Kakao pupiņas aug lielos, 12 m augstos kokos, kas aug Meksikas, Centrālās un Dienvidamerikas piekrastē.
Kakao sviestu iegūst kaltējot un nolobot kakao pupiņas. Pēc tam atlikušās daļas tiek samaltas un sapresētas, līdz tiek iegūts kakao sviests un kakao pulveris.
Kakao sviesta kušanas temperatūra ir 32°C - 35° C; pie 40˚C tas kļūst caurspīdīgs.
Organisks kakao sviests.
Uzturvērtība 100 g
Enerģētiskā vērtība | 3777 kJ/899 kCal. | |
Olbaltumvielas | 0.0 g | |
Ogļhidrāti | 0.0 g | |
- tostarp cukuri | 0.0 g | |
Tauki | 99.9 g | |
- tostarp piesātinātie | 64.0 g | |
Šķiedrvielas | 0.0 g | |
Sāls | <0.01 g |
Šo produktu var lietot atsevišķi vai sajaucot ar šī, kokosriekstu, hohobas vai makadāmijas eļļu. Produkti, kas bagātināti ar kakao sviestu, iegūst patīkamu aromātu.
Lieliski piemērots karstās šokolādes un citu karsto dzērienu pagatavošanai, piena kokteiļu, pudiņu, dažādu konditorejas izstrādājumu aromatizēšanai, desertu dekorēšanai.