Bolīvijas baložu zirnis (pazīstams arī kā kynva) ir graudaugu kultūra, ko audzē galvenokārt ēdamo sēklu dēļ. To bieži uzskata par pseidograudaugu, jo to izmanto līdzīgi tā uzturvērtības un kulinārijas daudzpusības dēļ. Kvinoja ir kultivēta tūkstošiem gadu, un tās dzimtene ir Dienvidamerikas Andu reģions, kur tā bija pamatiedzīvotāju pamatēdiens.
Šeit ir dažas galvenās Bolīvijas baloža īpašības un fakti:
1. Uztura ieguvumi: Bolīvijas balodis ir ļoti barojošs un bieži tiek slavēts par tā ieguvumiem veselībai. Tas ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem (piemēram, B vitamīniem un E vitamīnu) un minerālvielām (tostarp magniju, fosforu un dzelzi).
2. Daudzpusīga izmantošana: Kynva var izmantot dažādos kulinārijas pielietojumos. To var pagatavot un pasniegt kā piedevu, izmantot kā salātu pamatni, pievienot zupām un sautējumiem. Tā maigā riekstu garša padara to par daudzpusīgu sastāvdaļu, kas papildina gan sāļus, gan saldus ēdienus.
3. Kinvas vārīšana: lai pagatavotu Bolīvijas baložu, to parasti mazgā zem auksta ūdens, lai noņemtu dabisko rūgto pārklājumu, ko sauc par saponīnu. Pēc skalošanas tas tiek pagatavots ūdenī vai buljonā, līdzīgi kā jūs gatavojat rīsus vai kuskusu. Vārītai kynvai ir viegla, pūkaina tekstūra ar nelielu kraukšķīgumu.
4. Ilgtspējība: Kynva tiek uzskatīta par ilgtspējīgu graudu kultūru, jo tā var zelt dažādos vides apstākļos un tai ir nepieciešams salīdzinoši maz ūdens salīdzinājumā ar citiem graudiem. Tās audzēšana tiek identificēta kā iespējamais risinājums pārtikas drošības un lauksaimniecības ilgtspējības problēmām dažādās pasaules daļās.
5. Popularitāte: Kynva pēdējos gados ir ieguvusi popularitāti tās uzturvērtības un daudzpusības dēļ. To bieži iekļauj veģetāro un vegānu uzturā kā augu olbaltumvielu avotu.
Kopumā Bolīvijas balodis ir barojošs un daudzpusīgs ēdiens, kas var būt vērtīgs sabalansēta uztura papildinājums. Tas ir mīlēts ar savu garšu, ieguvumiem veselībai un daudzpusību dažādās virtuvēs.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.
Ražotājs: UAB EKO PLANETSastāvdaļas: Bolīvijas balodis (kynva).
Iepakots vidē, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju saturošus produktus.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1548kJ/ 370 kcal |
Tauki | 5,2 g |
- no kā piesātinātās taukskābes | 0,7 g |
Ogļhidrāti | 67,8 g |
- no kuriem cukuri | 0 g |
Šķiedru materiāli | 6,5 g |
Olbaltumvielas | 14,4 g |
Sāļi | 0,01 g |
Pirms vārīšanas noskalojiet. Gatavojot, izmantojiet 1 daļu kynvo ar 2 daļām ūdens. Vāra 15-20 minūtes, līdz uzbriest un ūdens uzsūcas. Ja nesteidzaties, noņemiet no uguns un paturiet vāku vēl 5 minūtes. Vārīti kynva putraimi nāk ar astītēm un ir patīkami kraukšķīgi.
Kynva ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko daudzos veidos var izmantot virtuvē. Šeit ir daži izplatīti kvinojas lietojumi:
1. Kynva kā garnīrs: var ēst vienkārši vārītu Bolīvijas balodi ar garšvielām vai pagatavot kynva plovu: pannā apcep kubiņos sagrieztus sīpolus, ķiplokus un dārzeņus. Pievienojiet nomazgātus ķiplokus un apcepiet dažas minūtes. Pēc tam pievienojiet šķidrumu (ūdeni vai buljonu) un vāriet, kā aprakstīts iepriekš. Tas rada smaržīgu austrumu kynva garnīru.
2. Kynva salātos:
- vāriet kynva, kā minēts iepriekš, un ļaujiet tai atdzist. Sajauciet to ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, garšaugiem un mērci pēc jūsu izvēles. Varat arī pievienot olbaltumvielas, piemēram, grauzdētu vistu, tofu vai pupiņas, lai padarītu salātus sātīgākus.
3. Kynva zupās un sautējumos:
- Kynva var pievienot zupām un sautējumiem, lai pievienotu tekstūru un uzturvērtību. Vienkārši iemaisiet vārītu vai termiski neapstrādātu Bolīvijas balodi un ļaujiet tam pagatavot, līdz tas ir mīksts un pilnībā gatavs.
4. Kynva brokastīm:
- Bolīvijas baložu putra: pagatavojiet kynva ar pienu vai piena aizstājēju, saldiniet ar medu vai kļavu sīrupu un pievienojiet savas iecienītākās piedevas, piemēram, svaigus augļus, riekstus un kanēli, lai iegūtu garšīgas un barojošas brokastis.
- Kynva smūtijos: samaisiet vārītu un atdzesētu kynva savā rīta smūtijā, lai iegūtu vairāk olbaltumvielu un krēmīgu tekstūru.
5. Kynva kā pamatēdiens:
- Kynvo Bļoda: izveidojiet graudu bļodas, pildot vārītu kynvo ar grauzdētiem vai sautētiem dārzeņiem, olbaltumvielu avotu (piemēram, grilētu vistu, tofu vai pupiņām) un garšīgu mērci vai pildījumu.
- Pildīti pipari, ķirbji utt. dārzenis: izmantojiet kynva kā pildījumu pipariem vai ķirbjiem, apvienojiet ar dārzeņiem, garšaugiem un garšvielām.
Eksperimentējiet ar dažādām garšu kombinācijām, garšaugiem, garšvielām un sastāvdaļām, lai pielāgotu bolivin4s baložu ēdienus savai gaumei. Tā maigā, riekstu garša ir piemērota gan sāļās, gan saldās receptēs, padarot to par patiesi vērtīgu papildinājumu jūsu kulinārijas repertuāram.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bulgurs ir ļoti piemērots dažādu ēdienu gatavošanai - zupām, salātiem, dažādiem sautējumiem, putrām, plovam, pat desertiem. Bulgur satur vairāk labvēlīgu uzturvielu nekā rīsi, kuskuss vai makaroni. Tie satur daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī folijskābi, B vitamīnu.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Kvinoja ir bagāta ar uzturvielām, tādēļ tai nav nepieciešams pievienot citus produktus.
Tā ir ātri pagatavojama, viegla, ātri sagremojama labība, kas sniedz daudz enerģijas.
Organiskās sojas pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Sastāvdaļas: 100% organiski sarkano lēcu milti.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Orgaanilised mungoad on üks valorutkumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev vegetables ja terraviljadega, suppide voi hautistega.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
• Organiskās sastāvdaļas;• Daudz šķiedrvielu;• Bez pievienotā baltā cukura;
Organiski pilngraudu griķu milti.
Organiskie aunazirņu milti izceļas ar savu oriģinālo un maigo garšu. Ir daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Šie makaroni lieliski sader ar jūras veltēm un zivju ēdieniem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Organiskās speltas pārslas iegūst no sasmalcinātiem speltas kviešu graudiem. Speltas pārslas ir lieliska izvēle ikdienas brokastīm. Tie vislabāk garšo ar jogurtu, graudaugu dzērienu un augļiem.
Šie makaroni lieliski sader ar gaļas ēdieniem.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Bioloģiskās bezglutēna auzu pārslas. Auzām ir viegla, maiga garša un tās sniedz sāta sajūtu. Lieliski piemērots putrām, sausām brokastīm, iesalam, plācenīšiem. Ir daudz šķiedrvielu. Zems cukura saturs.