MUNG – īpaši barojošas un viegli sagremojamas pupiņas. Tie satur olbaltumvielas, šķiedrvielas, antioksidantus, B1 vitamīnu, magniju, kāliju, dzelzi un varu. Šajās pupiņās ir maz kaloriju, tāpēc tās ir lieliska izvēle svara kontrolei.
MUNGA PUPAS:
Ir maz kaloriju. Mung pupiņas ir salīdzinoši zemas kalorijas, padarot tās par veselīgu izvēli tiem, kas vēlas saglabāt vai zaudēt svaru. Tie nodrošina enerģiju bez pārmērīgām kalorijām.
Augsts šķiedrvielu saturs. Mung pupiņas ir lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina gremošanu un uztur sāta sajūtu.
Piemīt antioksidanta īpašības: Mung pupiņas satur antioksidantus, piemēram, flavonoīdus, polifenolus un citus bioaktīvus savienojumus, kas var palīdzēt aizsargāt organismu no oksidatīvā stresa.
Satur olbaltumvielu avotu: Mung pupiņas ir labs augu izcelsmes olbaltumvielu avots, padarot tās par labu izvēli veģetāriešiem un vegāniem. Olbaltumvielas ir būtiskas muskuļu augšanai, audu atjaunošanai un vispārējām ķermeņa funkcijām.
Zems tauku saturs: Mung pupās dabiski ir maz tauku, īpaši piesātināto tauku.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.
Sastāvdaļas: Organiskās Mung pupiņas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1367 kJ/324 kcal |
Tauki | 1.2 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0.4 g |
Ogļhidrāti | 46.0 g |
- no to cukuriem | 6.6 g |
Šķiedru materiāli | 16.0 g |
Olbaltumvielas | 24.0 g |
Sāļi | 0.04 g |
Mung pupiņas var diedzēt vai pagatavot.
Diedzētas mung pupiņas garšo pēc svaigiem zaļajiem zirnīšiem un ir lieliski piemērotas salātu, zupu, mērču aromatizēšanai vai vienkārši ēšanai vienas pašas.
Dīgšanai - pupiņas uz nakti iemērc ūdenī, no rīta nokāš caur sietu un atstāj sietā uz visu dienu. Vakarā noskalo ar ūdeni un atkal atstāj uz nakti. Atkārtojiet šo procedūru 3-4 reizes. Līdz pupiņām sāk augt astes.
100 gramos diedzētu mung pupiņu ir aptuveni 40 kalorijas.
Mung pupiņas var arī pagatavot. Neviens no tiem nav ideāls dažādu sautējumu vai zupu aromatizēšanai. Iemērciet ūdenī vairākas stundas un vāriet apmēram 45 minūtes.
Interesanti, ka diedzētas vai vārītas mung pupiņas palielinās gandrīz trīs reizes. Tātad ar tiem pietiks patiešām ilgam laikam.
MUNG pupiņas ir ļoti populāras ājurvēdas virtuvē.
Bezglutēna makaroni, kas izgatavoti no brūno rīsu miltiem.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bulgurs ir ļoti piemērots dažādu ēdienu gatavošanai - zupām, salātiem, dažādiem sautējumiem, putrām, plovam, pat desertiem. Bulgur satur vairāk labvēlīgu uzturvielu nekā rīsi, kuskuss vai makaroni. Tie satur daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī folijskābi, B vitamīnu.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Kvinoja ir bagāta ar uzturvielām, tādēļ tai nav nepieciešams pievienot citus produktus.
Tā ir ātri pagatavojama, viegla, ātri sagremojama labība, kas sniedz daudz enerģijas.
Organiskās sojas pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Sastāvdaļas: 100% organiski sarkano lēcu milti.
Orgaanilised mungoad on üks valorutkumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev vegetables ja terraviljadega, suppide voi hautistega.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
• Organiskās sastāvdaļas;• Daudz šķiedrvielu;• Bez pievienotā baltā cukura;
Organiski pilngraudu griķu milti.
Organiskie aunazirņu milti izceļas ar savu oriģinālo un maigo garšu. Ir daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Šie makaroni lieliski sader ar jūras veltēm un zivju ēdieniem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Organiskās speltas pārslas iegūst no sasmalcinātiem speltas kviešu graudiem. Speltas pārslas ir lieliska izvēle ikdienas brokastīm. Tie vislabāk garšo ar jogurtu, graudaugu dzērienu un augļiem.
Šie makaroni lieliski sader ar gaļas ēdieniem.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Bioloģiskās bezglutēna auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.