Belugas lēcas, kas pazīstamas arī kā melnās lēcas, ir mazu, apaļu lēcu veids, kas savu nosaukumu ieguvis no līdzības ar Beluga ikriem to spīdīgi melnās krāsas dēļ. Šīs lēcas ir populāra lēcu šķirne, ko izmanto ēdiena gatavošanā, un tās ir pazīstamas ar savu bagātīgo, zemes garšu un stingro tekstūru.
Beluga lēcas bieži izmanto salātos, zupās, sautējumos un sānu ēdienos. Tās labi saglabā savu formu arī pēc vārīšanas, tāpēc ir piemērotas ēdieniem, kuros gribas, lai lēcas paliek neskartas un nekļūtu putrainas. To uzkrītošā izskata dēļ tos bieži izmanto, lai pievienotu ēdieniem vizuālu pievilcību, it īpaši, ja tie ir kontrastēti ar citām krāsainām sastāvdaļām.
Tāpat kā citi lēcu veidi, beluga lēcas ir arī labs olbaltumvielu, šķiedrvielu un dažādu būtisku uzturvielu avots. Salīdzinot ar dažiem citiem pākšaugiem, tie gatavojas salīdzinoši ātri un pirms gatavošanas nav jāmērcē, tāpēc tie ir ērta iespēja ēšanai.
Eko planet melnās belugas lēcas ir izgatavotas no lēcām, kas audzētas pēc bioloģiskās lauksaimniecības principiem. Bioloģiskā lauksaimniecība parasti ietver izvairīšanos no sintētisko pesticīdu, herbicīdu un ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) izmantošanas un ilgtspējīgu un videi draudzīgu lauksaimniecības metožu veicināšanu.
Viena no bioloģiskās pārtikas priekšrocībām ir tā, ka tajā var būt mazāk kaitīgu sintētisko ķīmisko vielu atlikumu, ko izmanto tradicionālajā lauksaimniecībā. Turklāt, atbalstot bioloģisko lauksaimniecību, var veicināt ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku lauksaimniecības praksi.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas iepakojumu glabāt cieši vēsā un sausā vietā.
Sastāvdaļas: organiskās melnās lēcas.
Svarīgi: iepakots vidē, kurā ir zemesrieksti un citi rieksti, sezama, sojas un lipekļa produkti.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Bolīvijas balodis (kynva) ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskā uzpūstā prosa ir lieliski piemērota kā piedeva jogurtiem, salātiem, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ārkārtīgi barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.