Garam masala ir dažādu autentisku Indijas garšvielu maisījums. Nosaukums "Garam masala" cēlies no hindi valodas, kur "garam" nozīmē "karsts" un "masala" nozīmē "garšvielas".
Kardamons: piešķir ziedu un citrusaugļu aromātu.
Krustnagliņas: piešķir pikantu un saldu garšu.
Ķimenes: pievieno zemes un riekstu garšu.
Koriandrs: ir citrusu un nedaudz saldena garša.
Melnie pipari: pievieno siltumu un dziļumu.
Muskatrieksts: pievieno saldu un riekstu elementu.
Lauru lapas: pievieno smalku augu garšu.
Šīs garšvielas parasti tiek sausi grauzdētas, pirms tās sasmalcina smalkā pulverī. lai uzlabotu to garšu. Garam masala maisījums ir neaizstājams, lai pagatavotu labākos ēdienus no senajām Indijas pilīm līdz mūsdienu virtuvei mūsu mājās.
Garam masala aromāts un garša ir pikanti silta un spēcīga. Šis maisījums ir viena no pazīstamākajām Indijas garšvielām, un Indijas reģionos to plaši izmanto daudzos maigos un pikantos ēdienos.
Uzglabāšanas apstākļi: Uzglabājiet pulveri cieši noslēgtā traukā, lai vislabāk saglabātu garšu un īpašības.
Sastāvdaļas: maltas ķimenes sēklas, maltas koriandra sēklas, malti melnie pipari, lauru lapas, malti čili pipari, malts muskatrieksts, maltas krustnagliņas, malts kardamons, maltas fenheļa sēklas.
Šeit ir daži veidi, kā izmantot garam masala garšvielu maisījumu:
• Garam masala, kas pievienota baltajiem basmati rīsiem, rada debešķīgu aromātu un sildošu garšu.
• Garam Masala uzlabo lēcu garšu. Izmantojiet arī kā galveno sastāvdaļu plovā un biryani.
• Garam masala pievieno vistas vai gaļas karijam.
• Garam masala, kas pagatavota ar tomātiem un sīpoliem, veido brīnišķīgu aromātisku un garšīgu kariju ar gaļu, baklažāniem, cukini, spinātiem, zirņiem un kartupeļiem.
• Garam masala tiek izmantota dažādās karija receptēs – karijs uz kokosriekstu bāzes, karijs uz sīpolu bāzes, karijs uz tomātu bāzes u.c.
Ceilonas kanēli var izmantot dažādu ēdienu, konditorejas izstrādājumu, salātu un tējas aromatizēšanai.
Ingvers ir viena no populārākajām garšvielām. Tas atvieglo ēdiena uzsūkšanos, piešķir tai pikantu garšu.
Aromātiska garšviela, ko plaši izmanto Indijas virtuvē.
Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.
Universāls garšvielu maisījums, ideāli piemērots picām, sviestmaizēm, salātiem, uzkodām. Ideāli piemērots ēdieniem ar sieru un biezpienu. Bez konservantiem. Bez garšas pastiprinātājiem. Bez mākslīgām krāsvielām.
Eksotiska garšviela ar īpašu aromātu un unikālu saldu un asu garšu. Piemērots saldajiem ēdieniem un dzērieniem - putrām, mazgāšanai, jogurtam, šokolādei, augļu salātiem, kūkām, piparkūkām, kēksiem, kompotiem, maizei, cepumiem, kafijai un tējai. Nelietot termiski neapstrādātu.
Panch Puran ir populārs bengāļu garšvielu maisījums, kas izgatavots no 5 visbiežāk lietotajām eksotiskajām garšvielām, savukārt panch bengāļu valodā nozīmē piecas.
Iesala ķimenes ar asu aromātu un unikālu garšu.
Melnie pipari ir pasaulē populārākā un pazīstamākā garšviela, saukta arī par "garšvielu karali".
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu vai lakricu.
Garšvielas palīdz radīt ēdienus ar unikālu garšu.
Pazīstams kā "saldās ķimenes". Tas izskatās pēc ķimeņu sēklām, tikai nedaudz lielākas un atšķirīgas krāsas. Garša atgādina anīsu vai lakricu. Piemērots maizes, zivju un gaļas ēdienu, sautējumu aromatizēšanai. Piemērots dzeršanai kā tēja.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.
Ceilonas kanēli var izmantot dažādu ēdienu, konditorejas izstrādājumu, salātu un tējas aromatizēšanai.
Fenugreek sēklas Ajwain - spēcīga garšviela Sākotnēji no Indijas, kultivē Āzijā un Āfrikā. Ideāli piemērots veģetāriem ēdieniem. Garša atgādina ķimenes un timiāna kombināciju.
Amchur Dried Mango Powder - Izgatavots no neapstrādātiem mango, tam ir augļu, saldskāba garša ar kampara un sahara notīm.