Grauzdēti griķi ir uzturvielām bagāti graudi, kas tiek grauzdēti, lai izceltu to riekstu garšu. Griķi dabiski nesatur lipekli un ir populāra sastāvdaļa daudzās virtuvēs visā pasaulē, īpaši Austrumeiropā, Krievijā un Āzijā.
Griķu grauzdēšanas process ne tikai piešķir graudiem bagātīgu, grauzdētu garšu, bet arī palīdz saglabāt uzturvielas. Ceptus griķus var izmantot kā daudzpusīgu sastāvdaļu dažādos ēdienos, piemēram, putrās, salātos, plovos un zupās. Dažās kultūrās to sasmalcina arī miltos un izmanto makaronu pagatavošanai vai kā bezglutēna miltu aizstājēju cepšanā.
Uztura ziņā grauzdēti griķi ir labs šķiedrvielu, olbaltumvielu un galveno uzturvielu, piemēram, mangāna, magnija un vara, avots. Griķi ir pazīstami arī ar potenciālajiem ieguvumiem veselībai, tostarp spēju palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs un atbalstīt sirds veselību. Tāpēc tie bieži tiek uzskatīti par veselīgu alternatīvu tradicionālajiem graudiem cilvēkiem, kuri vēlas dažādot savu uzturu vai ievērot bezglutēna dzīvesveidu.
Bioloģiskos griķus audzē un pārstrādā, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai griķus pasargātu no kaitēkļiem un kalpotu pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Ražotājs: BIO PLANET, PolijaSastāvdaļas: grauzdēti bioloģiski griķu putraimi.
Uzturvērtība uz 100 g:
Enerģētiskā vērtība | 1517 kJ/358 kcal |
Tauki | 2.4 g |
-no kuriem piesātinātās taukskābes | 0.5 g |
Ogļhidrāti | 69.0 g |
-no tiem cukuri | 1.1 g |
Šķiedru materiāli | 5.4 g |
Olbaltumvielas | 12.0 |
Sāls | 0.00 g |
Nomazgājiet griķus zem tekoša ūdens. Vienu daļu griķu aplej ar divām daļām ūdens un vāra uz mazas uguns 20 minūtes.
Organiskie garengraudu brūnie rīsi saglabā visas vērtīgās sastāvdaļas sēnalā, padarot to vērtīgāku par lobītiem graudiem. Brūnie rīsi ieteicami kā piedeva gaļas ēdieniem, salātiem un eksotiskiem ēdieniem.
Organiskās zelta linu sēklas ir barojošas sēklas, ko izmanto pārtikas ražošanā.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk var pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Brūnajām lēcām ir maiga, riekstu garša, un tās vislabāk var pagatavot ar spēcīgākām aromātiskām garšvielām.Piemērots zupām, salātiem, piedevām, kā pamatēdiens.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiskajiem pilngraudu basmati rīsiem ir maiga riekstu garša un unikāls aromāts.
Bioloģiskās griķu pārslas lieliski piemērotas putrām, desertiem, sausām brokastīm, griķu maizes bagātināšanai. Ar zemu tauku saturu, bez cukura.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bezglutēna makaroni, kas izgatavoti no brūno rīsu miltiem.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Kvinoja ir bagāta ar uzturvielām, tādēļ tai nav nepieciešams pievienot citus produktus.
Malto soju izmanto kā gaļas aizvietotāju. Piemērota kotlešu vai pildījuma pagatavošanai. Bez ĢMO.
Organiskās rupjās auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.
Vērtīga izvēle brokastīm vai veselīgai un ātrai uzkodai visas dienas garumā!
Vērtīga izvēle brokastīm vai veselīgai un ātrai uzkodai visas dienas garumā!
Vērtīga izvēle brokastīm vai veselīgai un ātrai uzkodai visas dienas garumā!
Pilngraudu milti ir lieliski piemēroti pilngraudu maizes cepšanai, dārzeņu un pākšaugu pastešu biezināšanai un pilngraudu makaronu pagatavošanai.
Organiskās sojas pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.