Uzglabāšana: pēc atvēršanas uzglabāt slēgtā traukā. Uzglabāt sausā, vēsā vietā.
Ražotājs: AMRITA - UAB EKO PIRK.Sastāvdaļas: organiski prosas graudi.
Iepakots vidē, kurā tiek apstrādāti rieksti, sezams, soja un glutēnu saturoši produkti.
Šis dabīgais produkts var saturēt sīkus akmentiņus. Pirms lietošanas nepieciešams kārtīgi nomazgāt.
Uzturvērtība 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1423 kJ / 340 kcal |
Tauki | 4.2 g |
- tostarp piesātinātie | 0.7 g |
Ogļhidrāti | 72.9 g |
- tostarp cukuri | 0 g |
Šķiedrvielas | 8.5 g |
Olbaltumvielas | 11.5 g |
Sāls | 0.01 g |
Lietošana: prosas graudi ir lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu krāsnī cepamu ēdienu pagatavošanai. Klasisko prosas biezputru var pagatavot, izmantojot pienu. Pirms vārīšanas rūpīgi nomazgājiet prosas graudus un vāriet katliņā bez vāka. Šāda pagatavošanas metode nodrošina ūdens iztvaikošanu, turpretī graudi joprojām būs pietiekami stingri. Noņemiet visas putas, kuras rodas gatavošanas laikā. Kolīdz viss ūdens iztvaikojis, pievienojiet karstu pienu un vāriet uz mazas uguns līdz putra sabiezē.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Kvinoja ir ļoti barojoša un bieži tiek slavēta par ieguvumiem veselībai. Tas ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kvinoja ir arī bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.