Ceilonas kanēlis, kas pazīstams arī kā "īsts kanēlis", nāk no Cinnamomum verum koka mizas. Tā izcelsme ir Šrilankā (agrāk pazīstama kā Ceilona), un nosaukums "Ceilonas kanēlis" atspoguļo tā ģeogrāfisko izcelsmi. Šeit ir dažas galvenās Ceilonas kanēļa īpašības:
Garša: Ceilonas kanēlim ir maigs, salds un citrusaugļu aromāts, salīdzinot ar parasto kanēli. Bieži tiek uzskatīts, ka tai ir smalkāka garša.
Izskats: Ceilonas kanēļa spieķi vai stienīši ir plāni un mīksti, gaiši brūnā krāsā. Turpretim parastās kanēļa standziņas ir biezākas un tumšākas.
Ģeogrāfiskā izcelsme: Ceilonas kanēli audzē tikai Šrilankā.
Ceilonas kanēli parasti izmanto cepšanai, vārīšanai un dzērienu jaukšanai, pievienojot dažādiem ēdieniem siltu un saldu garšu.
Bioloģiskās garšvielas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu garšvielas no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgām ķīmiskām vielām – pesticīdiem, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt sausā, vēsā, tumšā vietā.
Iepakots vidē, kurā ir produkti, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju.
Sastāvdaļas: Organiskais Ceilonas kanēlis.
Ceilonas kanēli var izmantot dažādās kulinārijas jomās, piešķirot ēdieniem siltu un saldu garšu. Šeit ir daži veidi, kā izmantot Ceilonas kanēli:
1. Cepšana: kanēlis ir populāra cepšanas garšviela, un to bieži izmanto kūku, cepumu, smalkmaizīšu un maizes receptēs. Pievienojiet mīklai tējkaroti vai vairāk malta Ceilonas kanēļa, lai iegūtu saldu un aromātisku garšu.
2. Karstie dzērieni: kafiju, karstu šokolādi vai tēju apkaisa ar kanēli. Varat arī pievienot dzērienam kanēļa standziņu, kamēr tas ir mērcēts, lai dzērienam piešķirtu kanēļa garšu.
3. Auzu pārslas un putra: pievienojiet rīta auzu pārslām vai graudaugiem nedaudz malta Ceilonas kanēļa, lai iegūtu papildu garšu. Jūs varat arī apkaisīt ar kanēli jogurtu vai augļus, lai iegūtu papildu garšu un aromātu.
4. Smūtiji: sajauciet Ceilonas kanēli savos smūtijos, lai iegūtu siltu un saldu uzkodu. Tas labi sader ar augļiem, piemēram, banāniem, āboliem utt.
5. Sautējumi: kanēli izmanto dažos pikantos ēdienos, īpaši Tuvo Austrumu un Indijas virtuvē. Pievienojiet kanēļa standziņu vai šķipsniņu malta Ceilonas kanēļa sautējumiem, karija vai rīsu ēdieniem, lai iegūtu izsmalcinātu un aromātisku garšu.
6. Deserti: izmantojiet Ceilonas kanēli tādos desertos kā rīsu pudiņš, putukrējums un saldējums. Lieliski sader ar dažādiem saldajiem ēdieniem.
7. Garšvielu maisījumi: izveidojiet garšvielu maisījumus, sajaucot Ceilonas kanēli ar citām garšvielām, piemēram, muskatriekstu, krustnagliņām un ingveru. Šo maisījumu var izmantot gan saldos, gan sāļos ēdienos.
Atcerieties sākt ar nelielu kanēļa daudzumu un pielāgot aromātu savām personīgajām vajadzībām, jo kanēļa garša var būt intensīva, ja to lieto lielos daudzumos. Neatkarīgi no tā, vai izmantojat Ceilonas kanēļa standziņas vai maltu kanēli, tas var pievienot patīkamu un aromātisku garšu dažādiem ēdieniem.
Melnie pipari ir pasaulē populārākā un pazīstamākā garšviela, saukta arī par "garšvielu karali".
Fenheļa sēklām ir pievilcīga smarža, salda garša, kas atgādina anīsu vai lakricu.
Tai ir pikanta, izteiksmīga garša, tāpēc piemērota salātu, humusa pagatavošanai, uz sviestmaizēm vai dārzeņiem.
Koriandra sēklas ir daudzpusīga garšviela, kurai ir rūgteni salda garša, kas atgādina žāvētu apelsīna miziņu.
Lieliski sabalansēts melno, balto, rozā un zaļo piparu aromāts.
Žāvētu ķiploku pulveris piešķir ēdienam smaržīgu aromātu un lieliski aizstāj svaigu ķiploku.
Pazīstams kā "saldās ķimenes". Tas izskatās pēc ķimenes sēklām, tikai nedaudz lielākas un atšķirīgas krāsas. Garša atgādina anīsu vai lakricu. Piemērots maizes, zivju un gaļas ēdienu, sautējumu aromatizēšanai. Piemērots dzeršanai kā tēja.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Mandeļu milti ir labākā un veselīgākā izvēle parasto miltu vietā. Piešķir ceptiem izstrādājumiem maigu mandeļu garšu. No tiem gatavo dažādus konditorejas izstrādājumus,kas piemēroti cepumu un kūku cepšanai. Šie milti ir ļoti barojoši un tiem ir daudz noderīgu īpašību. Tie ir lielisks olbaltumvielu, šķiedrvielu un veselīgu tauku avots. Piemērots tiem,kas...
Šie zaļie banānu milti ir izgatavoti no termiski neapstrādātiem banāniem. Maiga, riekstu garša.
Garšvielas palīdz radīt ēdienus ar unikālu garšu.
Šie zaļie banānu milti ir izgatavoti no termiski neapstrādātiem banāniem. Maiga, riekstu garša.
Ceilonas kanēlim ir maigāka un nedaudz saldāka garša salīdzinājumā ar parasto kanēli. Tas bieži tiek uzskatīts par augstāku kvalitāti, un daži dod priekšroku tā smalkākai garšai. Garšojiet dažādus ēdienus, maizes izstrādājumus, salātus un tēju ar Ceilonas kanēli.
Kurkuma ir galvenā sastāvdaļa daudzos tradicionālajos ēdienos, īpaši Indijas virtuvē, un to izmanto arī tējas, lattes un citu dzērienu aromatizēšanai. Maigi asa un rūgta garšviela, kas ēdieniem piešķir dzeltenīgu nokrāsu.
Ceilonas kanēlim ir maigāka un nedaudz saldāka garša salīdzinājumā ar parasto kanēli. Tas bieži tiek uzskatīts par augstāku kvalitāti, un daži dod priekšroku tā smalkākai garšai. Garšojiet dažādus ēdienus, maizes izstrādājumus, salātus un tēju ar Ceilonas kanēli.
Amchur Dried Mango Powder - Izgatavots no neapstrādātiem mango, tam ir augļu, saldskāba garša ar kampara un sahara notīm.
Tradicionālais indiešu garšvielu maisījums - Garam Masala. Pagatavojiet autentiskus ēdienus ar ļoti nelielu piepūli.
Šis sāls ir iegūts no Himalaju pakājes. Pilnīgi dabīgs, neapstrādāts un ķīmiski neapstrādāts.
3 iepakojuma komplekts
Šie zaļie banānu milti ir izgatavoti no termiski neapstrādātiem banāniem. Maiga, riekstu garša.
Organiski pilngraudu griķu milti.
Organiskie aunazirņu milti izceļas ar savu oriģinālo un maigo garšu. Ir daudz šķiedrvielu. Olbaltumvielu avots.
Iepakojums atbilst 4 olām.Bez glutēna. Piemērots vegāniem.
Izgatavots no svaigiem kokosriekstiem. Piemērots ceptu un desertu pagatavošanai, mērču un zupu biezināšanai. Ir daudz šķiedrvielu. Piemērots vegāniem. Papildus pievienotajam cukuram produkts satur dabiskos cukurus. Bez krāsvielām un konservantiem.
Alce Nero organisko dārzeņu buljona kubiņi. Garšīgs maisījums ērtai lietošanai. Lieliski piemērots buljonu, zupu, mērču pagatavošanai. Iepakojumā ir 10 gabali. kubi, kurus ir ērti lietot un dozēt. Bez palmu eļļas.
Alce Nero organiskais dārzeņu buljons nesatur palmu eļļu un raugu. Garšīgs maisījums ērtai lietošanai. Lieliski piemērots buljonu, mērču pagatavošanai, pamatēdienu, dažādu rīsu ēdienu aromatizēšanai.
LEBENSBAUM čili pipari ir lieliski piemēroti gaļas, putnu gaļas un konservu garšvielām. Šīm garšvielām ir intensīva, pikanta garša
Lebensbaum organiskā maltā saldā paprika - augļains saldums ar pikantuma nokrāsu. Lieliski piemērots dārzeņu, putnu gaļas ēdienu, sautējumu, zupu, mērču aromatizēšanai.