Kaņepju sēklas savā uzturā jāiekļauj tiem, kam rūp sava sirds un asinsvadu veselība, jo tajās esošajām taukskābēm piemīt holesterīna līmeni asinīs pazeminājoša īpašība. Kaņepju sēklās esošās šķiedrvielas uzlabo gremošanu, attīra organismu un paātrina vielmaiņu, tāpēc izvēlies šīs sēklas, lai bagātinātu dažādus ēdienus savā ikdienas uzturā.
Ražotājs: UAB EKO PLANETSastāvdaļas: Nelobītas kaņepju sēklas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 2071 kJ/ 496 kcal |
Olbaltumvielas | 24.6 g |
Tauki | 30.2 g |
Ogļhidrāti | 31.47 g |
- no tiem cukuri | 0 g |
Skaidulinės medžiagos | 24.2 g |
Nātrijs | 0.023 g |
D vitamīns | 5 µg (100% RPN – ieteicamā dienas deva) |
E vitamīns | 2.76 mg (23% RPN) |
Omega-3 | 19.17% |
Omega-6 | 56.74% |
Omega-9 | 9.04% |
Nelobītas šķiedras kaņepju sēklas izmanto tradicionālo ēdienu pagatavošanai:
1) karsti kartupeļi ar ceptām un sālītām kaņepju sēklām;
2) kaņepju sāls - sēklas apgrauzdē līdzīgi kā linsēklām, samaļ, pievieno sāli, ķiplokus un citas garšvielas. Ēd ar kartupeļiem, citiem dārzeņiem, pievienojot dažādiem ēdieniem, salātiem, zupām;
3) lēni cepama maize ir garšīga.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Organiskās sezama sēklas bez sēnalām ir lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un barojošu uzkodu pagatavošanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Organiskās melnā sezama sēklas ar miziņu lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un dekorēšanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Organiskās melnā sezama sēklas ar miziņu lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un dekorēšanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Organiskās sezama sēklas bez sēnalām ir lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un barojošu uzkodu pagatavošanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.