Organisks kokosriekstu cukurs AMRITA, 250 g

4,69 € ar PVN

Organiskais kokosriekstu ziedu cukurs ir nerafinēts, irdens cukurs ar gaiši brūnu krāsu un raksturīgu garšu.

Produkts pievienots grozam.

Code: AE-KOMC-250

Sertifikāti:

LT-EKO-001
Non EU Agriculture
Galiojimo data: 2025-03-31

Par produktu

Kokosriekstu cukurs, pazīstams arī kā kokosriekstu cukurs vai palmu cukurs, ir dabisks saldinātājs, ko iegūst no kokosriekstu ziedu sulas. Tā ir populāra alternatīva rafinētajam cukuram un bieži tiek uzskatīta par veselīgāku izvēli tā zemāka glikēmiskā indeksa un augstāka uzturvielu satura dēļ.

Ražošanas process:

Kokosriekstu cukuru iegūst, savācot sulu vai nektāru no kokosriekstu palmu ziediem. Process ietver nelielu daudzumu sulas, kas savākta ziedu pumpuros, ko pēc tam karsē un iztvaicē, veidojot biezu sīrupu. Pēc tam šo sīrupu atdzesē un sacietē, pirms to sasmalcina granulētā vai pūdercukurā. Šādi tiek ražots kokosriekstu cukurs.

Iespējas:

Kokosriekstu ziedu cukuram ir raksturīga garša un bagātīga karameļu garša, kas līdzīga brūnajam cukuram vai melasei. Krāsa var atšķirties no gaiši līdz tumši brūnai, atkarībā no apstrādes un karamelizācijas pakāpes. Tas parasti ir granulu vai pulvera veidā, un to var izmantot proporcijā viens pret vienu, lai aizstātu parasto cukuru receptēs.

Veselība:

Kokosriekstu cukuru bieži izmanto kā veselīgāku saldinātāju salīdzinājumā ar rafinētu cukuru šādu iemeslu dēļ:

1. Zemāks glikēmiskais indekss (GI): kokosriekstu ziedu cukuram ir zemāks glikēmiskais indekss salīdzinājumā ar galda cukuru, kas nozīmē, ka cukura līmenis asinīs paaugstinās lēnāk un vienmērīgāk.

2. Uzturvielu saturs: tas satur nelielu daudzumu uzturvielu, piemēram, dzelzi, cinku, kāliju un dažus antioksidantus, atšķirībā no rafinētiem cukuriem, kuriem nav uzturvērtības.

3. Mazāk apstrādāts: kokosriekstu cukurs ir mazāk apstrādāts salīdzinājumā ar rafinētu cukuru. Kokosriekstu ziedu sula iziet minimālo nepieciešamo procesu, lai kļūtu par cukuru.

4. Bez mākslīgām piedevām: parasti ražo, neizmantojot mākslīgās piedevas vai ķīmiskas vielas.

Tomēr, lai gan kokosriekstu ziedu cukuram ir dažas potenciālas priekšrocības salīdzinājumā ar rafinētu cukuru, tas joprojām ir kaloriju avots, un to vajadzētu patērēt mērenībā. Tā ir laba izvēle tiem, kas meklē alternatīvas tradicionālajiem saldinātājiem, īpaši tiem, kas meklē dabīgas un mazāk apstrādātas iespējas.

Ražotājs: UAB AMRITA
Izcelsmes valsts: ne-ES

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas: organiskais palmu ziedu cukurs.

Iepakots vidē, kas satur lipekli saturošus produktus, riekstus, sezamu, soju.

Enerģētiskā vērtība

Uzturvērtība 100 g

Enerģētiskā vērtība 1622 kJ/ 382 kcal    
Tauki 0 g
-no kuriem piesātināts 0 g
Ogļhidrāti 94 g
             - tostarp cukuri      83 g
Šķiedrvielas 2.1 g
Olbaltumvielas 1.1 g
Sāls 0.7 g
Holesterīns 0 mg

Lietošana

Kokosriekstu ziedu cukurs, pazīstams arī kā kokosriekstu palmu cukurs vai vienkārši kokosriekstu cukurs, ir dabisks saldinātājs, kas iegūts no kokosriekstu palmas sulas. Tā zemākais glikēmiskais indekss un augstāks uzturvielu saturs ir padarījis to populāru kā veselīgāku alternatīvu rafinētajam cukuram. Lūk, kā mēs iesakām izmantot kokosriekstu ziedu cukuru:

1. Parastais cukura aizstājējs: kokosriekstu cukuru daudzās receptēs var izmantot kā tiešu parastā baltā vai brūnā cukura aizstājēju. Tam ir līdzīgs salduma līmenis, tāpēc parasti to var lietot attiecībā 1:1. Atcerieties, ka kokosriekstu cukuram ir maiga karameļu garša, kas var uzlabot jūsu ēdienu garšu.

2. Maizes izstrādājumi: kokosriekstu ziedu cukuru varat izmantot kūku, cepumu, smalkmaizīšu un citu konditorejas izstrādājumu cepšanai. Vienkārši aizstājiet to ar granulētu cukuru receptē. Karameļu garša var piešķirt jūsu ceptiem izstrādājumiem unikālu garšu.

3. Dzērieni: kokosriekstu cukuru var izšķīdināt karstos vai aukstos dzērienos, piemēram, tējā, kafijā vai kokteiļos. Maisiet, līdz pilnībā izšķīst, pielāgojot daudzumu vēlamajam salduma līmenim.

4. Auzu pārslas un putra: apkaisa kokosriekstu cukuru pār auzu pārslām, putru vai jogurtu, lai pievienotu saldumu un garšu.

5. Mērces un marinādes: kokosriekstu cukuru var izmantot marināžu un mērču saldināšanai. Tas jo īpaši attiecas uz Āzijas iedvesmotiem ēdieniem.

6. Desertu piedevas: izmantojiet kokosriekstu ziedu cukuru kā desertu, piemēram, augļu salātu, saldējuma un pudiņu, piedevu.

7. Mājas granolas un enerģijas batoniņi: gatavojot paši savus granolas vai enerģijas batoniņus, nomainiet parasto cukuru ar kokosriekstu cukuru, lai iegūtu barojošāku maltīti.

8. Konservi un ievārījumi: varat izmantot kokosriekstu cukuru kā saldinātāju mājās gatavotiem konserviem un ievārījumiem.

9. Karamelizācija: pateicoties tā karameļu garšai, kokosriekstu ziedu cukurs ir lieliski piemērots dārzeņu vai gaļas karamelizēšanai.

Ņemiet vērā, ka kokosriekstu cukurs var būt nedaudz tumšāks nekā tradicionālais cukurs, kas var ietekmēt jūsu ēdienu izskatu. Turklāt, lai gan kokosriekstu cukurs tiek uzskatīts par labāku alternatīvu rafinētajam cukuram, tas joprojām ir cukurs, un tas jālieto mērenībā kā daļa no sabalansēta uztura.

Eksperimentējiet ar kokosriekstu ziedu cukuru dažādās receptēs, lai uzzinātu, kā vislabāk pielāgot produktu savām ikdienas vajadzībām.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Organisks kokosriekstu cukurs AMRITA, 250 g

Organisks kokosriekstu cukurs AMRITA, 250 g

Organiskais kokosriekstu ziedu cukurs ir nerafinēts, irdens cukurs ar gaiši brūnu krāsu un raksturīgu garšu.