Organiskās uzpūstas amaranta sēklas BIO PLANET, 150g

4,19 € ar PVN

Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.

Produkts nav pieejams

Produkts pievienots grozam.

Code: BP-PAMAR-150

Sertifikāti:

PL-EKO-07
Non-EU Agriculture

Par produktu

Amaranta sēklas ir mazas, bet bagātas ar barības vielām. Šīs sēklas bieži sauc par "pseidograudiem", jo, tāpat kā mūsu parastos kviešu graudus, tos var samalt miltos vai izmantot dažādos ēdienos, taču atšķirībā no mūsu parastajiem graudiem amaranta sēklas ir no citas botāniskās dzimtas. Amaranta sēklas nesatur lipekli un ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Tos var izmantot putrās, zupās, sautējumos vai pat popkornu.

Amaranta sēklas tiek novērtētas to uzturvērtības dēļ, jo tajās ir cilvēka organismam nepieciešamie mikroelementi, piemēram, dzelzs, kalcijs, magnijs un fosfors. Tie ir arī bez lipekļa, tāpēc tie ir piemēroti tiem, kam ir lipekļa jutība vai celiakija.

Uzpūstās amaranta sēklas ir vieglas, gaisīgas un kraukšķīgas, izgatavotas no amaranta auga sēklām. Tos gatavo līdzīgi kā labi zināmo popkornu, karsējot sīkās amaranta sēkliņas, līdz tās izplešas. Rezultāts ir kraukšķīgi, riekstu graudi ar unikālu tekstūru.

Pēdējās desmitgadēs amaranta sēklas ir kļuvušas populāras kā veselīgs ēdiens, un tās bieži pievieno dažādiem ēdieniem, piemēram, salātiem, zupām un konditorejas izstrādājumiem. Tos izmanto arī dažos tradicionālajos ēdienos dažādās pasaules valstīs. Tā ir daudzpusīga un barojoša sastāvdaļa, kas kļūst arvien plašāk pieejama veselīgas pārtikas veikalos un lielveikalos.

Bioloģiskās amaranta sēklas tiek audzētas un ražotas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Lielākoties, lai sēklas pasargātu no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus bioloģiskos produktus.

Ražotājs: BIO PLANET, Polija.
Izcelsmes valsts: Ne ES

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas: organiskas uzpūstas amaranta sēklas.

Enerģētiskā vērtība

Uzturvērtība uz 100 g

Enerģētiskā vērtība 1613 kJ/ 383 kcal
Tauki 8.8 g
- no kuriem piesātinātie   2.1 g
Ogļhidrāti 57.0 g
 - no tiem cukuri 1.7 g
Šķiedra 6.7 g
Olbaltumvielas 16.0 g
Sāls 0.01 g

Lietošana

Izpūstas amaranta sēklas ir daudzpusīga un barojoša sastāvdaļa, ko var izmantot dažādos veidos, lai jūsu ēdieniem pievienotu kraukšķīgu un riekstu aromātu. Šeit ir daži izplatīti uzpūsto amaranta sēklu lietojumi:

1. Brokastu pārslas: izpūstas amaranta sēklas var apkaisīt ar jogurtu, ogu biezeni un augļu bļodiņām vai pārslām. Varat to sajaukt ar citiem graudiem vai granolu, lai iegūtu papildu tekstūru un garšu.

2. Putra: pievienojiet uzpūstas amaranta sēklas auzu pārslām vai citiem karstiem graudaugiem, lai iegūtu lielisku tekstūras kontrastu. Vienkārši uzkaisa virsū vai iemaisa putrā.

3. Cepumi: pievienojiet uzpūstas amaranta sēklas ceptiem izstrādājumiem, piemēram, smalkmaizītēm, cepumiem un batoniņiem. Varat arī pievienot to mīklai, lai jūsu ceptas preces iegūtu nedaudz kraukšķīgu tekstūru.

4. Salāti: apkaisa uzpūstas amaranta sēklas uz salātiem, lai iegūtu papildu kraukšķīgumu. Tie labi sader gan ar zaļajiem, gan graudu salātiem.

5. Enerģijas batoniņi: sajauciet uzpūstas amaranta sēklas ar riekstu sviestu, medu, žāvētiem augļiem un riekstiem, lai izveidotu mājās gatavotus enerģijas batoniņus. Iespiež maisījumu cepamajā traukā, ļauj sastingt, tad sagriež strēmelītēs.

6. Zupas un sautējumi: Pirms zupu vai sautējumu pasniegšanas varat tos apkaisīt ar uzpūstām amaranta sēklām, lai iegūtu unikālu kraukšķīgumu.

Atcerieties, ka uzpūstas amaranta sēklas ir ļoti delikātas un mitruma ietekmē var ātri zaudēt savu kraukšķīgumu, tāpēc vislabāk tās pievienot ēdieniem tieši pirms pasniegšanas. Tā ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko var izmantot gan saldos, gan sāļos ēdienos, lai uzlabotu ēdienu tekstūru un garšu, vienlaikus nodrošinot uzturvielas.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Organiskās uzpūstas amaranta sēklas BIO PLANET, 150g

Organiskās uzpūstas amaranta sēklas BIO PLANET, 150g

Amaranta sēklas ir labs olbaltumvielu, uztura šķiedrvielu un neaizvietojamo aminoskābju avots. Uzpūstas amaranta sēklas ir garšīgas ēst vienas, pievienotas sausajām brokastīm, desertiem, jogurtam vai salātiem, dārzeņu un pākšaugu ēdieniem.