Ceilonas kanēlis, kas pazīstams arī kā "īsts kanēlis", nāk no Cinnamomum verum koka mizas. Tā izcelsme ir Šrilankā (agrāk pazīstama kā Ceilona), un nosaukums "Ceilonas kanēlis" atspoguļo tā ģeogrāfisko izcelsmi. Šeit ir dažas galvenās Ceilonas kanēļa īpašības:
Garša: Ceilonas kanēlim ir maigs, salds un citrusaugļu aromāts, salīdzinot ar parasto kanēli. Bieži tiek uzskatīts, ka tai ir smalkāka garša.
Izskats: Ceilonas kanēļa spieķi vai stienīši ir plāni un mīksti, gaiši brūnā krāsā. Turpretim parastās kanēļa standziņas ir biezākas un tumšākas.
Ģeogrāfiskā izcelsme: Ceilonas kanēli audzē tikai Šrilankā.
Ceilonas kanēli parasti izmanto cepšanai, vārīšanai un dzērienu jaukšanai, pievienojot dažādiem ēdieniem siltu un saldu garšu.
Bioloģiskās garšvielas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu garšvielas no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgām ķīmiskām vielām – pesticīdiem, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā, tumšā vietā.
Iepakots vidē, kurā ir produkti, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju.
Ražotājs: UAB EKO PLANET, LietuvaSastāvdaļas: Organiskais Ceilonas kanēlis.
Iepakots vidē, kurā ir produkti, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju.
Ceilonas kanēli var izmantot dažādās kulinārijas jomās, piešķirot ēdieniem siltu un saldu garšu. Šeit ir daži veidi, kā izmantot Ceilonas kanēli:
1. Cepšana: kanēlis ir populāra cepšanas garšviela, un to bieži izmanto kūku, cepumu, smalkmaizīšu un maizes receptēs. Pievienojiet mīklai tējkaroti vai vairāk malta Ceilonas kanēļa, lai iegūtu saldu un aromātisku garšu.
2. Karstie dzērieni: kafiju, karstu šokolādi vai tēju apkaisa ar kanēli. Varat arī pievienot dzērienam kanēļa standziņu, kamēr tas ir mērcēts, lai dzērienam piešķirtu kanēļa garšu.
3. Auzu pārslas un putra: pievienojiet rīta auzu pārslām vai graudaugu pārslām nedaudz malta Ceilonas kanēļa, lai iegūtu papildu garšu. Jūs varat arī apkaisīt ar kanēli jogurtu vai augļus, lai iegūtu papildu garšu un aromātu.
4. Smūtiji: sajauciet Ceilonas kanēli savos smūtijos, lai iegūtu siltu un saldu uzkodu. Tas labi sader ar augļiem, piemēram, banāniem, āboliem utt.
5. Sautējumi: kanēli izmanto dažos pikantos ēdienos, īpaši Tuvo Austrumu un Indijas virtuvē. Pievienojiet kanēļa standziņu vai šķipsniņu malta Ceilonas kanēļa sautējumiem, karija vai rīsu ēdieniem, lai iegūtu izsmalcinātu un aromātisku garšu.
6. Deserti: izmantojiet Ceilonas kanēli tādos desertos kā rīsu pudiņš, putukrējums un saldējums. Lieliski sader ar dažādiem saldajiem ēdieniem.
7. Garšvielu maisījumi: izveidojiet garšvielu maisījumus, sajaucot Ceilonas kanēli ar citām garšvielām, piemēram, muskatriekstu, krustnagliņām un ingveru. Šo maisījumu var izmantot gan saldos, gan sāļos ēdienos.
Atcerieties sākt ar nelielu kanēļa daudzumu un pielāgot aromātu savām personīgajām vajadzībām, jo kanēļa garša var būt intensīva, ja to lieto lielos daudzumos. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat Ceilonas kanēļa standziņas vai maltu kanēli, tas var pievienot patīkamu un aromātisku garšu dažādiem ēdieniem.
Bezglutēna makaroni, kas izgatavoti no brūno rīsu miltiem.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bulgurs ir ļoti piemērots dažādu ēdienu gatavošanai - zupām, salātiem, dažādiem sautējumiem, putrām, plovam, pat desertiem. Bulgur satur vairāk labvēlīgu uzturvielu nekā rīsi, kuskuss vai makaroni. Tie satur daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī folijskābi, B vitamīnu.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Kvinoja ir bagāta ar uzturvielām, tādēļ tai nav nepieciešams pievienot citus produktus.
Tā ir ātri pagatavojama, viegla, ātri sagremojama labība, kas sniedz daudz enerģijas.
Organiskās sojas pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Sastāvdaļas: 100% organiski sarkano lēcu milti.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Orgaanilised mungoad on üks valorutkumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev vegetables ja terraviljadega, suppide voi hautistega.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
• Organiskās sastāvdaļas;• Daudz šķiedrvielu;• Bez pievienotā baltā cukura;
Organiski pilngraudu griķu milti.
Organiskie aunazirņu milti izceļas ar savu oriģinālo un maigo garšu. Ir daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Šie makaroni lieliski sader ar jūras veltēm un zivju ēdieniem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Organiskās speltas pārslas iegūst no sasmalcinātiem speltas kviešu graudiem. Speltas pārslas ir lieliska izvēle ikdienas brokastīm. Tie vislabāk garšo ar jogurtu, graudaugu dzērienu un augļiem.
Šie makaroni lieliski sader ar gaļas ēdieniem.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.