Pinto pupiņas ir pākšaugu veids, ko izmanto daudzās virtuvēs visā pasaulē. Tās ir populāras Latīņamerikā, Meksikā un ASV dienvidrietumu daļā, kur pupiņas ir galvenā sastāvdaļa tādos ēdienos kā burito, ceptas pupiņas un čili salāti. Pinto pupiņas ir pazīstamas ar savu krēmīgo tekstūru un riekstu garšu. Tie ir barojošs olbaltumvielu, smago ogļhidrātu, šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots.
Pinto pupiņas ir ne tikai garšīgas, bet arī sniedz dažādas priekšrocības organismam. Tie ir lielisks augu olbaltumvielu, smago ogļhidrātu un šķiedrvielu avots. Tie ir arī bagāti ar būtiskām minerālvielām, piemēram, folijskābi, mangānu, fosforu un dzelzi. Regulāra pinto pupiņu lietošana var veicināt veselīgu un sabalansētu uzturu.
Bioloģiskās pupiņas tiek audzētas un ražotas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pupiņas pasargātu no kaitēkļiem un pēc iespējas ilgāk kalpotu, tās tiek pakļautas mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Sastāvdaļas: Organiskās Pinto pupiņas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1241 kJ/295 kcal |
Tauki | 1.3 g |
-no kura piesātinātās taukskābes | 0.2 g |
Ogļhidrāti | 36.0 g |
- no kuriem cukuri | 2.3 g |
Šķiedru materiāli | 24.0 g |
Olbaltumvielas | 23.0 g |
Sāļi | 0.01 g |
Rūpīgi nomazgājiet pupiņas zem tekoša ūdens.
Pupiņu mērcēšana dažas stundas vai nakti var saīsināt gatavošanas laiku un padarīt pupiņas vieglāk sagremojamas. Ja nolemjat tos mērcēt, pirms gatavošanas noteikti iztukšojiet un izskalojiet.
Pievienojiet pinto pupiņas katlā un pārklājiet ar dažām collām ūdens vai buljona. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina siltumu līdz minimumam. Pagatavojiet pupiņas apmēram 1-1,5 stundas vai līdz tās ir mīkstas. Gatavošanas laikā varat pievienot tādas garšvielas kā sāli, piparus, ķiplokus un zaļumus, lai uzlabotu to garšu.