Organiskais kokosriekstu dzēriens (kokosriekstu piens) ir lieliska vegāniska alternatīva parastajam pienam. Piemērots Āzijas ēdieniem, kūkām, saldējumam, kokteiļiem, mērcēm, sautējumiem.
Kokosriekstu dzēriena pagatavošana:
Ekstrakcija: nobriedušu kokosriekstu mīkstumu sarīvē vai sasmalcina kokosriekstu skaidiņās. Iegūtās skaidas sajauc ar ūdeni, veidojot biezu maisījumu. Sajaukto maisījumu izkāš caur marli vai smalku sietu, lai atdalītu šķidrumu no kokosriekstu mīkstuma. Iegūtais šķidrums ir kokosriekstu dzēriens.
Kokosriekstu dzēriena krāsu un biezo konsistenci nosaka lielais eļļas daudzums, kurā lielākā daļa ir piesātinātie tauki.
Pateicoties patīkamai garšai un krēmīgumam, kokosriekstu dzēriens ir kļuvis par daudzpusīgu sastāvdaļu, ko izmanto gan sāļos, gan saldajos ēdienos, sākot no karija un zupām līdz saldējumam un smūtijiem.
Ir svarīgi atzīmēt, ka kokosriekstu dzēriens atšķiras no kokosriekstu ūdens, kas ir dzidrs šķidrums, kas atrodams jaunos, zaļos kokosriekstos un bieži tiek izmantots kā atsvaidzinošs dzēriens.
Sastāvdaļas: bioloģiskais kokosriekstu piens 50%, ūdens 50%.
Uzturvērtība 100 g
Enerģija |
719.65 kJ/ 172kcal |
Tauki |
17 g |
- no kā piesātinātās taukskābes |
15.4 g |
Ogļhidrāti |
3.6 g |
- no kuriem cukurs |
1.46 g |
Šķiedru materiāli |
1.40 g |
Olbaltumvielas |
1.23 g |
Sāļi |
0.07 g |
Lietošana: Pirms lietošanas labi sakratiet.
Pēc atvēršanas uzglabāt aukstumā un izlietot 3 dienu laikā.
---
Kokosriekstu dzēriens ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko parasti izmanto dažādās virtuvēs, pievienojot ēdieniem krēmīgumu, garšu un tropisku bagātību. Šeit ir daži veidi, kā izmantot kokosriekstu pienu ēdiena gatavošanā:
Kariji un sautējumi: Kokosriekstu dzēriens ir galvenā sastāvdaļa daudzos Āzijas un Karību jūras reģiona karija un sautējumos. Tas piešķir ēdieniem bagātīgu un krēmīgu pamatu. Vienkārši pievienojiet kokosriekstu dzērienu esošajam sautējumam, pievienojiet garšvielām un ļaujiet garšām un aromātiem izpausties.
Zupas: Kokosriekstu šķidrumu var izmantot, lai pagatavotu krēmveida zupas, piemēram, tomātu kokosriekstu zupu, ķirbju kokosriekstu zupu vai Taizemes iedvesmotu kokosriekstu vistas zupu.
Smūtiji: pievienojiet kokosriekstu dzērienu augļiem vai zaļajiem smūtijiem. Tas jūsu dzērieniem piešķirs patīkamu tropisku garšu un krēmīgu tekstūru.
Rīsi un graudi: lai pagatavotu rīsus, bolīvijas baložus vai citus graudus, ūdens vietā varat izmantot kokosriekstu ūdeni. Tas piešķirs smalku kokosriekstu garšu un uzlabos ēdiena kopējo uzturvērtību.
Granola un auzu pārslu putra: Kokosriekstu dzēriens ir lieliska alternatīva brokastu granolai, putrai, pārslām. Vienkārši ielejiet un izbaudiet barojošas vegānu brokastis.
Deserti: Kokosriekstu dzēriens ir daudzu desertu recepšu pamatā. No tā varat pagatavot saldējumu uz kokosriekstu dzērienu bāzes, pudiņus, panna cotta vai pat bezpiena putukrējumu.
Ceptas preces: Kokosriekstu dzēriens ir lieliski piemērots lietošanai dažādos ceptajos produktos kā alternatīva parastajam pienam. izmantojiet to, lai ceptu smalkmaizītes, pankūkas, kūkas. Kokosriekstu piens šādiem cepumiem nodrošinās mitrumu, kā arī patīkamu eksotisku kokosriekstu garšvielu un aromātu.
Smūtiju bļodas: varat izmantot kokosriekstu dzērienu kā smūtiju bļodiņu pamatu. Garšojiet to ar augļiem, riekstiem un sēklām.
Mērces un piedevas: Kokosriekstu dzērienu var izmantot, lai pagatavotu krēmīgas mērces un piedevas salātiem vai makaronu ēdieniem. Vienkāršai mērcei sajauciet kokosriekstu šķidrumu ar laima sulu, nedaudz saldinātāja un zaļumiem.
Kokteiļi: Kokosriekstu pienu bieži izmanto tropu kokteiļos, piemēram, piña colada un kokosriekstu margarita.
Kafija un tēja: kokosriekstu dzēriens ir ļoti garšīgs, lai aromatizētu kafiju vai tēju. Vienkārši pievienojiet šī dzēriena šļakatu un baudiet krēmīgu un aromātisku dzērienu.
Lietojot kokosriekstu dzērienu, jāatceras, ka tas mēdz atdalīties skārdenē - krēmīgā daļa paceļas uz augšu un ūdeņainā daļa nosēžas apakšā. Tāpēc pirms kārbas atvēršanas kārtīgi sakratiet, lai nodrošinātu viendabīgu tekstūru un garšu.
Turklāt ir divi galvenie kokosriekstu dzērienu veidi: kārbās un kartona kārbās. Kokosriekstu dzēriens skārdenēs ir biezāks un sātīgāks, savukārt kartona kārbās tas bieži vien ir liesāks un vairāk piemērots tiešam patēriņam, piemēram, ieliešanai kafijā, brokastu pārslās u.c. Savukārt kokosriekstu dzēriens no skārdenēm vairāk piemērots ceptu izstrādājumu, desertu, smūtiju vai cieto ēdienu pagatavošanai.
Patīkams kokosriekstu aromāts un maiga garša. Krēmveida tekstūra. Nogaršojiet desertus, dažādus cepumus vai smūtijus. Bez pievienota cukura. Bez ĢMO. Piemērots vegāniem.
Organiska rafinēta kokosriekstu eļļa AMRITA bez smaržas.
Saulē kaltēti kokosrieksti. Audzēts un apstrādāts saskaņā ar stingriem bioloģiskās lauksaimniecības noteikumiem.
ORIVEGO® radīts tiem, kam garšo deserta krēmi ar mazāku cukuru, tam ir īpaša garša pati par sevi! Tiem, kam patīk rieksti un šokolāde, šim deserta garšas krēmam ļoti vajadzētu patikt.
Dabīga liofilizēta uzkoda ar kokosriekstu un kakao. Delikatese ar debešķīgu garšu, kas palīdzēs remdēt izsalkumu, uzlādēs enerģiju un piepildīs organismu ar barojošām augļu vielām.
Lieliska uzkoda. Piemērots dažādu desertu, konditorejas izstrādājumu un citu ēdienu pagatavošanai un dekorēšanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Ir daudz šķiedrvielu. Kālija avots. Piemērots vegāniem un veģetāriešiem.
Organiskā rafinēta kokosriekstu eļļa bez smaržas ir ideāli piemērota ēdiena gatavošanai.
Organiska rafinēta kokosriekstu eļļa AMRITA bez smaržas.
Organiska rafinēta kokosriekstu eļļa AMRITA bez smaržas.
Ekoloģiskajai aukstā spieduma kokosu eļļai ir maiga garša ar vieglu un patīkamu svaigu kokosriekstu smaržu.
Organiskai auksti spiestai kokosriekstu eļļai ir maiga garša ar maigu un tīru jauno kokosriekstu aromātu.
Lieliski piemērots karstās šokolādes un citu karsto dzērienu pagatavošanai, piena kokteiļu, pudiņu, dažādu konditorejas izstrādājumu aromatizēšanai, desertu dekorēšanai.
To raksturo dabiskais kokosriekstu aromāts un garša. Aromatizētas var brokastu pārslas, kafiju, dažādus kokteiļus, jogurtu, saldējumu. Piemērots arī mērcēm, veģetāriem ēdieniem, kūkām un citiem desertiem. Lieliski piemērots mīklas biezināšanai kūkām, kēksiem un desertiem.Bez piena.
Kakao sviests - tās ir uzturā lietojamas taukvielas, kuras iegūst no neapstrādātām kakao pupiņām. Sviestam ir maiga šokolādes garša.
Izgatavots no svaigiem kokosriekstiem. Piemērots ceptu un desertu pagatavošanai, mērču un zupu biezināšanai. Ir daudz šķiedrvielu. Piemērots vegāniem. Papildus pievienotajam cukuram produkts satur dabiskos cukurus. Bez krāsvielām un konservantiem.
Organiskais kokospalmu ziedu cukurs ir nerafinēts, irdens, gaiši brūns cukurs ar raksturīgu garšu.
Organiskais kokosriekstu piens jeb kokosriekstu dzēriens ir lieliska vegāniska alternatīva parastajam pienam. Piemērots Āzijas ēdieniem, kūkām, saldējumam, kokteiļiem, mērcēm, sautējumiem.
Tīrs pēc dabas. 100% organisks. Bez ĢMO.
vegāns bez laktozes un bez lipekļa kokosriekstu bāzes organisks produkts ēdiena gatavošanai
Lieliska uzkoda. Piemērots dažādu desertu, konditorejas izstrādājumu un citu ēdienu pagatavošanai un dekorēšanai. Satur dabiskos cukurus bez pievienotā cukura. Bez krāsvielām un konservantiem. Ir daudz šķiedrvielu. Kālija avots. Piemērots vegāniem un veģetāriešiem.
Organiskās mandeļu pārslas ir lielisks produkts, ko ēst jebkurā formā
Organiskais kokosriekstu dzēriens lieliski papildina austrumu virtuvi
Organiskais kokosriekstu dzēriens lieliski papildina austrumu virtuvi