Kausētais sviests „Ghi“ tiek iegūts, sildot sviestu zemā temperatūrā, līdz viss ūdens iztvaiko, atdalās no taukiem un rezultātā tiek iegūts sviests zeltainā krāsā. Tam raksturīga salda, maiga riekstu garša. Tas pagatavotajam ēdienam piešķirt unikālu garšu un aromātu.
Labā garša nav vienīgā šīs sviesta priekšrocība. Augstā temperatūrā tas nesasalst un nezaudē savu garšu, jo ūdens (vārīšanās temperatūrā 100°C) tā sagatavošanas laikā iztvaiko un olbaltumvielas (sadegot 125°C temperatūrā) atdalās. Kausēts sviests lieliski der cepšanai, sautēšanai, sacepumiem un fritēšanai. Uzlabojiet putras garšu un piešķiriet tai spīdumu. Piešķiriet zupai vai jebkurai mērcei dzeltenu nokrāsu, uzlabojot uzturvērtību kvalitātes īpašības. Piemērots zīdaiņiem un bērniem.
Ajūrvēda jau sen ir pazīstama kā „Ghi“ kvalitātes uzlabotājs.
Ražotājs: AMRITA - UAB EKO PIRK.Sastāvdaļas: sviesta tauki 99.8%, ūdens 0.2%.
Uzturvērtība 100 g
↵
Enerģijas vērtība | 3693 kJ/ 898 kcal |
Fat | 99.8 g |
- Of which saturated | 65 g |
Protein | <0.1 g |
Carbohydrates | <0.1 g |
Sāls | <0.1 g |
Kā virtuvē izmantot kausētu sviestu gī?
Cepšanai/grauzdēšanai: Gī, kausēts sviests, ir lieliski kulinārijas tauki, kas var izturēt ārkārtīgi augstu temperatūru (apmēram 232°C). Tāpēc šie tauki ir ļoti piemēroti dažādu ēdienu cepšanai, sautēšanai un grauzdēšanai. Turklāt gī sviests ēdieniem piešķirs bagātīgu, sviestainu, nedaudz riekstu garšu.
Cepšanai: Gī var izmantot maizes izstrādājumos parastā sviesta vai eļļas vietā. Tādā veidā ceptiem izstrādājumiem piešķirsi arī patīkamu riekstu garšu. Tiesa, atcerieties, ka gī sviests ir koncentrētāks par parasto sviestu, tāpēc to vajadzētu lietot nedaudz mazāk nekā parasto sviestu.
Ēdienu aromatizēšanai: Gī sviestu bieži izmanto kā mērci vai garšvielu dažādiem ceptiem ēdieniem. Ar to var uzkaisīt grauzdētus dārzeņus, grilētu gaļu, zivis vai vārītus rīsus un to ēdienus. Tas ir ļoti piemērots arī zupu, sautējumu un karija aromatizēšanai.
Grilēšana: Pirms grilēšanas ieziež gaļu, dārzeņus vai jūras veltes ar gī, lai nepieliptu pie grila un uzlabotu garšu.
Popkornam: Gī sviests ir lieliska izvēle popkorna pagatavošanai. Pannā uzkarsē nelielu daudzumu gī, pievieno popkorna kauliņus un pārklāj. Ik pa laikam pakratiet pannu un, kad popkorns uzpeld, noņemiet no uguns un pievienojiet iecienītākās garšvielas vai sāli.
Garšvielām: dažās kultūrās gī tiek pasniegts kā garšviela. Var smērēt uz maizes, mērcēt. Gī sviestu var sajaukt ar garšvielām vai medu.
Kafija un tēja: Dažiem cilvēkiem patīk rīta kafijai vai tējai pievienot nelielu daudzumu gī. Tas var piešķirt jūsu dzērienam krēmīgu un bagātīgu garšu. Turklāt gī ir ļoti populārs ketogēnajā diētā. Šajā sviestā ir daudz tauku un maz ogļhidrātu.
Tas ir tīrs sviests, lieliski piemērots lietošanai kulinārijā, piemēram, cepšanā (uzglabāt ļoti augstā temperatūrā). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.
Tas ir tīrs sviests, augstas kvalitātes kulinārijas tauki, kas piemēroti cepšanai (uzturot ļoti augstu temperatūru). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.