MUNG - ülimalt toitvad ja laguji seeditavad oad. Tie satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, antioksidantus, B1 vitamīnu, magniju, kāliju, sarkano vasku. Need oad on madala kalorsusega, so on need ekshoor valik kaalu kontrollimiseks.
MUNGOAD:
Tajā ir maz kaloriju. Mungoad ir salīdzinoši maz kaloriju, tāpēc tas ir veselīgs risinājums tiem, kas vēlas saglabāt savu svaru. Tie nodrošina enerģiju bez liekām kalorijām.
Kiudainerik. Mungoad ir lielisks barības vielu avots, kas veicina sēšanu.
Omab antioksidanta īpašības: Mungoad satur antioksidantus, flavonoīdus, polifenolus un bioaktīvus savienojumus, kas var palīdzēt aizsargāt organismu no oksidatīvā stresa.
Sisaldab valguallikat: Mungoad on hea taimse valgu szällä, so on need hea valik taimetoitlaste ja veganitele. Tas ir svarīgi muskuļu augšanai, audu atjaunošanai un vispārējai funkcijai.
Zems tauku saturs: Mungoad ir dabiski zems tauku saturs, īpaši küllastutt taukus.
Uzglabāšanas apstākļi: pēc avamist hoida slēgtas pakas, kuvas jahedas kohas.
Sastāvdaļas: organiskā mungoad.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1367 kJ/324 kcal |
Tauki | 1.2 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0.4 g |
Ogļhidrāti | 46.0 g |
- no to cukuriem | 6.6 g |
Šķiedru materiāli | 16.0 g |
Olbaltumvielas | 24.0 g |
Sāļi | 0.04 g |
Mung pupiņas var diedzēt vai pagatavot.
Diedzētas mung pupiņas garšo pēc svaigiem zaļajiem zirnīšiem un ir lieliski piemērotas salātu, zupu, mērču aromatizēšanai vai vienkārši ēšanai vienas pašas.
Dīgšanai - pupiņas uz nakti iemērc ūdenī, no rīta nokāš caur sietu un atstāj sietā uz visu dienu. Vakarā noskalo ar ūdeni un atkal atstāj uz nakti. Atkārtojiet šo procedūru 3-4 reizes. Līdz pupiņām sāk augt astes.
100 gramos diedzētu mung pupiņu ir aptuveni 40 kalorijas.
Mung pupiņas var arī pagatavot. Neviens no tiem nav ideāls dažādu sautējumu vai zupu aromatizēšanai. Iemērciet ūdenī vairākas stundas un vāriet apmēram 45 minūtes.
Interesanti, ka diedzētas vai vārītas mung pupiņas palielinās gandrīz trīs reizes. Tātad ar tiem pietiks patiešām ilgam laikam.
MUNG pupiņas ir ļoti populāras ājurvēdas virtuvē.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Bolīvijas balodis (kynva) ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskā uzpūstā prosa ir lieliski piemērota kā piedeva jogurtiem, salātiem, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ārkārtīgi barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Miežu putraimi ir bagāti ar ogļhidrātiem un minerālvielām – magniju, fosforu, kāliju, kalciju. Izpētot to īpašības, zinātnieki atklāja, ka tajos ir gandrīz visas bioloģiski aktīvās, barojošās vielas, kas nepieciešamas cilvēka organismam.
Organiskie zaļie zirnīši ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Organiskās japāņu pupiņas (adzuki) ir lielisks šķiedrvielu un augu olbaltumvielu avots.
Organiskās japāņu pupiņas (adzuki) ir lielisks šķiedrvielu un augu olbaltumvielu avots.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.