Silti un asi lēcu salāti ar ingveru

    Jums vajadzēs: 200 g zaļo vai brūno lēcu;3 selerijas kāti;2-3 tomāti;150 ml mājas jogurts (vai tik pat  pirkta bez piedevām);½ tējkarote „curry“ garšvielu maisījuma;½ tējkarote kurkuma;¼ tējkarote asafetīda;¼ tējkarote malto melno piparu; īkšķa izmēra ingvera gabaliņš;½ sarkanie čili pipari, iztīrīti no sēklām un smalki sagriezti;buntīte pētersīļu, nomazgātu un smalki sagrieztu;sāls (pēc garšas);Pilnu karoti izkausētā sviesta ghee Pagatavošana: Aplejiet lēcas ar verdošu ūdeni un atstājiet uz vienu stundu. Pēc stundas nolejiet, izskalojiet ar tīru ūdeni, ielejat jaunu ūdeni, pievienojiet sāli un lieciet vārīties. Vāriet 15-20 minūtes, bet pārliecinieties, lai lēcas nepārvārītos un neizšķīstu. Šajā laikā nomizojiet ingveru un smalciniet to. Vajadzīgs ir mīkstums, šķiedras izmetiet. Aplejiet tomātus ar verdošu ūdeni un nomizojiet mizu. Rupji  sagriežiet. Sagrieziet seleriju šķēlītēs. Pannā izkausējiet un sakarsējiet „ghee“ svietu vai eļļu. Pievienojiet asafetīdu, čilli piparus un rīvētu ingveru. Cepiet, samaisiet un pēc dažām sekundēm pievienojiet seleriju. Samaziniet uguni un ļaujiet selerijām izsautēties. Vajadzības gadījumā, varat aizklāt pannu. Pēc 7-10 minūtēm pievienojiet tomātus, melnos piparus, „curry“, kurkumu un nedaudz sāls. Sautējiet maisot 3–5 minūtes, līdz tomāti kļūs silti. Tikai nepārcepiet - tomātu gabaliņiem jāpaliek neizšķīdošiem. Nokāsiet izvārijušās lēcas, kārtīgi nolejiet ūdeni lai izvairītos no mitruma, un ievietojiet tās salātu traukā. Uzlejiet sautētās selerijas un tomātus. Samaisiet un ļaujiet nedaudz atdzist. Pielejiet jogurtu un pievienojiet smalki sakapātus pētersīļus. Visu labi samaisiet. Pasniedziet vēl siltus, bet garšīgi arī auksti. Pasniedziet ar grauzdētu maizi un grilētu, ceptu vai cepeškrāsnī ceptu baklažānu, cukini un pipariem. Iznākums: 4 porcijas.

Ingredienti

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties