Kausētu sviestu Ghi pagatavo, karsējot sviestu uz lēnas uguns, līdz viss ūdens iztvaiko, gī atdalās un sviests pārvēršas dzidros, zeltaini dzeltenos taukos. Tam ir salda, maiga riekstu garša. Ar to pagatavotais ēdiens iegūst unikālu garšu un aromātu.
Laba garša nav vienīgā šī sviesta priekšrocība. Augstā temperatūrā tas neputo un nesmēķē, jo gatavošanas laikā ūdens (verdošs 100°C) iztvaiko, un proteīnu cietās daļiņas (deg 125°C) tiek noņemtas. Kausēts sviests ir ideāli piemērots cepšanai, sautēšanai, cepšanai un fritēšanai. Garšojiet putru un piešķir tai spīdumu. Zupa vai jebkura mērce iegūst kvalitatīvu dzeltenīgu nokrāsu, uzlabojas uzturvērtības. Piemērots pievienošanai zīdaiņu un bērnu pārtikai.
Gī veselību uzlabojošās īpašības ājurvēdā ir zināmas jau sen.
Izcelsmes valsts: Lielbritānija
Sastāvdaļas: sviesta tauki (99,8%), ūdens (0,2%).
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība | 3692 kJ/ 898 kcal | |
Tauki | 99.8 g | |
- no kuriem piesātinātie | 63.3 g | |
Olbaltumvielas |
|
|
Ogļhidrāti |
|
|
Sāļi |
|
Lietošana: izmantojiet eļļas vietā cepšanai un grauzdēšanai. Garšo arī putras, zupas, sautējumus.
Tas ir tīrs sviests, lieliski piemērots lietošanai kulinārijā, piemēram, cepšanā (uzglabāt ļoti augstā temperatūrā). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.
Tas ir tīrs sviests, augstas kvalitātes kulinārijas tauki, kas piemēroti cepšanai (uzturot ļoti augstu temperatūru). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.
Tas ir tīrs sviests, lieliski piemērots lietošanai kulinārijā, piemēram, cepšanā (uzglabāt ļoti augstā temperatūrā). Tas ir lieliski piemērots putru, zupu un sautējumu pagatavošanai.