Dārzeņu kotletes rīsu un aunazirņu miltu mīklā („Bhaji“)

    „Bhaji“ – tas ir noteikts mīklā graudzētu darzeņu veids, kad mīklā tiek iemērcēts nevis viss dārzeņa gabaliņš, bet smalki salmiņos sagriezti vai pat sarīvēti dārzeņi. Pasniedziet kā ir ierasts pusdienās - ar garnīru, mērcēm un salātiem. Ja Jums nav aunuzirņu miltu, droši varat izmantot zirņu miltus. Kotletes, kurās ir trīs ceturdaļas dārzeņu - kas var būt vēl veselīgāk?  Jums vajadzēs ¼ kāposta galvas; 1 sarkanas saldās paprikas; 1 nelielas tumši zaļas cukini; ¼ karotītes asafetīdas; karotītes koriandra sēklu (sasmalcinātu garšvielu piestā); karotītes kumīna; karotītes malta grazdēta kumīna;  ½ karotītes kurkumas; 1,5–2 karotītes sāls; karotītes cepamā pulvera; 100 g aunuzirņu miltu; 100 g rīsu miltu; izkausēta gī sviesta vai augu eļļas kotletīšu grauzdēšanai. Pagatavošana: Dārzeņus nomazgājiet. Kāpostu sagrieziet kā vien iespējams plānāt. Papriku iztīriet un kopā ar cukini sagrieziet plānos salmiņos. Dārzeņus salieciet dziļā bļodā, uzberiet sāli, samaisiet un samīciet ar rokām. Saberiet garšvielas, cepamo pulveri un abu veidu miltus. Visu labi samaisiet un samīciet. No dārzeņiem ar sāli izdalīsies ūdens, kas ļaus miltiem salīmēt dārzeņus mīklā. Ja tomēr milti ir pārāk sausi un viss nesalīp kopā, ielejiet 2-3 karotes ūdens. Un otrāki, ja mīkla ir pārāk šķidra, ieberiet vēl karoti miltu. Mīklai ir jābūt diezgan cietai. Samīcītu mīklu atstājiet uz 10 minūtēm. Pa to laiku nelielā dziļā pannā vai katlā uzkarsējiet taukus. Kad tauki uzkarsīs, formējiet olas lieluma un formas kotletes un lieciet karstos taukos. Centieties, lai kotletes būtu gludas. Tauku temperatūrai ir jābūt tādai, lai kotlete varētu izcept 5-7 minūšu laikā un nesadegtu. Tik daudz laika vajag, lai kotletē esošie dārzeņi paliktu mīksti. Izcepušās kotletes izņemiet ar caurduri un nolieciet uz sieta, papīra dvieļa vai salvetes, lai notecētu vai uzsūktos tauku pārpalikums. Pasniedziet vēl karstus ar jebkādu garnīru, mērci vai salātiem.  Daudzums: apmēram 20 kotletes. Labu apetīti! Recepte: balarama.lt

Ingredienti

  • 47
    8,99 € In Stock

    Organiskajai uzturā lietojamajai kokosriekstu eļļai piemīt maiga garša ar vieglu, svaigu kokosriekstu aromātu. Kokosriekstu eļļu var izmantot veģetārajos un vegānajos ēdienos, Āzijas virtuves ēdienos, kā arī dažādu desertu un mērču pagatavošanai. 

    8,99 €
    In Stock
  • 2,99 € In Stock

    Specifiska garša un smarža. Izmanto nelielos daudzumos, jo ir ļoti spēcīga smarža. Ēdieniem piešķir pikantu garšu, bieži vien aizvieto sīpolus un ķiplokus. Īpaši piemērota pākšaugu un kartupeļu ēdieniem.

    2,99 €
    In Stock

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties