: BIO PLANET, PolijaSastāvdaļas: organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība |
1440 kJ/ 340 kcal |
Tauki |
1.0 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes |
0.2 g |
Ogļhidrāti |
74.0 g |
- no kuriem cukuri |
0.6 g |
Šķiedru materiāli |
4.1 g |
Olbaltumvielas |
6.6 g |
Sāļi |
0.0 g |
200 g kukurūzas putraimu pakāpeniski ielej 1 litrā verdoša ūdens. Nepārtraukti maisiet 1 minūti, līdz maisījums sabiezē.
Bioloģiskā rīsu putra bez glutēna.
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;