Reduced price!
Organiskās uzpūstās amaranta (amaranta) sēklas BIO PLANET, 150 g

-20%

Organiskās uzpūstās amaranta (amaranta) sēklas BIO PLANET, 150 g

3,35 € ar PVN

4,19 € ar PVN

Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.

Produkts pievienots grozam.

Code: BP-PAMAR-150

Sertifikāti:

PL-EKO-07
Non-EU Agriculture
Galiojimo data: 2025-07-17

Par produktu

Amaranta sēklas ir mazas, bet bagātas ar barības vielām. Šīs sēklas mēdz dēvēt par "pseidograudiem", jo, tāpat kā mūsu parastos kviešu graudus, tās var samalt miltos vai izmantot dažādos ēdienos, taču atšķirībā no mūsu parastajiem graudiem amaranta sēklas nāk no citas botāniskās dzimtas. Amaranta sēklas nesatur lipekli un ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Tos var izmantot putrās, zupās, sautējumos vai pat popkornu kā popkornu.

Amaranta sēklas tiek novērtētas to uzturvielu dēļ, jo tās satur cilvēka ķermenim nepieciešamos mikroelementus, piemēram, dzelzi, kalciju, magniju un fosforu. Tie ir arī bez lipekļa, tāpēc tie ir piemēroti tiem, kam ir lipekļa jutība vai celiakija.

Uzpūstās amaranta sēklas ir vieglas, gaisīgas un kraukšķīgas, izgatavotas no amaranta auga sēklām. Tie tiek gatavoti līdzīgi kā labi zināmais popkorns – karsējot sīkas amaranta sēkliņas, līdz tās izplešas. Rezultāts ir kraukšķīgs, riekstains graudiņš ar unikālu tekstūru.
Amaranta sēklas pēdējās desmitgadēs ir kļuvušas populāras kā veselīgs ēdiens, un tās bieži pievieno dažādiem ēdieniem, piemēram, salātiem, zupām un konditorejas izstrādājumiem. Tos izmanto arī dažos tradicionālajos ēdienos dažādās pasaules daļās. Tā ir daudzpusīga un barojoša sastāvdaļa, kas kļūst arvien plašāk pieejama veselīgas pārtikas veikalos un lielveikalos.

Bioloģiskās amaranta sēklas tiek audzētas un ražotas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai sēklas pasargātu no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.

Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt sausā, vēsā vietā.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas: organiskās uzpūstas amaranta sēklas.

Enerģētiskā vērtība

Uzturvērtība uz 100 g

Enerģētiskā vērtība  1613 kJ/ 383 kcal
Tauki 8.8 g
      - no kuriem piesātinātie       2.1 g
Ogļhidrāti 57.0 g
     - no kuriem cukuri 1.7 g
Šķiedra 6.7 g
Olbaltumvielas 16.0 g
Sāls 0.01 g

Lietošana

Izpūstas amaranta sēklas ir daudzpusīga un barojoša sastāvdaļa, ko var izmantot dažādos veidos, lai jūsu ēdieniem pievienotu kraukšķīgu un riekstu aromātu. Šeit ir daži izplatīti uzpūsto amaranta sēklu lietojumi:
1. Brokastu pārslas: izpūstas amaranta sēklas var apkaisīt ar jogurtu, ogu biezeni un augļu bļodiņām vai pārslām. Varat to sajaukt ar citiem graudiem vai granolu, lai iegūtu papildu tekstūru un garšu.
2. Putra: pievienojiet uzpūstas amaranta sēklas auzu pārslām vai citiem karstiem graudaugiem, lai iegūtu lielisku tekstūras kontrastu. Vienkārši uzkaisa virsū vai iemaisa putrā.
3. Cepumi: pievienojiet uzpūstas amaranta sēklas ceptiem izstrādājumiem, piemēram, smalkmaizītēm, cepumiem un batoniņiem. Varat arī pievienot to mīklai, lai jūsu ceptas preces iegūtu nedaudz kraukšķīgu tekstūru.
4. Salāti: apkaisa uzpūstas amaranta sēklas uz salātiem, lai iegūtu papildu kraukšķīgumu. Tie labi sader gan ar zaļajiem, gan graudu salātiem.

5. Enerģijas batoniņi: sajauciet uzpūstas amaranta sēklas ar riekstu sviestu, medu, žāvētiem augļiem un riekstiem, lai izveidotu mājās gatavotus enerģijas batoniņus. Iespiež maisījumu cepamajā traukā, ļauj sastingt, tad sagriež strēmelītēs.
6. Zupas un sautējumi: Pirms zupu vai sautējumu pasniegšanas varat tos apkaisīt ar uzpūstām amaranta sēklām, lai iegūtu unikālu kraukšķīgumu.
Atcerieties, ka uzpūstas amaranta sēklas ir ļoti delikātas un mitruma ietekmē var ātri zaudēt savu kraukšķīgumu, tāpēc vislabāk tās pievienot ēdieniem tieši pirms pasniegšanas. Tā ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko var izmantot gan saldos, gan sāļos ēdienos, lai uzlabotu ēdienu tekstūru un garšu, vienlaikus nodrošinot uzturvielas.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Organiskās uzpūstās amaranta (amaranta) sēklas BIO PLANET, 150 g

Organiskās uzpūstās amaranta (amaranta) sēklas BIO PLANET, 150 g

Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.