Veselīgas dateļu un auzu pārslu bumbiņas

    Šīs ir ātri un vienkārši pagatavojamas veselīgas bumbiņas bez cukura.
    Lieliska uzkoda pēc treniņa!

    Sastāvdaļas:


    1 glāze (150 g) bez kauliņiem Medjool dateļu, t.i., apmēram 12–14 Medjool dateles (derēs arī citi dateļu veidi)
    2/3 glāzes (150 g) auzu pārslu (vai ātri šķīstošās auzu pārslas; ja nepieciešams, izmantojiet bezglutēna auzu pārslas)
    1/3 glāzes (45 g) mandeļu (der jebkuri rieksti, piemēram, pekanrieksti, valrieksti vai pat sēklas, piemēram, kaņepju sēklas, saulespuķu sēklas vai ķirbju sēklas)

    Papildu garšai:
    1 tējkarote vaniļas ekstrakta
    1/2 tējkarote kanēļa
    1 šķipsniņa sāls

    Pagatavošana:


    1. Ievietojiet Medjool dateles bļodā un pārlejiet ar ūdeni. Pārklājiet bļodu. Ļaujiet nostāvēties 5 minūtes.
    2. Nolejiet ūdeni caur sietu. Viegli piespiediet dateles ar rokām, lai noņemtu ūdeni. Ievietojiet virtuves kombaina bļodā ar S veida asmeni.
    3. Pievienojiet mandeles, auzu pārslas un jebkuras citas izvēlētās garšvielas. 4. Apstrādājiet lielā ātrumā, līdz veidojas lipīga mīkla, parasti apmēram 1 minūti.

    5. Apturiet virtuves kombainu, izņemiet 1 ēdamkaroti mīklas un ar rokām izveidojiet bumbiņu. Ja mīkla ir nedaudz pārāk sausa vai labi nelīp, apstrādājiet vēlreiz un virtuves kombaina bļodā pievienojiet 1 tējkaroti ūdens. Apstrādājiet vēlreiz, lai sajauktos, pēc tam izveidojiet bumbiņas.

    6. Izveidojiet 9 bumbiņas. Ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm, lai tās sacietētu. Uzglabājiet hermētiskā traukā ledusskapī līdz 1 mēnesim.

    Iznākums: 9 bumbiņas
    Recepte: theconsciousplantkitchen.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties