Garam masala ir dažādu autentisku Indijas garšvielu maisījums. Nosaukums "Garam masala" cēlies no hindi valodas, kur "garam" nozīmē "karsts" un "masala" nozīmē "garšvielas".
• Kardamons: nodrošina ziedu un citrusaugļu aromātus.
• Krustnagliņas: piešķir pikantu un saldu garšu.
• Ķimenes: pievieno zemes un riekstu garšu.
• Koriandrs: ir citrusa un nedaudz saldena garša.
• Melnie pipari: pievieno siltumu un dziļumu.
• Muskatrieksts: pievieno saldu un riekstu elementu.
• Lauru lapas: pievieno izsmalcinātu augu garšu.
Šīs garšvielas parasti tiek sausi grauzdētas, pirms tās sasmalcina smalkā pulverī. lai uzlabotu to garšu. Garam masala maisījums ir neaizstājams, lai pagatavotu labākos ēdienus no senajām Indijas pilīm līdz mūsdienu virtuvei mūsu mājās.
Garam masala aromāts un garša ir pikanti silta un spēcīga. Šis maisījums ir viena no pazīstamākajām Indijas garšvielām, un to plaši izmanto daudzu maigi pikantu un pikantu ēdienu gatavošanā Indijas reģionos.
Uzglabāšanas apstākļi: Uzglabājiet pulveri cieši noslēgtā traukā, lai vislabāk saglabātu garšu un īpašības.
Sastāvdaļas: maltas ķimenes sēklas, maltas koriandra sēklas, malti melnie pipari, lauru lapas, malti čili pipari, malts muskatrieksts, maltas krustnagliņas, malts kardamons, maltas fenheļa sēklas.
Šeit ir daži veidi, kā izmantot garam masala garšvielu maisījumu:
• Garam masala, kas pievienota baltajiem basmati rīsiem, rada debešķīgu aromātu un sildošu garšu.
• Garam Masala uzlabo lēcu garšu. Izmantojiet arī kā galveno sastāvdaļu plovā un biryani.
• Garam masala pievieno vistas vai gaļas karijam.
• Garam masala, kas pagatavota ar tomātiem un sīpoliem, veido brīnišķīgu aromātisku un garšīgu kariju ar gaļu, baklažāniem, kabačiem, spinātiem, zirņiem un kartupeļiem.
• Garam masala tiek izmantota dažādās karija receptēs, piemēram, karijs uz kokosriekstu bāzes, karijs uz sīpolu bāzes, karijs uz tomātu bāzes utt.
Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.
Universāls garšvielu maisījums, ideāli piemērots picām, sviestmaizēm, salātiem, uzkodām. Ideāli piemērots ēdieniem ar sieru un biezpienu. Bez konservantiem. Bez garšas pastiprinātājiem. Bez mākslīgām krāsvielām.
Eksotiska garšviela ar īpašu aromātu un unikālu saldu un pikantu garšu. Piemērots saldo ēdienu un dzērienu aromatizēšanai - putras, plovs, jogurts, šokolāde, augļu salāti, kūkas, piparkūkas, kūkas, kompoti, maize, cepumi, kafija un tēja. Nelietot termiski neapstrādātu.
Panch Puran ir populārs bengāļu garšvielu maisījums, kas izgatavots no 5 plaši izmantotām eksotiskām garšvielām, un panch nozīmē piecas bengāļu valodā.
Ķimenes tiek izmantotas zupu, sautējumu un dzērienu aromatizēšanai.
Melnie pipari ir pasaulē populārākā un pazīstamākā garšviela, saukta arī par "garšvielu karali".
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu vai lakricu.
Tai ir pikanta, izteiksmīga garša, tāpēc piemērota salātu, humusa pagatavošanai, uz sviestmaizēm vai dārzeņiem.
Garšvielas palīdz radīt ēdienus ar unikālu garšu.
Koriandra sēklas ir daudzpusīga garšviela, kurai ir rūgteni salda garša, kas atgādina žāvētu apelsīna miziņu.
Lieliski sabalansēts melno, balto, rozā un zaļo piparu aromāts.
Žāvētu ķiploku pulveris piešķir ēdienam smaržīgu aromātu un lieliski aizstāj svaigu ķiploku.
Pazīstams kā "saldās ķimenes". Tas izskatās pēc ķimenes sēklām, tikai nedaudz lielākas un atšķirīgas krāsas. Garša atgādina anīsu vai lakricu. Piemērots maizes, zivju un gaļas ēdienu, sautējumu aromatizēšanai. Piemērots dzeršanai kā tēja.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.
Ceilonas kanēlim ir maigāka un nedaudz saldāka garša salīdzinājumā ar parasto kanēli. Tas bieži tiek uzskatīts par augstāku kvalitāti, un daži dod priekšroku tā smalkākai garšai. Garšojiet dažādus ēdienus, maizes izstrādājumus, salātus un tēju ar Ceilonas kanēli.
Amchur Dried Mango Powder - Izgatavots no neapstrādātiem mango, tam ir augļu, saldskāba garša ar kampara un sahara notīm.
3 iepakojuma komplekts
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu.