Grauzdēti griķi ir uzturvielām bagāti graudi, kas tiek grauzdēti, lai izceltu to riekstu garšu. Griķi dabiski nesatur lipekli un ir populāra sastāvdaļa daudzās virtuvēs visā pasaulē, īpaši Austrumeiropā, Krievijā un Āzijā.
Griķu grauzdēšanas process ne tikai piešķir graudiem bagātīgu, grauzdētu garšu, bet arī palīdz saglabāt uzturvielas. Ceptus griķus var izmantot kā daudzpusīgu sastāvdaļu dažādos ēdienos, piemēram, putrās, salātos, plovos un zupās. Dažās kultūrās to sasmalcina arī miltos un izmanto makaronu pagatavošanai vai kā bezglutēna miltu aizstājēju cepšanā.
Uztura ziņā grauzdēti griķi ir labs šķiedrvielu, olbaltumvielu un galveno uzturvielu, piemēram, mangāna, magnija un vara, avots. Griķi ir pazīstami arī ar potenciālajiem ieguvumiem veselībai, tostarp spēju palīdzēt regulēt cukura līmeni asinīs un atbalstīt sirds veselību. Tāpēc tie bieži tiek uzskatīti par veselīgu alternatīvu tradicionālajiem graudiem cilvēkiem, kuri vēlas dažādot savu uzturu vai ievērot bezglutēna dzīvesveidu.
Bioloģiskos griķus audzē un pārstrādā, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu griķus no kaitēkļiem un pēc iespējas ilgāk kalpotu, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Ražotājs: BIO PLANET, PolijaSastāvdaļas: grauzdēti bioloģiski griķu putraimi.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība (kj/kcal) | 1517 kJ/358 kcal |
Tauki | 2.4 g |
-no kura piesātinātās taukskābes | 0.5 g |
Ogļhidrāti | 69.0 g |
- no to cukura | 1.1 g |
Šķiedru materiāli | 5.4 g |
Olbaltumvielas | 12 |
Sāļi | 0.00 g |
Nomazgājiet griķus zem tekoša ūdens. Vienu daļu griķu aplej ar divām daļām ūdens un vāra uz mazas uguns 20 minūtes.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bulgurs ir ļoti piemērots dažādu ēdienu gatavošanai - zupām, salātiem, dažādiem sautējumiem, putrām, plovam, pat desertiem. Bulgur satur vairāk labvēlīgu uzturvielu nekā rīsi, kuskuss vai makaroni. Tie satur daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī folijskābi, B vitamīnu.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Kvinoja ir bagāta ar uzturvielām, tādēļ tai nav nepieciešams pievienot citus produktus.
Tā ir ātri pagatavojama, viegla, ātri sagremojama labība, kas sniedz daudz enerģijas.
Organiskās sojas pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Sastāvdaļas: 100% organiski sarkano lēcu milti.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Orgaanilised mungoad on üks valorutkumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev vegetables ja terraviljadega, suppide voi hautistega.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
• Organiskās sastāvdaļas;• Daudz šķiedrvielu;• Bez pievienotā baltā cukura;
Organiski pilngraudu griķu milti.
Organiskie aunazirņu milti izceļas ar savu oriģinālo un maigo garšu. Ir daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Šie makaroni lieliski sader ar jūras veltēm un zivju ēdieniem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Organiskās speltas pārslas iegūst no sasmalcinātiem speltas kviešu graudiem. Speltas pārslas ir lieliska izvēle ikdienas brokastīm. Tie vislabāk garšo ar jogurtu, graudaugu dzērienu un augļiem.
Šie makaroni lieliski sader ar gaļas ēdieniem.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Bioloģiskās bezglutēna auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.