Saldi rūgtena garša patīk daudziem. Arī šo, visu iecienīto gardumu iespējams pagatavot noderīgu, bez kofeīna – spēcīgā stimulātora. Šokolādi pagatavojam izmantojot kerobo, kas iezīmējas ar saldenu garšu. Lai šokolāde sanāktu saldeni rūgta, varam pievienot nedaudz cigoriņu pulvera. Kakao sviestu izmantojam nedezoderēt.
Jums vajadzēs:
200 g kakao sviesta,
200 g kerobo pulvera,
2 karotes cigoriņu (varat arī neizmantot),
3–4 karotes medus vai cukura,
žāvēti augļi un rieksti pēc izvēles.
Pagatavošana:
1. Izkausējiet kakao sviestu, ieliekot to ūdens vanniņā.
2. Ļaujiet, lai atdziest un pievienojiet kerobu, cigoriņus. Kārtīgi izmaisiet, lai izvairītos no kunkuļiem.
3. Pievienojiet medu, cukuru vai fruktozi.
4. Pievienojiet riekstus, saulespuķu sēklas, žāvētus augļus (pēc izvēles).
5. Visu samaisiet, ielejiet formā vai jebkurā citā, sagatavotā traukā, kas piemērots saldēšanai.
6. Konfektes vai šokolādi varat apbērt vai apviļāt kokosriekstu skaidiņās, apceptos riekstos, vafeļi drumstalās.
7. Aplipināt vai apviļāt saldumus nepieciešams uzreiz un ātri, kamēr masa ir elastīga.
Recepte: balarama.lt
Kakao sviests - tās ir uzturā lietojamas taukvielas, kuras iegūst no neapstrādātām kakao pupiņām. Sviestam ir maiga šokolādes garša.
Indijas rieksti ir lieliska un barojoša uzkoda. Ēd vienu pašu, kā uzkodu, pievieno salātiem, desertiem. Indijas rieksti ir piemēroti pievienošanai sautējumiem, īpaši veģetāriem (gaļas vietā).
Organiskās mandeles ir lieliska un barojoša uzkoda. Apstrādātus riekstus izmanto mandeļu miltu, mandeļu piena un mandeļu sviesta pagatavošanai.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Sveiki! Ar galima vietoje kakavos sviesto naudoti kokoso alieju?
2018-12-14 18:49:52Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji
Reģistrēties vai Ielogoties