Bioloģiskās sasmalcinātas auzas satur daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Auzas ir izcils enerģijas avots ar lielisku olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku līdzsvaru. Lielākā daļa tajos esošo tauku ir nepiesātinātās taukskābes, starp kurām dominē mononepiesātinātās. Salīdzinot ar citiem graudaugiem, auzas ir bagātas ar olbaltumvielām. Šķiedrvielas ir svarīgs elements katra cilvēka uzturā, jo nepieciešamas normālai zarnu darbībai.
Auzas uzturā visvairāk novērtētas cilvēka organismam svarīgo šķiedrvielu dēļ. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā, sausā, vēsā vietā.
Sastāvdaļas: organiski šķelto auzu putraimi.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība |
1574 kJ / 376 kcal |
Tauki |
5.8 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes |
1.2 g |
Ogļhidrāti |
59 g |
- no kuriem cukuri |
0.9 g |
Šķiedru materiāli |
11 g |
Olbaltumvielas |
16 g |
Sāļi |
0.01 g |
Mērcēt pirms vārīšanas (vēlams uz nakti). Vāra proporcijā 1:2 apmēram 40 minūtes.
Sojas kubiņus izmanto kā gaļas aizvietotāju. Piemēroti kotlešu vai pildījuma pagatavošanai. Bez ĢMO.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bulgur - manna, kas izgatavota no kviešu graudiem
Organiskā lobīta spelta ir sena labības graudi, kas ir cieši saistīta ar kviešiem.
Organiskā lobīta spelta ir sena labības graudi, kas ir cieši saistīta ar kviešiem.
Organiskais pilngraudu kuskuss ir izgatavots no pilngraudu mannas miltiem.
Organiskais pilngraudu kuskuss ir izgatavots no pilngraudu mannas miltiem.
Organiskās zelta linu sēklas ir barojošas sēklas, ko izmanto pārtikas ražošanā.
Tulkojumā no hindi valodas vārds "Basmati" nozīmē "aromātisks". Rīsiem piemīt viegla, patīkama smarža un tie ātri uzvārās. Šie rīsi ir lielisks ogļhidrātu avots.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk var pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk var pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.