Cukinī ripiņas

    Cukinī ripiņas ir neparasti gardas un priecē aci! Jums vajadzēs: 9 lielākus cukinī (0,5–0,75 cm biezumā. Ja cukinī miza ir bieza - nomizojiet, mīkstu mizu atstājiet); 2 burkāni; 1 liels, gaļīgs tomāts; puse karotītes ķimeņu; buntīte selerijas, nomazgāt un smalki sasmalcināt; buntīte diļļu, nomazgātu un smalki sasmalcinātu; ¼ karotītes asfetīda (aromātiskā ferula); puse karotes maltu melno piparu; šķipsniņa sāls; dažas karotes sojas; augu eļļa cepšanai (vispiemērotākā ir saulespuķu eļļa); 120–150 g fermentētā siera, kas ātri kūst (vispiemērotākais ir gaišais „Cheddar“). Uzmanību: Ja tas ir iespējams, piemeklējiet atbilstošu cukinī un tomātu diametru. Cukinī nav vajadzības pilnībā apcept uz pannas, tikai apgrauzdējiet, tāpēc cepiet uz lielas uzguns. Cukinī ir ūdeņaini dārzeņi, tāpēc cepot tie sprakšķ. uzmanieties, lai tauki nešpricētu uz rokām. Sieru centieties neuzkaisīt uz cepamplātnes – siers sadegs un būs grūti to notīrīt. Pagatavošana:  Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180o C. Sarīvējiet sieru un nolieciet to malā. Nomazgājiet tomātu un sagrieziet to biezās ripiņās (niepieciešamas 4–5 ripas) horizontālā virzienām sākot no biezākās tomāta vietas. Nomazgājiet burkānu un sarīvējiet uz biešu rīves. Uzkarsējiet pannu, ielejiet eļļu un tiklīdz tā ir uzkarsusi, pievienojiet ķimenes. Ķimenes sāks sprakšķēt un kļūs tumšākas, tas pievienojiet asfetīdu un pēc dažām sekundēm pievienojiet sarīvētos burkānus. Nedaudz pasāliet, ieberiet pusi norādītā daudzuma piparu un cepiet, ik pa brīdim apmaisot, līdz burkāni paliks mīksti. Variet pannai uzlikt vāku. Cepšanas beigās pievienojiet seleriju un pusi no dillēm, samaisiet un pasautējiet dažās minūtes, nokāsiet. Ja cukinī nav pārauguši un to sēklas ir mīkstas, tad droši variet tās atstāt, nogatavojušās sēklas izņemiet. Uz lielas uguns uzkarsējiet pannu un pielejiet eļļu. Cik satilpst, ievietojiet cukinī un cepiet līdz tie apgrauzdēsies, tomēr neļaujiet palikt pārāk mīkstiem. Cukinī beigs cepties cepeškrāsnī. Salieciet apcepušos cukinī cepamplātnē un aplejiet ar soju. Ceptos burkānus sadaliet 4–5 daļās un lieciet uz cukinī. Uz pārējiem cukinī uzlieciet tomātus. Tomātus apkaisiet ar melnajiem pipariem. Dārzeņus apberiet ar sarīvēto sieru un lieciet cepeškrāsnī. Cepiet apmēram 10–15 minūtes vai tiklīdz siers būs pilnībā izkusis un sāks grauzdēties. Izņemiet cukinī un apberiet ar pāri palikušajām dillēm. Pasniedziet pa 1-2 dažādu veidu ripiņām kopā ar kartupeļu biezeni un gurķiem vai viegliem zaļajiem salātiem. Daudzums: 3 porcijas (pa trīs ripiņām). Lai gardi!

Ingredienti

  • 2
    3,99 €

    Šī mērce tiek gatavota saskaņā ar tradicionālu japāņu recepti, izmantojot sojas pupiņas, kas divus gadus tiek turētas ciedru mucās. Dažas pilītes šīs bagātīgās un sāļās mērces papildinās jūsu ēdienu garšu. 

    3,99 €
  • 2,99 € In Stock

    Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.

    2,99 €
    In Stock

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties