Organiskā lobīta spelta ir sena labības graudi, kas ir cieši saistīta ar kviešiem.
Speltas kuskuss tiek pagatavots, samaļot speltas graudus, un tajā ir vairāk barības vielu nekā parastajā kuskusā. Gatavojot tas pārvēršas pūkainā konsistencē, ar maigu garšu un lieliski der salātiem, piedevām vai putrām.
Kuskuss, kas sastāv no daudzām sīkām granulām, kas izgatavotas no cietajiem kviešiem, ir kļuvis par populāru alternatīvu rīsiem un makaroniem.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.
Ražotājs: UAB EKO PLANETSastāvdaļas: bioloģiskie speltas milti, ūdens
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1475 KJ, 349 Kcal |
Tauki | 2.6 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes | 0.6 g |
Ogļhidrāti | 64 g |
- no kuriem cukuri | 2.5 g |
Šķiedru materiāli | 6.8 g |
Olbaltumvielas | 14 g |
Sāļi | 0 mg |
1 glāzi kuskusa aplej ar verdošu ūdeni, vienu reizi apmaisa ar karoti, pārklāj un ļauj kuskusam piecas minūtes nostāvēties. Kuskusa graudiņi gatavošanas laikā mēdz salipt kopā, tāpēc graudus atdaliet ar dakšiņu. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.
Kvinoja ir ļoti barojoša un bieži tiek slavēta par ieguvumiem veselībai. Tas ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kvinoja ir arī bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Griķi satur daudz šķiedrvielu, antioksidantus un visas neaizstājamās aminoskābes, kas ir ārkārtīgi noderīgas cilvēka organismam. Organiski grauzdētus griķu putraimus parasti izmanto kā vakariņu sastāvdaļu kopā ar dārzeņiem vai gulašiem un kā piedevu zupām, sautējumiem un pastētēm.
Sasmalcinātas auzas ir garšīga un barojoša piedeva ēdienreizēm. Tas ir izgatavots no lobītiem un šķeltiem auzu graudiem.
Organiski sasmalcināti kukurūzas putraimi, iegūti no kukurūzas graudiem. No tiem gatavo slaveno itāļu polentu, kas var būt arī salda, piem. brokastīs ar žāvētiem augļiem, un sāļie - ar galvenajiem ēdieniem.
Organiskie dzeltenie zirņi ir ļoti barojoši, un tos bieži izmanto tradicionālos ēdienos, piemēram, zirņu zupā vai zirņu un krekeru uzkodās.
Pilngraudu, aromātiski melnie rīsi ar izcilu garšu.
Melnās lēcas - mazas lēcas, kas atgādina melnos ikrus, tāpēc tās sauc arī par Beluga. Beluga lēcas ir labs olbaltumvielu, šķiedrvielu, dzelzs un citu būtisku uzturvielu avots. Piemērots salātiem, sautējumiem, zupām.
Lieliski piemēroti biezputru, zupu un dažādu konditorejas izstrādājumu pagatavošanai.