Šīs ir ātri un vienkārši pagatavojamas veselīgas bumbiņas bez cukura.
Lieliska uzkoda pēc treniņa!
Sastāvdaļas:
1 glāze (150 g) bez kauliņiem Medjool dateļu, t.i., apmēram 12–14 Medjool dateles (derēs arī citi dateļu veidi)
2/3 glāzes (150 g) auzu pārslu (vai ātri šķīstošās auzu pārslas; ja nepieciešams, izmantojiet bezglutēna auzu pārslas)
1/3 glāzes (45 g) mandeļu (der jebkuri rieksti, piemēram, pekanrieksti, valrieksti vai pat sēklas, piemēram, kaņepju sēklas, saulespuķu sēklas vai ķirbju sēklas)
Papildu garšai:
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/2 tējkarote kanēļa
1 šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Ievietojiet Medjool dateles bļodā un pārlejiet ar ūdeni. Pārklājiet bļodu. Ļaujiet nostāvēties 5 minūtes.
2. Nolejiet ūdeni caur sietu. Viegli piespiediet dateles ar rokām, lai noņemtu ūdeni. Ievietojiet virtuves kombaina bļodā ar S veida asmeni.
3. Pievienojiet mandeles, auzu pārslas un jebkuras citas izvēlētās garšvielas. 4. Apstrādājiet lielā ātrumā, līdz veidojas lipīga mīkla, parasti apmēram 1 minūti.
5. Apturiet virtuves kombainu, izņemiet 1 ēdamkaroti mīklas un ar rokām izveidojiet bumbiņu. Ja mīkla ir nedaudz pārāk sausa vai labi nelīp, apstrādājiet vēlreiz un virtuves kombaina bļodā pievienojiet 1 tējkaroti ūdens. Apstrādājiet vēlreiz, lai sajauktos, pēc tam izveidojiet bumbiņas.
6. Izveidojiet 9 bumbiņas. Ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm, lai tās sacietētu. Uzglabājiet hermētiskā traukā ledusskapī līdz 1 mēnesim.
Iznākums: 9 bumbiņas
Recepte: theconsciousplantkitchen.com
Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties