Organiska malta kurkuma EKO PLANET, 300 g

9,30 € ar PVN

Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.

Produkts pievienots grozam.

Code: PHH114141195

Sertifikāti:

PL-EKO-07
Non-EU
Galiojimo data: 2025-10-01

Par produktu

Kurkuma, saukta arī par kurkumu (latīņu: Curcuma longa) ir ingveru dzimtas tropu daudzgadīgs lakstaugs, kura dzimtene ir Dienvidaustrumu Indija. Šis augs tur aug dabiski. Kā garšvielu kurkumu audzē Šrilankā, Indonēzijā, Ķīnā, Japānā u.c. tropu reģionos.

Izmantojiet kurkumu dažādās mērcēs, zupās, sautējumos un dažādos gaļas vai zivju ēdienos.

Kurkumai ir silta, rūgta garša, un to bieži izmanto karija pulveros un dažādos ēdienos, lai pievienotu krāsu un garšu. Papildus kulinārijas izmantošanai kurkuma tiek izmantota tradicionālajā medicīnā tās pretiekaisuma, antioksidantu un pretmikrobu īpašību dēļ.
Interesanti! Šeit ir daži iespējamie kurkuma ieguvumi veselībai:
1. Pretiekaisuma īpašības: tiek uzskatīts, ka kurkumai piemīt dabiska pretiekaisuma iedarbība, kas var palīdzēt cīnīties ar iekaisuma stāvokļiem.
2. Antioksidanta aktivitāte: Kurkumai piemīt antioksidanta īpašības, kas var palīdzēt neitralizēt brīvos radikāļus organismā, kas veicina novecošanos un dažādas slimības.
3. Locītavu veselība: daži cilvēki izmanto kurkumu kā uztura bagātinātāju, lai uzturētu labu locītavu veselību un atvieglotu artrīta simptomus.
4. Gremošanas veselība: kurkumu tradicionāli izmanto, lai uzlabotu gremošanu un mazinātu vēdera uzpūšanos.
5. Sirds veselība: daži pētījumi liecina, ka kurkuma var dot labumu sirds veselībai, uzlabojot endotēlija (asinsvadu oderējuma) funkciju un samazinot sirds slimību risku.
6. Smadzeņu veselība. Pašlaik tiek veikti pētījumi par kurkumīna iespējamo neiroprotektīvo iedarbību, kas liecina, ka tam var būt nozīme smadzeņu veselībā un neirodeģeneratīvo slimību riska mazināšanā.

Bioloģiskās garšvielas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu garšvielas no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgām ķīmiskām vielām – pesticīdiem, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.

Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt sausā, vēsā, tumšā vietā.

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas: organiska malta kurkuma.
Iepakots vidē, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju saturošus produktus.

Lietošana

Izmantot dažādās mērcēs, zupās, sautējumos un dažādos gaļas vai zivju ēdienos.
Kopš seniem laikiem kurkuma sakneņi ir izmantoti ne tikai kā garšviela, bet arī kā ārstniecības augs. Garšvielām kurkuma sakneņus vāra un tvaicē, lai iegūtu vēlamo nokrāsu un sadalītu cieti. Vēlāk sakneņus žāvē saulē un samaļ. Kurkumai ir patīkami koka un sausas zemes aromāti, ar nedaudz rūgtenu un asu garšu.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Organiska malta kurkuma EKO PLANET, 300 g

Organiska malta kurkuma EKO PLANET, 300 g

Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.