Smalkās auzu pārslas ir lieliska izvēle brokastīm, pateicoties pagatavošanas iespēju daudzveidībai – var pagatavot gan saldu putru, gan aromatizēt ar riekstiem vai dārzeņiem. Tie ir ātri pagatavojami, viegli, ātri sagremojami graudaugi, kas sniedz daudz enerģijas.
Smalkas auzu pārslas bieži izmanto dažādiem kulinārijas mērķiem, piemēram, cepšanai, putras gatavošanai vai pievienošanai smūtijiem. Tie ir pazīstami ar savu spēju absorbēt šķidrumus ātrāk nekā apjomīgākās auzu pārslas, padarot tās par populāru izvēli ātri pagatavojamām auzu pārslām.
Bioloģiskās auzas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai graudus pasargātu no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.
Sastāvdaļas: bioloģiskās auzu pārslas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1530 kJ, 370 Kcal |
Tauki | 6.9 g |
no kā piesātinātās taukskābes | 1.2 g |
Ogļhidrāti | 56 g |
- no kuriem cukuri | 1.3 g |
Šķiedru materiāli | 11 g |
Olbaltumvielas | 14 g |
Nātrijs | <0.01 g |
Pagatavošana: neizmērcētas pārslas vāra ūdenī proporcijā 1:2 apmēram 3-5 minūtes
Šeit ir daži no visizplatītākajiem smalko auzu pārslu lietojumiem:
1. Putra: vienmērīgu un krēmīgu putru parasti gatavo no smalkām auzu pārslām. Sasmalcinātas auzas pagatavojas ātrāk nekā lielākās auzas, tāpēc tās ir ērta izvēle ātrām, siltām brokastīm.
2. Ceptas preces: smalkas auzu pārslas var pievienot maizes izstrādājumu receptēm, piemēram, cepumiem, smalkmaizītēm un maizei. Tie piešķir auzām smalku garšu un veicina gala produkta tekstūru.
3. Smūtiji: samaisiet smalkas auzu pārslas smūtijos, lai iegūtu lielāku biezumu un uzturvērtību. Pārslas nodrošina krēmīgu konsistenci bez papildu biezinātājiem.
4. Pankūkas un vafeles: pankūku vai vafeļu mīklai var pievienot smalkas auzu pārslas, lai ēdienam pievienotu tekstūru un riekstu garšu.
Bioloģiskā rīsu putra bez glutēna.
Organiskie uzpūstie griķi ir lieliska uzkoda tūlītējai lietošanai. Lieliski piemērota kā piedeva jogurtiem, salātiem, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
• Organiskās sastāvdaļas;• Daudz šķiedrvielu;• Bez pievienotā baltā cukura;
Organiskās speltas pārslas iegūst no sasmalcinātiem speltas kviešu graudiem. Speltas pārslas ir lieliska izvēle ikdienas brokastīm. Tie vislabāk garšo ar jogurtu, graudaugu dzērienu un augļiem.
Bioloģiskās bezglutēna auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.
Bioloģiskās bezglutēna auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskie uzpūstie brūnie rīsi ir lieliska piedeva brokastu pārslām un konditorejas izstrādājumiem.
Bioloģiskās auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.
Bioloģiskās bezglutēna auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.
organiskā mannas putra no 100% KVIEŠIEM
Organiskās mandeļu pārslas ir lielisks produkts, ko ēst jebkurā formā
bioloģiskā mannas putra no 100% SPELTA KVIEŠIEM
Pilngraudu mannas putraimi, kas izgatavota no kviešiem* (100%) (*sertificēta organiskā sastāvdaļa)
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskajām dateļu pārslām ir salda garša ar īrisa pēcgaršu.
Organiskās kukurūzas pārslas ar liofilizētām zemenēm – lieliska izvēle ikdienas brokastīm
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Organiskās sastāvdaļas; Daudz šķiedrvielu; Bez pievienota baltā cukura;
Kraukšķīgās sausās brokastu pārslas ar kanēļa garšu ir lieliska izvēle, kas iepriecinās visu ģimeni.
Kraukšķīgās sausās brokastis ar kakao garšu ir lieliska izvēle, kas iepriecinās visu ģimeni.
Kraukšķīgās upeņu garšas sausās brokastis ir lieliska izvēle, kas iepriecinās visu ģimeni.