Fenugreek sēklas Ajwain - spēcīga garšviela Sākotnēji no Indijas, kultivē Āzijā un Āfrikā. Ideāli piemērots veģetāriem ēdieniem. Garša atgādina ķimenes un timiāna kombināciju, tai ir ass aromāts ar pikantu noti. Sēklas ir mazas, ovālas formas un brūnas krāsas.
Grieķu sēklas bieži izmanto Indijas kulinārijā, lai piešķirtu ēdieniem raksturīgu aromātu un garšu, īpaši maizes vai lēcu sautējumos. To izmanto arī gurķu kodināšanā, uzkodu un garšvielu maisījumu gatavošanā. Fenugreek sēklas paver plašu garšu paleti – tās ir rūgtenas un rūgtas, sildošas, intensīvas, līdzīgas ķimenēm vai ķimeņu ķimenēm, bet ārkārtīgi spēcīgas. Pat neliels daudzums šīs garšvielas var aizēnot visa ēdiena aromātu.
Tiek uzskatīts, ka ne tikai kulinārijas izmantošana, bet arī ārstnieciskas īpašības, un Indijas tradicionālajā medicīnā to izmanto gremošanas un vēdera uzpūšanos mazinošo īpašību dēļ.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā un vēsā vietā, prom no saules gaismas.
Ražotājs: SATTVA Foods LtdSastāvdaļas: 100% ķimeņu sēklas Ajwain.
Iepakots vidē, kas satur zemesriekstus, sezama sēklas, glutēnu saturošus produktus, kviešus, piena pulveri, soju un sinepes.
Izmantojiet fenheļa sēklas, lai pagatavotu sāļās uzkodas, kā arī garšotu dārzeņu ēdienus vai vienkārši uzkaisiet ar tām maizi.
Šeit ir daži izplatīti ajwain lietojumi:
Maize un plāceņi: Ajwain ir populāra Indijas maizes un plācenīšu piedeva. Gatavojot chapatis, parathas vai naan, mīklai varat pievienot tējkaroti vai divas ajwain sēklu. Sēklas ne tikai uzlabo garšu, bet arī stimulē gremošanu.
Dārzeņu ēdieni: apkaisa šķipsniņu ajwain sēklu uz vārītiem dārzeņu ēdieniem, piemēram, ceptiem kartupeļiem vai sautējumiem. Ajwain aromātiskā garša papildinās dažādu dārzeņu garšu.
Pākšaugi un lēcas: gatavošanas laikā pievienojiet Ajwain lēcu un pākšaugu ēdieniem. Tas labi sader ar dals (lēcu zupām).
Rīsu ēdieni: Ajwain sēklas var pievienot rīsu ēdieniem, piemēram, biryanis vai pulao, lai pievienotu aromātu un garšu.
Marinēti gurķi: Ajwain sēklas var pievienot marinētu gurķu maisījumam.
Ceilonas kanēli var izmantot dažādu ēdienu, konditorejas izstrādājumu, salātu un tējas aromatizēšanai.
Ingvers ir viena no populārākajām garšvielām. Tas atvieglo ēdiena uzsūkšanos, piešķir tai pikantu garšu.
Aromātiska garšviela, ko plaši izmanto Indijas virtuvē.
Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.
Universāls garšvielu maisījums, ideāli piemērots picām, sviestmaizēm, salātiem, uzkodām. Ideāli piemērots ēdieniem ar sieru un biezpienu. Bez konservantiem. Bez garšas pastiprinātājiem. Bez mākslīgām krāsvielām.
Eksotiska garšviela ar īpašu aromātu un unikālu saldu un asu garšu. Piemērots saldajiem ēdieniem un dzērieniem - putrām, mazgāšanai, jogurtam, šokolādei, augļu salātiem, kūkām, piparkūkām, kēksiem, kompotiem, maizei, cepumiem, kafijai un tējai. Nelietot termiski neapstrādātu.
Panch Puran ir populārs bengāļu garšvielu maisījums, kas izgatavots no 5 visbiežāk lietotajām eksotiskajām garšvielām, savukārt panch bengāļu valodā nozīmē piecas.
Iesala ķimenes ar asu aromātu un unikālu garšu.
Melnie pipari ir pasaulē populārākā un pazīstamākā garšviela, saukta arī par "garšvielu karali".
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu vai lakricu.
Garšvielas palīdz radīt ēdienus ar unikālu garšu.
Pazīstams kā "saldās ķimenes". Tas izskatās pēc ķimeņu sēklām, tikai nedaudz lielākas un atšķirīgas krāsas. Garša atgādina anīsu vai lakricu. Piemērots maizes, zivju un gaļas ēdienu, sautējumu aromatizēšanai. Piemērots dzeršanai kā tēja.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.
Ceilonas kanēli var izmantot dažādu ēdienu, konditorejas izstrādājumu, salātu un tējas aromatizēšanai.
Amchur Dried Mango Powder - Izgatavots no neapstrādātiem mango, tam ir augļu, saldskāba garša ar kampara un sahara notīm.
Tradicionālais indiešu garšvielu maisījums - Garam Masala. Pagatavojiet autentiskus ēdienus ar ļoti nelielu piepūli.