Šīs organiskās zaļās lēcas ir proteīniem bagāts, barojošs produkts. Tai ir maiga garša, un tai nav daudzu veidu lēcām raksturīgā rūgtuma. Lieliski piemērots zupām, sautējumiem un aukstiem salātiem. Piemērots vegāniem.
Satur daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu. Olbaltumvielas palīdz uzturēt muskuļu masas pieaugumu, saglabāt muskuļu masu un uzturēt normālu kaulu veselību. Svarīgs ir daudzveidīgs un sabalansēts uzturs un veselīgs dzīvesveids.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.
Ražotājs: UAB EKO PLANETSastāvdaļas: organiskās zaļās lēcas
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1472.7 kJ, 352 Kcal |
Tauki | 1.06 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0.154 g |
Ogļhidrāti | 63.35 g |
- no kuriem cukuri | 2.03 g |
Šķiedru materiāli | 10.7 g |
Olbaltumvielas | 24.63 g |
Sāļi | 0.01 g |
Pirms lietošanas nomazgājiet un vāriet 25-30 minūtes. 1 daļai lēcu vajag 2½ daļas ūdens.
Kvinoja ir ļoti barojoša un bieži tiek slavēta par ieguvumiem veselībai. Tas ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kvinoja ir arī bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.