Ingvers ir viena no populārākajām garšvielām. Tas atvieglo ēdiena uzsūkšanos, piešķir tai pikantu garšu.
Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.
Universāls garšvielu maisījums, ideāli piemērots picām, sviestmaizēm, salātiem, uzkodām. Ideāli piemērots ēdieniem ar sieru un biezpienu. Bez konservantiem. Bez garšas pastiprinātājiem. Bez mākslīgām krāsvielām.
Eksotiska garšviela ar īpašu aromātu un unikālu saldu un asu garšu. Piemērots saldajiem ēdieniem un dzērieniem - putrām, mazgāšanai, jogurtam, šokolādei, augļu salātiem, kūkām, piparkūkām, kēksiem, kompotiem, maizei, cepumiem, kafijai un tējai. Nelietot termiski neapstrādātu.
Melnie pipari ir pasaulē populārākā un pazīstamākā garšviela, saukta arī par "garšvielu karali".
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu vai lakricu.
Garšvielas palīdz radīt ēdienus ar unikālu garšu.