Pārdozēšana var izraisīt caureju veicinošu efektu.
Kas ir stēvija?
Tas ir krizantēmu dzimtas augs, kura dzimtene ir Paragvajas ziemeļaustrumi. Brazīlijā un Paragvajā stēvija ir izmantota kā pārtikas saldinātājs simtiem gadu. Steviju tagad audzē Dienvidamerikā un Āzijā. Tas ir populārs arī Japānā, kur tas veido 40% no cukura aizstājēju tirgus. Āzijā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā stēviju izmanto arī kā sastāvdaļu daudzos produktos, tostarp jogurtos, saldējumos un dzērienos.
Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt noslēgtā iepakojumā, vēsā, sausā vietā.
Sastāvs: maltodekstrīns; saldinātājs: steviola glikozīdi no stēvijas (2,3%).
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1662 kJ / 391 kcal |
Tauki | 0 g |
- no viņiem sāta | 0 g |
Ogļhidrāti | 98 g |
- ieskaitot cukurus | 0 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāļi | 0.01 g |
Lietošana: 1 tējkarote stēvijas pulvera ir tikpat salda kā 3 tējkarotes cukura.
Organiskais agaves pulveris ir veselīgāka alternatīva cukuram. Tie satur aptuveni 90% fruktozes.Agaves pulveris ir saldāks par cukuru, viegli šķīst un ir baltā krāsā.
Tas ir lielisks dabisks saldinātājs, bagāts ar kāliju, šķiedrvielām un antioksidantiem. Nesatur ĢMO un piemērots vegāniem.
Eritritols ir saldinātājs ar līdzīgu izskatu un saldumu kā cukurs, bet ar nesalīdzināmi mazāku kaloriju daudzumu.
Organiskais kokospalmu ziedu cukurs ir nerafinēts, irdens, gaiši brūns cukurs ar raksturīgu garšu.
Šis cukurs ir maigi salds, tāpēc to var kombinēt ar visiem ēdieniem un dzērieniem, kuriem tā vien gribas pievienot saldumu, bet nevēlas karameles garšu un aromātu. Lieliska alternatīva parastajam baltajam cukuram. Piemērots kafijas un tējas saldināšanai.