Kurkuma, saukta arī par kurkumu (latīņu: Curcuma longa) ir ingveru dzimtas tropu daudzgadīgs lakstaugs, kura dzimtene ir Dienvidaustrumu Indija. Šis augs tur aug dabiski. Kā garšvielu kurkumu audzē Šrilankā, Indonēzijā, Ķīnā, Japānā u.c. tropiskajos reģionos.
Izmantojiet kurkumu dažādās mērcēs, zupās, sautējumos un dažādos gaļas vai zivju ēdienos.
Kurkumai ir silta, rūgta garša, un to bieži izmanto karija pulveros un dažādos ēdienos, lai pievienotu krāsu un garšu. Papildus kulinārijas izmantošanai kurkuma tiek izmantota tradicionālajā medicīnā tās pretiekaisuma, antioksidantu un pretmikrobu īpašību dēļ.
Interesanti! Šeit ir daži no iespējamiem kurkumas ieguvumiem veselībai:
1. Pretiekaisuma īpašības: tiek uzskatīts, ka kurkumai piemīt dabiska pretiekaisuma iedarbība, kas var palīdzēt cīnīties ar iekaisuma stāvokļiem.
2. Antioksidanta aktivitāte: Kurkumai piemīt antioksidanta īpašības, kas var palīdzēt neitralizēt brīvos radikāļus organismā, kas veicina novecošanos un dažādas slimības.
3. Locītavu veselība: daži cilvēki izmanto kurkumu kā uztura bagātinātāju, lai uzturētu labu locītavu veselību un atvieglotu artrīta simptomus.
4. Gremošanas veselība: kurkumu tradicionāli izmanto, lai uzlabotu gremošanu un mazinātu vēdera uzpūšanos.
5. Sirds veselība: daži pētījumi liecina, ka kurkuma var dot labumu sirds veselībai, uzlabojot endotēlija (asinsvadu oderējuma) funkciju un samazinot sirds slimību risku.
6. Smadzeņu veselība. Pašlaik tiek pētīta kurkumīna iespējamā neiroprotektīvā iedarbība, kas liecina, ka tam var būt nozīme smadzeņu veselībā un neirodeģeneratīvo slimību riska mazināšanā.
Bioloģiskās garšvielas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu garšvielas no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgām ķīmiskām vielām – pesticīdiem, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt sausā, vēsā, tumšā vietā.
Sastāvdaļas: organiska malta kurkuma.
Iepakots vidē, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju saturošus produktus.
Izmantot dažādās mērcēs, zupās, sautējumos un dažādos gaļas vai zivju ēdienos.
Kopš seniem laikiem kurkuma sakneņi ir izmantoti ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Garšvielām kurkuma sakneņus vāra un tvaicē, lai iegūtu vēlamo nokrāsu un sadalītu cieti. Vēlāk sakneņus žāvē saulē un samaļ. Kurkumai ir patīkami koka un sausas zemes aromāti, ar nedaudz rūgtenu un asu garšu.
Melnie pipari ir pasaulē populārākā un pazīstamākā garšviela, saukta arī par "garšvielu karali".
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu vai lakricu.
Tai ir pikanta, izteiksmīga garša, tāpēc piemērota salātu, humusa pagatavošanai, uz sviestmaizēm vai dārzeņiem.
Garšvielas palīdz radīt ēdienus ar unikālu garšu.
Koriandra sēklas ir daudzpusīga garšviela, kurai ir rūgteni salda garša, kas atgādina žāvētu apelsīna miziņu.
Perfektišķi līdzsvarots melno, balto, rozā un zaļo piparu aromāts.
Žāvētu ķiploku pulveris piešķir ēdienam smaržīgu aromātu un lieliski aizstāj svaigu ķiploku.
Pazīstams kā "saldās ķimenes". Tas izskatās pēc ķimenes sēklām, tikai nedaudz lielākas un atšķirīgas krāsas. Garša atgādina anīsu vai lakricu. Piemērots maizes, zivju un gaļas ēdienu, sautējumu aromatizēšanai. Piemērots dzeršanai kā tēja.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Ceilonas kanēlim ir maigāka un nedaudz saldāka garša salīdzinājumā ar parasto kanēli. Tas bieži tiek uzskatīts par augstāku kvalitāti, un daži dod priekšroku tā smalkākai garšai. Garšojiet dažādus ēdienus, maizes izstrādājumus, salātus un tēju ar Ceilonas kanēli.
Amchur Dried Mango Powder - Izgatavots no neapstrādātiem mango, tam ir augļu, saldskāba garša ar kampara un sahara notīm.
Tradicionālais indiešu garšvielu maisījums - Garam Masala. Pagatavojiet autentiskus ēdienus ar ļoti nelielu piepūli.
3 iepakojuma komplekts
Atklājiet augstas kvalitātes augu olas aizstājēju, ideāli piemērotu vegāniskai, bezglutēna un bioloģiskai diētai!
Alce Nero organisko dārzeņu buljona kubiņi. Garšīgs maisījums ērtai lietošanai. Lieliski piemērots buljonu, zupu, mērču pagatavošanai. Iepakojumā ir 10 gabali. kubi, kurus ir ērti lietot un dozēt. Bez palmu eļļas.
Alce Nero organiskais dārzeņu buljons nesatur palmu eļļu un raugu. Garšīgs maisījums ērtai lietošanai. Lieliski piemērots buljonu, mērču pagatavošanai, pamatēdienu, dažādu rīsu ēdienu aromatizēšanai.
LEBENSBAUM čili pipari ir lieliski piemēroti gaļas, putnu gaļas un konservu garšvielām. Šīm garšvielām ir intensīva, pikanta garša
Lebensbaum organiskā maltā saldā paprika - augļains saldums ar pikantuma nokrāsu. Lieliski piemērots dārzeņu, putnu gaļas ēdienu, sautējumu, zupu, mērču aromatizēšanai.
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu.
Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.
Ceilonas kanēlim ir maigāka un nedaudz saldāka garša salīdzinājumā ar parasto kanēli. Tas bieži tiek uzskatīts par augstāku kvalitāti, un daži dod priekšroku tā smalkākai garšai. Garšojiet dažādus ēdienus, maizes izstrādājumus, salātus un tēju ar Ceilonas kanēli.
Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.
NaturaVena organiskie dārzeņu buljona kubiņi. Garšīgs maisījums ērtai lietošanai. Lieliski piemērots buljonu, zupu, mērču pagatavošanai. Iepakojumā ir 6 gab. kubi, kurus ir ērti lietot un dozēt. Bez palmu eļļas.
Safrāns ir viena no dārgākajām garšvielām pasaulē, jo tā ir roku darbs.
Bolognese spageti — kurš varētu tam pretoties? It īpaši, ja tas garšo tikpat augļu un aromātisku kā mūsu garšvielu maisījums.
Specifiska garša un smarža. Lieto nelielos daudzumos, jo īpaši spēcīga smarža. Tas ēdieniem piešķir pikantu garšu un bieži aizstāj sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērots pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.
Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.
Atklājiet dabīgu un aromātisku garšvielu ar ekoloģiskiem melnajiem pipariem. Šie 100% ekoloģiskie pipari nodrošina ne tikai lielisku garšu, bet arī veselības priekšrocības, kļūstot par neatņemamu daudzu ēdienu sastāvdaļu.