Eritritols ir dabīgs cukura spirts, ko izmanto kā cukura aizstājēju. Tas dabiski atrodams dažos augļos, sēnēs un raudzētos pārtikas produktos. Komerciāli eritritolu parasti ražo, fermentējot glikozi ar noteiktiem raugiem vai sēnītēm. Pēc tam to filtrē, kristalizē un žāvē, lai iegūtu pulveri, kas izskatās un garšo pēc cukura, bet satur mazāk kaloriju.
Galvenās eritritola īpašības:
Zems kaloriju saturs: Eritritols nodrošina saldumu, bet tajā ir ļoti maz kaloriju. Tas satur tikai 0,2 kalorijas uz gramu, salīdzinot ar 4 kalorijām parastajā cukurā.
Zems glikēmiskais indekss: Eritritolam ir neliela ietekme uz cukura līmeni asinīs un insulīna līmeni, tāpēc tas ir piemērots cilvēkiem ar cukura diabētu vai tiem, kas ievēro diētu ar zemu ogļhidrātu saturu.
Nekaitē zobiem: Atšķirībā no dažiem citiem saldinātājiem, eritritols neveicina zobu bojāšanos. Tas nebaro baktērijas mutē un neizraisa skābes veidošanos, kas var izraisīt dobumus.
Gremošanas tolerance: Eritritolu parasti labi panes lielākā daļa cilvēku, ja to lieto nelielos daudzumos.
Eritritolu parasti izmanto kā cukura aizstājēju dažādos pārtikas un dzērienu produktos, tostarp bezcukura vai samazināta cukura produktos, piemēram, konfektēs, šokolādes konfektēs, košļājamā gumijā un dzērienos.
Tāpat kā jebkuru saldinātāju, ir svarīgi to lietot mērenībā kā daļu no sabalansēta uztura.
Uzglabāšanas apstākļi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā, prom no tiešiem saules stariem.
Sastāvs: organiskais saldinātājs eritritols.
SVARĪGI! Pārmērīgai lietošanai var būt caureju veicinoša iedarbība.
Iepakots vidē, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju saturošus produktus.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība (kj/kcal) | 0 kJ/0 kcal |
Tauki | 0 g |
- no viņiem sāta | 0 g |
Ogļhidrāti | 99.5 g |
- ieskaitot cukurus | 0 g |
Šķiedru materiāli | 0 g |
Olbaltumvielas | 0 g |
Sāļi | 0 g |
Izmantojiet eritritolu kā cukura aizstājēju – ēdiena gatavošanai, cepšanai vai saldināšanai. Izmantojot to, jūs samazināsiet gatavo ēdienu kaloriju saturu.
Organiskais agaves pulveris ir veselīgāka alternatīva cukuram. Tie satur aptuveni 90% fruktozes.Agaves pulveris ir saldāks par cukuru, viegli šķīst un ir baltā krāsā.
Tas ir lielisks dabisks saldinātājs, bagāts ar kāliju, šķiedrvielām un antioksidantiem. Nesatur ĢMO un piemērots vegāniem.
Saldinātājs ir ieteicams diētu ievērotājiem, kuriem rūp slaida figūra un veselīgs dzīvesveids.To lieto cukura vietā karstos un aukstos dzērienos un desertos.
Organiskais kokospalmu ziedu cukurs ir nerafinēts, irdens, gaiši brūns cukurs ar raksturīgu garšu.
Šis cukurs ir maigi salds, tāpēc to var kombinēt ar visiem ēdieniem un dzērieniem, kuriem tā vien gribas pievienot saldumu, bet nevēlas karameles garšu un aromātu. Lieliska alternatīva parastajam baltajam cukuram. Piemērots kafijas un tējas saldināšanai.