Šis produkts ir ideāls risinājums ēdiena gatavošanai. Karsējot tā nerada bīstamas transtaukskābes, tāpēc kokosriekstu eļļa ir piemērota cepšanai, grauzdēšanai, sautēšanai u.c.
Gatavojot ar šo eļļu, ir jūtama kokosriekstu smarža, bet specifisku pēcgaršu ēdienam tā nedod. Kokosriekstu eļļu var droši lietot visiem pamatēdi...
Šis produkts ir ideāls risinājums ēdiena gatavošanai. Karsējot tā nerada bīstamas transtaukskābes, tāpēc kokosriekstu eļļa ir piemērota cepšanai, grauzdēšanai, sautēšanai u.c.
Gatavojot ar šo eļļu, ir jūtama kokosriekstu smarža, bet specifisku pēcgaršu ēdienam tā nedod. Kokosriekstu eļļu var droši lietot visiem pamatēdieniem un desertiem. Garšvielu aromāts ir īpaši izteikts, ja tās tiek karsētas kokosriekstu eļļā, tāpēc šī eļļa ir ļoti iecienīta austrumu virtuvē.
Ja mēģināt pazemināt holesterīna līmeni, nomainiet sviestu ar kokosriekstu eļļu, uzsmērējot to uz maizes, pagaršojot to un izbaudot tās bagātīgo garšu un aromātu.
Tas, iespējams, ir vissvarīgākais kritērijs, izvēloties eļļu. Nerafinētam ir īpaša garša, kas raksturīga izvēlētā auga eļļai. Tas ir vērtīgs polinepiesātinātajām taukskābēm, polifenoliem, fosfolipīdiem, fitosterīniem un citām vielām. Šo eļļu izvēlas tie, kam patīk šī garša, savukārt citiem tā var nepatikt. Arī nerafinētās eļļās var būt nogulsnes. Dažkārt nerafinēta kokosriekstu eļļa tiek piedāvāta nefiltrēta, taču šāda produkta derīguma termiņš ir daudz īsāks.
Tikmēr rafinētā kokosriekstu eļļa tiek ražota organiskos un ķīmiskos procesos, kas noņem piemaisījumus un piesārņotājus, padarot to vieglu un dzidru. Taču tādā veidā eļļa zaudē savu augu garšu un derīgās vielas. Šīs eļļas priekšrocības ir tādas, ka tā ir daudz izturīgāka pret augstām temperatūrām un ir piemērota ilgākai lietošanai.
Kokosriekstu eļļu ieteicams uzglabāt ledusskapī, un pēc atvēršanas vislabāk to izlietot 2-3 mēnešu laikā.
Organiskai auksti spiestai kokosriekstu eļļai ir maiga garša ar maigu un tīru jauno kokosriekstu aromātu.
Ekoloģiskajai aukstā spieduma kokosu eļļai ir maiga garša ar vieglu un patīkamu svaigu kokosriekstu smaržu.
Organiskai tīrai pārtikas kokosriekstu eļļai ir maiga garša ar maigu un tīru jauno kokosriekstu aromātu.
Organiskajai uzturā lietojamajai kokosriekstu eļļai piemīt maiga garša ar vieglu, svaigu kokosriekstu aromātu. Kokosriekstu eļļu var izmantot veģetārajos un vegānajos ēdienos, Āzijas virtuves ēdienos, kā arī dažādu desertu un mērču pagatavošanai.
Organiskai auksti spiestai kokosriekstu eļļai ir maiga garša ar maigu un tīru jauno kokosriekstu aromātu.