Bioloģiskās linsēklas BIO PLANET, 1 kg

1,34 € ar PVN

Linsēklas ir mazas, brūnas vai zeltainas sēklas, kas iegūtas no linu auga. Pēdējos gados linsēklas ir kļuvušas ļoti populāras, pateicoties to labvēlīgajām īpašībām, ieguvumiem veselībai un daudzpusīgai izmantošanai ēdiena gatavošanā.

Produkts pievienots grozam.

Code: BP-LINS-200

Galiojimo data: 2025-09-30

Par produktu

Izmantojiet tikai ēdiena gatavošanai un cepšanai. Neēdiet neapstrādātu! Iesakām kā piedevu zupām, maizēm, kūkām un cepumiem.
Linsēklas, pazīstamas arī kā linsēklas, ir mazas, brūnas vai zeltainas sēklas, kas nāk no linu auga. Tas ir ļoti barojošs un daudzpusīgs ēdiens, kas ir kultivēts tūkstošiem gadu un ir kļuvis populārs tā ieguvumu dēļ veselībai.

Linu sēklas ir bagātas ar vairākām uzturvielām, kas ir ļoti noderīgas cilvēkiem:
- Omega-3 taukskābes: īpaši alfa-linolēnskābe (ALA), polinepiesātināto tauku veids, kas labvēlīgi ietekmē sirds veselību. Linsēklās esošās omega-3 taukskābes var palīdzēt samazināt sirds slimību risku, pazeminot holesterīna līmeni un asinsspiedienu.
- Šķiedra: linu sēklas ir lielisks šķīstošo un nešķīstošo šķiedrvielu avots, kas var veicināt gremošanu un veicināt sāta sajūtu. Lielais šķiedrvielu saturs linu sēklās var veicināt regulāru zarnu kustību un mazināt aizcietējumus. Arī šķiedrvielu un veselīgu tauku kombinācija linu sēklās var palīdzēt kontrolēt apetīti un palīdzēt regulēt svaru.
- Olbaltumvielas: Linsēklas satur augu izcelsmes olbaltumvielas, padarot tās par piemērotu papildinājumu veģetāro un vegānu diētām.
- Vitamīni un minerālvielas: linsēklas satur nelielu daudzumu dažādu vitamīnu un minerālvielu, piemēram, B vitamīnu, magniju un mangānu.
-Iespējamā pretiekaisuma iedarbība: daži pētījumi liecina, ka linu sēklām var būt pretiekaisuma īpašības, kas var būt noderīgas tādu slimību ārstēšanā kā artrīts.
Organiskās linsēklas var iekļaut savā uzturā vairākos veidos:

- Maltas linu sēklas: maltas linu sēklas organismam ir vieglāk sagremojamas un no tām uzņemtas barības vielas. Tos var pievienot smūtijiem, auzu pārslām, jogurtam vai izmantot kā olu aizstājēju cepšanas receptēs.
- Veselas linsēklas: veselas linsēklas var pārkaisīt uz salātiem, iemaisīt graudaugos vai izmantot kā kraukšķīgu piedevu ceptiem izstrādājumiem.
- Linsēklu eļļa: Linsēklu eļļa ir vēl viens veids, kā iekļaut uzturā linsēklu uzturvērtības. To var izmantot kā salātu mērci vai pārliet ar vārītiem dārzeņiem.

Bioloģiskās linsēklas tiek audzētas un ražotas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu riekstus no kaitēkļiem un saglabātu tos pēc iespējas ilgāk, tie tiek pakļauti mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Ir svarīgi atzīmēt, ka, lai gan linu sēklas ir barojošs papildinājums sabalansētam uzturam, tās jālieto mērenībā, jo tajās ir daudz kaloriju. Turklāt, ja jums ir noteiktas veselības problēmas vai lietojat medikamentus, pirms jebkādu būtisku uztura izmaiņu veikšanas, kas saistītas ar linsēklām vai kādu citu jaunu pārtiku, ieteicams konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu.

Uzglabāšanas apstākļi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem.

Sastāvdaļas

Sastāvs: organiskās linu sēklas.

Enerģētiskā vērtība

Enerģētiskā vērtība 100g  
Enerģētiskā vērtība 2234 kJ/ 534 kcal
Riebali, st 42
tai skaitā piesātinātās taukskābes, g 3,7
Ogļhidrāti, g 1,6
no tiem cukurs, g 1,5
Šķiedru materiāli, g 27
Olbaltumvielas, g 18
Druska, g 0,08

Lietošana

Linsēklas var iekļaut savā ikdienas uzturā dažādos veidos, bagātinot ēdienus ar uzturvielām un maigu riekstu garšu. Šeit ir daži populāri veidi, kā iekļaut linsēklas savā uzturā:
Maltas linu sēklas: maltas linu sēklas organismam ir vieglāk sagremojamas un uzņemtas barības vielas, salīdzinot ar veselām linu sēklām. Maltas linsēklas var iegādāties vai pašam samalt ar kafijas dzirnaviņām vai virtuves kombainu. Maltas linu sēklas var izmantot šādos veidos:
- Pievienojiet kokteiļiem: pievienojiet vēl 1-2 ēdamkarotes maltu linsēklu rīta kokteiļam. Tas kokteili bagātinās ar šķiedrvielām un veselīgajiem taukiem.
- Sajauc ar jogurtu vai auzu pārslām: iemaisa karoti maltu linsēklu jogurtā, auzu pārslās vai putrā.
- Izmantojiet kā dažu sastāvdaļu aizstājēju: Dažās cepšanas receptēs olas var aizstāt, sajaucot 1 ēdamkaroti maltu linsēklu ar 3 ēdamkarotēm ūdens. Atstājiet maisījumu dažas minūtes, līdz tas sabiezē, pēc tam izmantojiet olu vietā smalkmaizītes vai pankūkas.
Veselas linu sēklas: veselas linsēklas var izmantot dažādos veidos, taču tās ir grūtāk sagremojamas nekā maltas linsēklas, tāpēc labāk tās pirms lietošanas tās sasmalcināt vai sakošļāt, lai barības vielas labāk uzsūktos. Lūk, kā izmantot veselas linsēklas:
- Apkaisa salātus ar: pievieno karoti veselu linsēklu kā kraukšķīgu salātu apkaisu.
- Sajauc ar graudaugiem: sajauciet veselas linsēklas rīta pārslās vai granolā, lai iegūtu papildu tekstūru un uzturvērtību.
- Izmanto cepšanai: veselas linsēklas var pievienot maizes, smalkmaizītes vai cepumu receptēm, lai tām piešķirtu vieglu riekstu garšu un nedaudz kraukšķīgu.
Neaizmirstiet, ka linu sēklām ir nedaudz riekstu garša, kas var papildināt dažādus ēdienus. Sāciet ar maziem daudzumiem un pakāpeniski palieliniet, līdz esat pieradis pie garšas un tekstūras. Ir arī ļoti svarīgi uzglabāt linu sēklas hermētiskā traukā ledusskapī vai saldētavā, lai tās būtu svaigas, jo laika gaitā tās var sasmakt.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Bioloģiskās linsēklas BIO PLANET, 1 kg

Bioloģiskās linsēklas BIO PLANET, 1 kg

Linsēklas ir mazas, brūnas vai zeltainas sēklas, kas iegūtas no linu auga. Pēdējos gados linsēklas ir kļuvušas ļoti populāras, pateicoties to labvēlīgajām īpašībām, ieguvumiem veselībai un daudzpusīgai izmantošanai ēdiena gatavošanā.