Hlorella ir tumši zaļu vienšūnu sfērisku mikroaļģu veids. Šīs saldūdens aļģes tiek samaltas un pārdotas pulvera veidā, un tās iegūst no augstākās kvalitātes aļģēm, kas audzētas kontrolētā veidā.
Hlorella ir parādā savu tumši zaļo krāsu un nosaukumu hlorofilam, dabiskajam pigmentam.
Hlorella izceļas ar ļoti lielu šķiedrvielu un pilnvērtīgu augu olbaltumvielu daudzumu.
Galvenās hlorellas īpašības:
Augsts uzturvielu saturs: hlorellu uzskata par barības vielu blīvu produktu, kas satur dažādus vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus. Pulveris ir īpaši bagāts ar hlorofilu, kas piešķir tam zaļo krāsu.
Olbaltumvielu avots: Hlorella ir pazīstama arī ar augstu olbaltumvielu saturu. Tas tiek uzskatīts par pilnvērtīgu proteīnu, kas nozīmē, ka tajā ir visas neaizvietojamās aminoskābes, kuras cilvēka organisms nevar saražot pats.
Vitamīni un minerālvielas: hlorella satur dažādus vitamīnus, tostarp C vitamīnu, B kompleksa vitamīnus un beta karotīnu. Tas satur arī minerālvielas, piemēram, dzelzi, magniju un cinku.
Omega-3 taukskābes: hlorella satur nelielu daudzumu omega-3 taukskābju, kas ir būtiskas sirds un smadzeņu veselībai.
Gremošanas veselība: hlorella var dot labumu gremošanas veselībai. Tas satur šķiedrvielas, un daži pētījumi liecina, ka tas var veicināt labvēlīgo zarnu baktēriju augšanu.
Uzglabāšanas apstākļi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem.
Sastāvdaļas: organiskais hlorellas pulveris.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1516 kJ / 360 kcal |
Tauki | 6.6 g |
- no kā piesātinātās taukskābes | 1.0 g |
Ogļhidrāti | 11 g |
- no kuriem cukurs | 1.2 g |
Šķiedru materiāli | 12.4 g |
Olbaltumvielas | 58 g |
Sāļi | 1.4 g |
Jūs varat izmantot apmēram 5 g. hlorella (maza tējkarote) katru dienu. Dzert daudz ūdens. To var pievienot arī kefīram, jogurtiem, sulām un izmantot kā sastāvdaļu makaroniem, mērcēm vai mājas cepumiem.
Papildinājums: Daudzi cilvēki izmanto hlorellas pulveri kā uztura bagātinātāju, lai palielinātu galveno uzturvielu uzņemšanu. To bieži izvēlas augstā olbaltumvielu satura, vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu dēļ.
Smūtiji un sulas: hlorellas pulveri var pievienot smūtijiem, sulām vai citiem dzērieniem, lai palielinātu to uzturvērtību. Tam ir spēcīga, zemes garša, un to bieži apvieno ar citām aromātiskām sastāvdaļām, lai līdzsvarotu garšu.
Ēdienu receptes: Hlorellas pulveri var pievienot dažādām receptēm, piemēram, enerģijas batoniņiem, proteīna bumbiņām vai mājās gatavotām uzkodām. Ir svarīgi atzīmēt, ka hlorellas spēcīgā garša var ietekmēt gala ēdiena garšu.
Organiskās auzu klijas ir vērtīgākā auzu graudu sastāvdaļa. Piemērots pievienošanai putrām, zupām, dārzeņu pīrāgiem, maizei un citiem ēdieniem.
Ceratoniju (jeb saldo ceratoniju) pulveris ir lieliska alternatīva cilvēkiem, kuri nelieto kafiju, kakao un šokolādi, jo ceratoniju nesatur stimulantus – kofeīnu un teobromīnu, kas atrodami kafijā un kakao pupiņās. Ceratoniju produktos ir arī mazāk kaloriju un tauku nekā šokolādē.
Jaunie miežu asni īpaši novērtēti to hlorofila, dažādu vitamīnu un minerālvielu dēļ.
Ashwagandha ir plaši pazīstama ar saviem ieguvumiem veselībai un tiek uzskatīta par adaptogēnu, kas var palīdzēt organismam pielāgoties stresam un saglabāt līdzsvaru.
Spirulīnas pulveris ir bagāts ar olbaltumvielām, kalciju, dzelzi un magniju, kas ir šķiedrvielu avots.
Ceratoniju (jeb saldo ceratoniju) pulveris ir lieliska alternatīva cilvēkiem, kuri nelieto kafiju, kakao un šokolādi, jo ceratoniju nesatur stimulantus – kofeīnu un teobromīnu, kas atrodami kafijā un kakao pupiņās. Ceratoniju produktos ir arī mazāk kaloriju un tauku nekā šokolādē.
Organiskās pulverveida acai ogas ir ļoti vērtīgs un interesants uztura papildinājums. Pateicoties izmantotajai liofilizēšanas metodei, gatavais produkts saglabā visas uzturvielas.
Kakao sviests - tās ir uzturā lietojamas taukvielas, kuras iegūst no neapstrādātām kakao pupiņām. Sviestam ir maiga šokolādes garša.
Matcha tējas pulveris Matcha Magic - augstas kvalitātes matcha tēja.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.