Kakao - īstās kakao koka (Theobroma cacao) sēklas sauc arī par kakao pupiņām.
Nogatavināto kakao augļu sēklas fermentē ar mīkstumu. Fermentēšanas laikā pupiņu temperatūras paaugstināšanās aptur vitāli svarīgos procesus, un iegūtie organiskie savienojumi nodrošina pupiņu garšu. Fermentētās pupiņas tiek žāvētas, lai tajās būtu pēc iespējas mazāk mitruma un tās nesadegtu. Turklāt, žāvētās kakao sēklas tiek pāršķirotas.
Lai iegūtu šokolādes un kakao pulveri, kakao pupiņas tiek grauzdētas, lobītas un sasmalcinātas. Tad nospiež kakao sviestu. Kakao pulveris tiek iegūts, sasmalcinot atlikušo kakao sviesta masu.
Tas der augstākās kvalitātes kakao konditorejas izstrādājumiem un dzērieniem.
Uzglabāšana: uzglabāt cieši noslēgtu sausā, vēsā vietā.
Ražotājs: UAB EKO PLANETSastāvdaļas: organisks augstākās kvalitātes kakao pulveris, apstrādāts līdz 45 ° C temperatūrai.
Iepakots vidē, kur ir lipeklis, rieksti, sojas un sezama gabaliņi.
↵
↵
Sāls daudzumu produktā nosaka tikai dabā esošais nātrijs.
↵
Kakao pulveris ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko var izmantot visdažādākajos kulinārijas izstrādājumos, lai piešķirtu ēdieniem bagātīgu šokolādes garšu un krāsu. Šeit ir daži biežāk sastopamie kakao pulvera izmantošanas veidi:
Cepumi:
- Kūkas un konditorejas izstrādājumi: pievienojiet kakao pulveri kūku mīklai, lai iegūtu dziļu šokolādes garšu. Izmantojiet kakao šokolādes kūku, cepumu un šokolādes cupcakes receptēs.
- cepumi: pievienojiet kakao pulveri cepumu mīklai, lai pagatavotu šokolādes cepumus.
- Smalkmaizītes un plātsmaizes: uzlabojiet smalkmaizīšu un plātsmaizes garšu, pievienojot mīklu ar kakao pulveri.
- Šokolādes glazūra: sajauciet kakao pulveri ar sviestu, pūdercukuru un pienu, lai pagatavotu gardu šokolādes glazūru.
Dzērieni:
- Karstā šokolāde: sajauciet kakao pulveri ar karstu pienu un saldinātāju pēc izvēles, lai pagatavotu klasisko karsto šokolādi.
- Šokolādes kokteiļi: pievienojiet kakao pulveri savai iecienītākajai kokteiļa receptei, lai iegūtu šokolādes garšu.
Mērces un pildījumi:
- Šokolādes mērce: sajauciet kakao pulveri ar cukuru, sviestu un krējumu, lai pagatavotu bagātīgu šokolādes mērci, ar ko pārkaisa saldējumu vai desertus.
- Šokolādes ganša: sajauciet kakao pulveri ar karstu krējumu, lai iegūtu universālu šokolādes ganšu, ko var izmantot kā pildījumu vai glazūru.
Brokastīm:
- Kakao pulveri iemaisiet rīta auzu pārslās, lai paspilgtinātu rīta putru.
- Pankūkas un vafeles: pievienojiet kakao pulveri pankūku vai vafeļu mīklai, lai iegūtu šokolādes garšas brokastis.
Uzkodas:
- Šokolādes trifeles: sajauciet kakao pulveri ar krējumu un šokolādi, lai pagatavotu mājās gatavotas šokolādes trifeles.
- Enerģētiskas uzkodas: pievienojiet kakao pulveri enerģizējošām riekstu un augļu uzkodām vai granola batoniņu receptēm, lai iegūtu papildu garšu.
Translated with DeepL.com (free version)
Lieliski piemērots karstās šokolādes un citu karsto dzērienu pagatavošanai, piena kokteiļu, pudiņu, dažādu konditorejas izstrādājumu aromatizēšanai, desertu dekorēšanai.
Kakao sviests - tās ir uzturā lietojamas taukvielas, kuras iegūst no neapstrādātām kakao pupiņām. Sviestam ir maiga šokolādes garša.