Šokolādes, kūkas, cepumi no maltām saldo ceratoniju sēklām - garšīgi, nomierinoši dzērieni no žāvētiem augļiem, jogurti, marmelādes, saldējumi, cepti āboli, jēlkonfektes.
Uzglabāšanas nosacījumi: pēc iepakojuma atvēršanas uzglabāt cieši noslēgtu, vēsā, sausā vietā.
Sastāvdaļas: organiskais ceratoniju pulveris.
Iepakots vidē, kurā var būt sojas, glutēna, riekstu, sēklu pēdas.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1256 kJ/300 kcal |
Olbaltumvielas | 4.6 g |
ogļhidrāti | 49 g |
- no kuriem cukuri | 41 g |
Tauki | 0.7 g |
-no kuriem piesātinātie | 0 g |
Šķiedru materiāli | 40 g |
Sāļi | 0.09 g |
Ceratoniju pulveri var izmantot kā kakao pulvera aizstājēju dažādās receptēs. Šim pulverim ir salda, riekstu garša, tāpēc ņemiet vērā, ka jūsu gala ēdieni garšos savādāk nekā tie, kas pagatavoti ar kakao. Šeit ir daži veidi, kā izmantot ceratoniju pulveri:
Maizes izstrādājumos - cepumu, kūku, smalkmaizīšu un kūku receptēs kakao pulvera vietā izmantojiet ceratoniju. Šis pulveris ir lieliski piemērots receptēm, kurām nepieciešama šokolādes garša. Sāciet ar kakao pulvera nomaiņu 1:1 un pielāgojiet pēc garšas.
Karstos dzērienos - pievienojiet karoba pulveri karstam augu pienam un labi samaisiet. Ja vēlaties, pievienojiet saldinātājus, piemēram, medu, kļavu sīrupu vai agaves sīrupu. Lai iegūtu bagātīgāku garšu, varat pievienot arī šķipsniņu kanēļa vai muskatrieksta.
Smūtijos - savam iecienītākajam pagatavotajam smūtijam pievieno vienu/divas ēdamkarotes ceratoniju pulvera, tā piešķirsi patīkamu riekstu garšu un aromātu un bagātināsi smūtiju ar noderīgām uzturvielām.
Deserta mērcēm: sajauciet ceratoniju pulveri ar pienu vai augu izcelsmes piena alternatīvu, pievienojiet nedaudz dabīgā saldinātāja un karsējiet, līdz tas sabiezē.
Batoniņi – pašu gatavotajiem batoniņiem var pievienot ceratoniju pulveri. Tas viņiem piešķirs papildu riekstu garšu un uzturvielas.
Pankūkām un vafelēm: pievienojiet ceratoniju pankūku vai vafeļu mīklai, lai iegūtu nepārspējamu riekstu garšu. Un pasniedziet pašas pankūkas ar iecienītākajiem piedevām, piemēram, svaigu augļu vai riekstu krēmu.
Granolai un graudaugiem: sajauciet ceratonijas pulveri mājās gatavotā granolā vai graudaugu maisījumos, lai iegūtu salduma un riekstu garšas nokrāsu.
Bezcepšanas gardumiem: pagatavojiet bezcepšanas gardumus, piemēram, batoniņus, kā galveno sastāvdaļu izmantojot ceratoniju pulveri. Sajauciet to ar tādām sastāvdaļām kā riekstu sviests, auzas, žāvēti augļi un sēklas.
Ņemiet vērā, ka ceratoniju pulverim ir spēcīga garša, tāpēc tas var neatkārtot šokolādes garšu. Ieteicams eksperimentēt ar maziem daudzumiem savās receptēs un pielāgot daudzumu atbilstoši savām personīgajām vēlmēm.
Lieliski piemērots karstās šokolādes un citu karsto dzērienu pagatavošanai, piena kokteiļu, pudiņu, dažādu konditorejas izstrādājumu aromatizēšanai, desertu dekorēšanai.
Ceratoniju (jeb saldo ceratoniju) pulveris ir lieliska alternatīva cilvēkiem, kuri nelieto kafiju, kakao un šokolādi, jo ceratoniju nesatur stimulantus – kofeīnu un teobromīnu, kas atrodami kafijā un kakao pupiņās. Ceratoniju produktos ir arī mazāk kaloriju un tauku nekā šokolādē.
Kakao sviests - tās ir uzturā lietojamas taukvielas, kuras iegūst no neapstrādātām kakao pupiņām. Sviestam ir maiga šokolādes garša.