Uzpūstā prosa ir graudaugu graudi, kas apstrādāti, izmantojot metodi, ko sauc par uzpūšanos. Šis process ir līdzīgs popkorna pagatavošanai.
Pati prosa ir mazs, apaļš grauds, ko plaši audzē un patērē daudzviet pasaulē.
Iegūtajai uzpūstajai prosai ir kraukšķīga tekstūra un maiga riekstu garša. To parasti izmanto kā brokastu pārslas, kā sastāvdaļu jogurta vai smūtiju bļodiņās, kā arī kā sastāvdaļu granolās, enerģijas batoniņos un konditorejas izstrādājumos. Uzpūstā prosa ir arī bez lipekļa.
Uzpūstas prosas priekšrocības:
1. Uzturvērtība: uzpūstā prosa saglabā daudzas uzturvielas, kas atrodamas prosas graudos. Tas ir labs šķiedrvielu avots, kas var palīdzēt uzturēt labu gremošanas sistēmu. Uzpūstā prosa satur arī olbaltumvielas, būtiskas minerālvielas, piemēram, dzelzi un magniju, un B vitamīnus.
2. Bez lipekļa: pati prosa dabiski nesatur lipekli, un uzpūstā prosa saglabā šo īpašību.
3. Zems kaloriju saturs: uzpūstā prosa ir salīdzinoši maz kaloriju salīdzinājumā ar citiem graudiem. Tas var būt vienkāršāks risinājums tiem, kas vēro savu kaloriju patēriņu.
4. Daudzpusība: uzpūstā prosa ir ļoti daudzpusīga, un to var izmantot dažādos kulinārijas pielietojumos. To var baudīt kā brokastu pārslas ar pienu vai jogurtu, pievienot granolai, enerģijas batoniņiem vai uzkodu maisījumiem vai izmantot kā sastāvdaļu salātos, desertos vai kokteiļos.
5. Tekstūra un garša: uzpūstai prosai ir viegla un kraukšķīga tekstūra, kas var pievienot ēdieniem jauku kraukšķīgumu. Maiga riekstu garša lieliski sader ar saldajām un sāļajām sastāvdaļām, tāpēc to var pielāgot dažādām receptēm.
6. Piesātinājums: lai gan uzpūstajā prosā ir maz kaloriju, tajā esošās šķiedrvielas var palīdzēt jums justies paēdušam. Tas var palīdzēt kontrolēt porcijas un novērst pārēšanās.
Organiskā uzpūstā prosa ir barojoša, bez lipekļa un daudzpusīga iespēja, ko var iekļaut sabalansētā uzturā, vienlaikus nodrošinot būtiskas uzturvielas un gremošanas atbalstu.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.
Sastāvdaļas: bioloģiski uzpūsta prosas manna.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība (kj/kcal) | 1498 kJ/354 kcal |
Tauki | 3.1 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0.5 g |
Ogļhidrāti | 68.0 g |
- no to cukuriem | 1.1 g |
Šķiedra | 2.9 g |
Olbaltumvielas | 12 |
Sāls | 0.01 g |
Uzpūstā prosa ir daudzpusīgs produkts, kas piemērots dažādu ēdienu pagatavošanai:
1. Uzkaisa brokastu pārslas;
2. Pagatavo granolu;
3. Sagatavot enerģijas batoniņus un bumbiņas;
4. Cepumiem: pievienojiet uzpūstu prosu ceptiem izstrādājumiem, piemēram, cepumiem, smalkmaizītēm un maizei.
Uzpūstā prosa ir diezgan daudzpusīga, tāpēc varat to radoši izmantot atbilstoši savām vēlmēm un uztura vajadzībām. Eksperimentējiet ar dažādām kombinācijām un receptēm, lai atklātu jaunus un gardus veidus, kā ēdienreizēs un uzkodās iekļaut bioloģisko uzpūsto prosu.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Bolīvijas balodis (kynva) ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ārkārtīgi barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Orgaanilised mungoad on üks valorutkumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev vegetables ja terraviljadega, suppide voi hautistega.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Miežu putraimi ir bagāti ar ogļhidrātiem un minerālvielām – magniju, fosforu, kāliju, kalciju. Izpētot to īpašības, zinātnieki atklāja, ka tajos ir gandrīz visas bioloģiski aktīvās, barojošās vielas, kas nepieciešamas cilvēka organismam.
Organiskie zaļie zirnīši ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Organiskās japāņu pupiņas (adzuki) ir lielisks šķiedrvielu un augu olbaltumvielu avots.
Organiskās japāņu pupiņas (adzuki) ir lielisks šķiedrvielu un augu olbaltumvielu avots.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.