Reduced price!
Ekoloģiskās melnās lēcas "Beluga" EKO PLANET, 500 g

-40%

Ekoloģiskās melnās lēcas "Beluga" EKO PLANET, 500 g

3,35 € ar PVN

5,59 € ar PVN

Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.

Produkts pievienots grozam.

Code: EP-JLES-500

Sertifikāti:

LT EKO-001
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2024-12-30

Par produktu

Belugas lēcas, kas pazīstamas arī kā melnās lēcas, ir mazu, apaļu lēcu veids, kas savu nosaukumu ieguvis no līdzības ar Beluga ikriem to spīdīgi melnās krāsas dēļ. Šīs lēcas ir populāra lēcu šķirne, ko izmanto ēdiena gatavošanā, un tās ir pazīstamas ar savu bagātīgo, zemes garšu un stingro tekstūru.

Beluga lēcas bieži izmanto salātos, zupās, sautējumos un sānu ēdienos. Tās labi saglabā savu formu arī pēc vārīšanas, tāpēc ir piemērotas ēdieniem, kuros gribas, lai lēcas paliek neskartas un nekļūtu putrainas. To uzkrītošā izskata dēļ tos bieži izmanto, lai pievienotu ēdieniem vizuālu pievilcību, it īpaši, ja tie ir kontrastēti ar citām krāsainām sastāvdaļām.

Tāpat kā citi lēcu veidi, beluga lēcas ir arī labs olbaltumvielu, šķiedrvielu un dažādu būtisku uzturvielu avots. Salīdzinot ar dažiem citiem pākšaugiem, tie gatavojas salīdzinoši ātri un pirms gatavošanas nav jāmērcē, tāpēc tie ir ērta iespēja ēšanai.

Eko planet melnās belugas lēcas ir izgatavotas no lēcām, kas audzētas pēc bioloģiskās lauksaimniecības principiem. Bioloģiskā lauksaimniecība parasti ietver izvairīšanos no sintētisko pesticīdu, herbicīdu un ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) izmantošanas un ilgtspējīgu un videi draudzīgu lauksaimniecības metožu veicināšanu.

Viena no bioloģiskās pārtikas priekšrocībām ir tā, ka tajā var būt mazāk kaitīgu sintētisko ķīmisko vielu atlikumu, ko izmanto tradicionālajā lauksaimniecībā. Turklāt, atbalstot bioloģisko lauksaimniecību, var veicināt ilgtspējīgāku un videi draudzīgāku lauksaimniecības praksi.

Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas iepakojumu glabāt cieši vēsā un sausā vietā.

Ražotājs: UAB Eko Planet
Izcelsmes valsts: ES nē

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas: organiskās melnās lēcas.

Svarīgi: iepakots vidē, kurā ir zemesrieksti un citi rieksti, sezama, sojas un lipekļa produkti.

Enerģētiskā vērtība

Uzturvērtība uz 100 g

Enerģētiskā vērtība 1241 kJ/ 296 kCal
Tauki 1.1 g
- no viņiem sāta 0.2 g
Ogļhidrāti 30 g
- no to cukuriem 2 g
Šķiedru materiāli  10.7 g
Olbaltumvielas 26 g
Sāļi 0.2 g

Lietošana

Ar unikālu izskatu un bagātīgu tekstūru Beluga lēcas var izmantot dažādos ēdienos, pievienojot garšu, uzturvērtību un vizuālo pievilcību. Šeit ir dažas idejas Beluga lēcu lietošanai:

Salāti: Beluga lēcas ir lieliski piemērotas salātiem. Pagatavojiet lēcas, līdz tās ir mīkstas, bet joprojām ir stingras, pēc tam ļaujiet tām atdzist, pirms apmētājiet tās ar sasmalcinātiem dārzeņiem, zaļumiem un garšīgu mērci. Tie piešķir salātiem jauku tekstūru.

Zupas un sautējumi: pievienojiet vārītas belugas lēcas zupām vai sautējumiem, lai palielinātu to uzturvērtību un piešķirtu tām nedaudz košļājamu tekstūru. Tie ir lieliski piemēroti sātīgās dārzeņu zupās, pupiņu sautējumos un pat gaļas zupās.

Piedevas: Pasniedziet vārītas belugas lēcas kā piedevu, kas garšotas ar zaļumiem, garšvielām un olīveļļas lāsumu. Tie lieliski sader ar grauzdētiem dārzeņiem, grilētu gaļu vai zivīm.
Pildīti dārzeņi: ja neēdat gaļu, pildiet papriku, cukini vai citus dārzeņus ar vārītām beluga lēcām, rīsiem vai kuskusu, sasmalcinātiem dārzeņiem un garšvielu maisījumu. Vāra, līdz dārzeņi ir mīksti un garšas sajaucas.

Meksikas lēcu tako: izmantojiet vārītas beluga lēcas kā tako pildījumu. Garšojiet tos ar tako garšvielām un pasniedziet ar iecienītākajiem tako piedevām, piemēram, salātiem, tomātiem, sieru un salsu.

Aukstie lēcu salāti: izveidojiet aukstos lēcu salātus, apmetot vārītas belugas lēcas ar kubiņos sagrieztiem gurķiem, ķiršu tomātiem, sarkanajiem sīpoliem, fetas sieru un iecienītāko vinegretu.

Pirms gatavošanas neaizmirstiet mazgāt un šķirot lēcas, lai noņemtu netīrumus. Gatavošanas laiks var atšķirties, bet beluga lēcas parasti gatavo apmēram 20-25 minūtes. Gatavošanas laikā vislabāk ir uzraudzīt tos un pārbaudīt gatavību.

Esiet radošs un eksperimentējiet ar dažādām sastāvdaļām un garšām, lai atrastu savu iecienītāko veidu, kā izmantot Beluga lēcas savā gatavošanā. Labu apetīti!

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Ekoloģiskās melnās lēcas "Beluga" EKO PLANET, 500 g

Ekoloģiskās melnās lēcas "Beluga" EKO PLANET, 500 g

Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.