Sultānas rozīnes ir žāvētu balto vīnogu veids bez sēklām. Tie ir izgatavoti no zaļām vīnogām, kas tiek žāvētas saulē vai žāvētājā, kas tām piešķir tumšu krāsu.
Sultānas rozīnes parasti izmanto ēdiena gatavošanā un cepšanā, un tās ir pazīstamas ar savu saldo garšu un košļājamo tekstūru. Tos bieži izmanto dažādās virtuvēs visā pasaulē, un tos var atrast tādos ēdienos kā augļu tortes, smalkmaizītes, maizes un salāti. Sultānas rozīnes ir populāra sastāvdaļa daudzos desertos, un tās var baudīt arī vienkārši kā barojošu un gardu uzkodu.
Bioloģiskās ogas tiek audzētas un apstrādātas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības metodes. Bioloģiskā lauksaimniecība ir pieeja lauksaimniecībai, kas uzsver ilgtspējību, atbildību par vidi un izvairīšanos no sintētiskām ķīmiskām vielām, ģenētiski modificētiem organismiem (ĢMO) un mākslīgām piedevām. Parasti, lai pasargātu ogas no kaitēkļiem un saglabātu tās pēc iespējas ilgāk, tās tiek pakļautas mākslīgo ķīmisko vielu – pesticīdu iedarbībai, un, kā zināms, daudzi pesticīdi ir toksiski un bīstami cilvēka veselībai. Šī iemesla dēļ ir svarīgi izvēlēties sertificētus, bioloģiskus produktus.
Uzglabāšanas nosacījumi: Uzglabāt vēsā un sausā vietā.
Sastāvs: organiskās Sultana rozīnes, organiskā saulespuķu eļļa (0,5%).
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība (kj/kcal) | 1393 kJ/328 kcal |
Tauki | 0.5 g |
-no kura piesātinātās taukskābes | 0.1 g |
Ogļhidrāti | 76.0 g |
- no kuriem cukuri | 59.0 g |
Šķiedru materiāli | 3.7 g |
Olbaltumvielas | 3.1 g |
Sāļi | 0.03 g |
Kā kaltētu vīnogu veids Sultana rozīnes ir daudzpusīgas, un tās var izmantot dažādos kulinārijas izstrādājumos, nodrošinot dabisku saldumu un tekstūru. Šeit ir daži izplatīti sultānu lietojumi ēdiena gatavošanā:
Cepti izstrādājumi: pievienojiet sultānas rozīnes dažādiem konditorejas izstrādājumiem, piemēram, kūkām, maizītēm, smalkmaizītēm, cepumiem un plācenīšiem. Tie var pievienot jūsu maizes izstrādājumiem saldu un košļājamu tekstūru.
Salāti: Apkaisiet sultānas rozīnes uz neapstrādātiem vai graudu bāzes salātiem, lai iegūtu garšu un tekstūras kontrastu. Tie ir īpaši piemēroti salātiem ar riekstiem un sieru.
Kuskuss un Bolīvijas balodis: sajauciet sultānas rozīnes ar kuskusu, kynva vai citiem graudiem, lai ēdienam pievienotu saldumu un tekstūru.
Pildījumi: pievienojiet sultānas rozīnes mājputnu gaļas, medījumu vai dārzeņu pildījumiem, lai radītu brīnišķīgu saldo un pikanto garšu kontrastu.
Auzu pārslu smidzinātāji: apkaisa ar sultānas rozīnēm rīta auzu pārslu, lai iegūtu dabisku saldumu un tekstūru.
Izmantojot sultānas rozīnes receptēs, paturiet prātā to dabisko saldumu un attiecīgi pielāgojiet ēdiena kopējo saldumu. Ņemiet vērā arī to, ka tajos ir daudz kaloriju to dabiskā cukura satura dēļ, tāpēc izmantojiet tos mērenībā, ja jums ir kaloriju ierobežojums.
Sultānas rozīnes ir garšīga un enerģiju sniedzoša, dabiski salda uzkoda. Kaltētas Sultana rozīnes ir sulīgākas nekā melnās rozīnes. Lieliski piemērota kā garšas piedeva konditorejas izstrādājumiem, desertiem vai salātiem.
Organiskās godži ogas tiek uzskatītas par superēdienu to labvēlīgo uzturvērtības īpašību dēļ. Tie ir bagāti ar minerālvielām un vitamīniem. Goji ogas parasti ēd vienas pašas kā barojošu uzkodu, un tās var pievienot arī sausajām brokastīm, jogurtam un biezpienam.
Organiskās godži ogas tiek uzskatītas par superēdienu to labvēlīgo uzturvērtības īpašību dēļ. Tie ir bagāti ar minerālvielām un vitamīniem. Goji ogas parasti ēd vienas pašas kā barojošu uzkodu, un tās var pievienot arī sausajām brokastīm, jogurtam un biezpienam.
Žāvētas zīdkoka ogas var baudīt kā uzkodu, pievienot graudaugiem, jogurtam vai sajaukt, kā arī izmantot dažādās receptēs. Tie ir daudzpusīgs un barojošs papildinājums sabalansētam uzturam.
Organiskas sagrieztas dzērvenes, saldinātas ar niedru cukuru
Organiskās dumplain (inku) ogas ir eksotiski augļi, kas pazīstami arī kā zelta ogas.
Veselas, kaltētas zemenes, saldinātas ar ābolu sulas koncentrātu
Neaizvietojama uzkoda vai piedeva jogurtiem, putrām vai desertiem.
Neaizvietojama uzkoda vai piedeva jogurtiem, putrām vai desertiem.