Garšīgas, mīkstas bioloģiskās vīģes, ko var izmantot kā uzkodu vai saldu sastāvdaļu dzērienos, konditorejas izstrādājumos, krēmos vai konfektēs.
Šeit ir daži galvenie fakti par žāvētām vīģēm:
Uzturvielas: Žāvētas vīģes ir uzturvielām bagātas uzkodas. Vīģes ir labs uztura šķiedrvielu, dabisko cukuru, vitamīnu (piemēram, K vitamīna un dažu B vitamīnu) un minerālvielu (tostarp kālija, magnija un dzelzs) avots.
Salda garša: vīģu žāvēšana uzlabo to dabisko saldumu, liekot tām garšot kā dabīgām konfektēm.
Universāls: žāvētas vīģes ir daudzpusīga virtuves sastāvdaļa. Tos var baudīt vienus kā uzkodu vai pievienot salātiem, pievienot dažādām receptēm un izmantot kā piedevu jogurtam vai desertiem.
Tekstūra: žāvēšanas procesā vīģes iegūst košļājamu un nedaudz lipīgu tekstūru. Šī tekstūra padara tos par iecienītu izvēli gan saldiem, gan sāļiem ēdieniem.
Ieguvumi veselībai: vīģēs ir labvēlīgas uzturvielas. Žāvētās vīģēs esošās šķiedras var palīdzēt uzlabot gremošanu, un tās ir bagātas ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām, kas atbalsta ķermeņa vispārējo labsajūtu.
Bioloģiskās vīģes audzē un žāvē, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu vīģes no kaitēkļiem un pēc iespējas ilgāk kalpotu, tās tiek pakļautas mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas apstākļi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem.
Sastāvdaļas: bioloģiski žāvētas vīģes.
Iepakots vidē, kas var saturēt lipekļa, riekstu, sojas un sezama pēdas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība |
1042 kJ/ 249 kcal |
Tauki |
0.93 g |
- no kuriem piesātinātie |
0.14 |
Ogļhidrāti |
54 g |
- no tiem cukuri |
47.9 g |
Šķiedru materiāli |
9.8 g |
Olbaltumvielas |
3.3 g |
Sāļi |
0.03 g |
Bezglutēna makaroni, kas izgatavoti no brūno rīsu miltiem.
Makaroni ir izgatavoti no 100% aunazirņiem.
Zaļās lēcas ir labs augu olbaltumvielu avots.
Bulgurs ir ļoti piemērots dažādu ēdienu gatavošanai - zupām, salātiem, dažādiem sautējumiem, putrām, plovam, pat desertiem. Bulgur satur vairāk labvēlīgu uzturvielu nekā rīsi, kuskuss vai makaroni. Tie satur daudz šķiedrvielu un olbaltumvielu, kā arī folijskābi, B vitamīnu.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.
Sarkanām lēcām ir maiga, viegla garša, tās lieliski piemērotas bērniem, veģetāriešiem un vegāniem, kā arī cilvēkiem, kam ir laktozes nepanesamība.
Kvinoja ir bagāta ar uzturvielām, tādēļ tai nav nepieciešams pievienot citus produktus.
Tā ir ātri pagatavojama, viegla, ātri sagremojama labība, kas sniedz daudz enerģijas.
Organiskās sojas pupiņas ir lielisks augu izcelsmes olbaltumvielu avots.
Pinto pupiņas lieliski sader ar kukurūzas un rīsu ēdieniem, kā arī ar zupām, mērcēm, sautējumiem un salātiem. Bordo punktiņi padara ēdienus ar Pinto pupiņām oriģinālus un interesantus.
Organiskās sarkanās lēcas ar maigu garšu. Piemērots veģetāriešiem, vegāniem un laktozes nepanesamajiem. Maigas garšas dēļ tas ir īpaši piemērots bērnu pārtikai. Ātri pagatavojams – nav nepieciešama mērcēšana.
Bioloģiskie aunazirņi ir sātīgs pārtikas produkts. Satur daudz augu olbaltumvielu un šķiedrvielu. Piemērots pievienošanai sautējumiem, salātiem un zupām.
Sastāvdaļas: 100% organiski sarkano lēcu milti.
Organiskās Mung pupiņas ir viens no vērtīgākajiem pupiņu veidiem. Īpaši barojošs, garšīgs ar dārzeņiem un graudaugiem, zupām vai sautējumiem.
Orgaanilised mungoad on üks valorutkumaid oaliike. Äärmiselt toitev, maitsev vegetables ja terraviljadega, suppide voi hautistega.
Lieliski piemērots putrām, zupām un konditorejas izstrādājumiem.
• Organiskās sastāvdaļas;• Daudz šķiedrvielu;• Bez pievienotā baltā cukura;
Organiski pilngraudu griķu milti.
Organiskie aunazirņu milti izceļas ar savu oriģinālo un maigo garšu. Ir daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Šie makaroni lieliski sader ar jūras veltēm un zivju ēdieniem.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Organiskās speltas pārslas iegūst no sasmalcinātiem speltas kviešu graudiem. Speltas pārslas ir lieliska izvēle ikdienas brokastīm. Tie vislabāk garšo ar jogurtu, graudaugu dzērienu un augļiem.
Šie makaroni lieliski sader ar gaļas ēdieniem.
Bioloģiskās uzpūstās Bolīvijas baloža (kynva) sēklas ir garšīgi ēst atsevišķi, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem.
Organiskajiem termiski neapstrādātiem griķu putraimiem ir maiga un maiga garša. Pārsvarā to izmanto kā piedevu zupām, sautējumiem, pastētēm, kotletēm, maizes smērvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.