Šviežios žolelės, prieskoniai bei šlakelis acto šiai lęšių sriubai suteikia įmantraus skonio.
Jums reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio dydžio svogūno, supjaustyto
4 vidutinių morkų, supjaustytų (2 puodeliai)
2 salierų stiebelių, susmulkintų
6 mažų arba 3 didelių žaliojo lapinio kopūsto (Kale) lapų: stiebai supjaustyti į smulkius kubelius, o lapai – susmulkinti (8 puodeliai)
½ arbatinio šaukštelio malto kumino
1½ arbatinio šaukštelio druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
4 česnakų skiltelių, sutarkuotų
1 skardinės smulkintų skrudintų pomidorų
¾ puodelio sausų žalių lęšių, nuplautų
2 šaukštų baltojo vyno acto
12 šviežių čiobrelių šakelių, surištų į ryšulėlį
6 puodelių daržovių sultinio
½ puodelio kapotų šviežių petražolių, papuošimui
Raudonosios paprikos dribsnių
Tarkuoto parmezano sūrio, patiekimui (jei pageidaujate)
Gaminimas:
1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite svogūną, morkas, salierą, žaliojo lapinio kopūsto (Kale) stiebelius, kmynus, druską ir šiek tiek maltų pipirų. Retkarčiais pamaišydami kaitinkite ant ugnies 8 minutes arba tol, kol daržovės pradės minkštėti.
2. Įmaišykite česnaką, pomidorus, lęšius, actą, čiobrelius ir sultinį. Uždenkite ir troškinkite 25–30 minučių arba tol, kol lęšiai suminkštės. Sudėkite žaliojo lapinio kopūsto (Kale) lapus ir virkite 5 minutes arba kol lapai suminkštės.
3. Išimkite čiobrelių ryšulėlį. Papildomai pagardinkite prieskoniais pagal poreikį. Prieš patiekiant, rekomenduojame pabarstyti petražolių, raudonosios paprikos dribsnių bei parmezano.
Išeiga: 4 porcijos.
Receptas: loveandlemons.com
Organiskajām brūnajām lēcām ir maiga, riekstaina garša un tās lieliski sader ar stiprām, aromātiskām garšvielām. Piemērotas zupu un salātu pagatvošanai, turklāt tās var izmantot gan kā piedevas, gan kā pamatēdienu.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Dzeltenās lēcas ir labs augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Zaļās lēcas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots. Piemērots zupām, salātiem un sautējumiem.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties