Vegānu turku zirņu miltu krekeri (bez glutēna)

    Pasniedziet šos vegāniskos bezglutēna krekerus ar savu iecienītāko mērci (piemēram, BBQ Ranch, balto pupiņu mērci, biešu humusu, tomātu mērci utt.).


    Sastāvdaļas:


    1 glāze (140 g) turku zirņu miltu,
    1/2 glāzes (60 g) tapiokas miltu (tapiokas cietes) vai arrowroot pulvera
    1/2 tējkarotes sāls
    1 ēdamkarote uztura rauga
    1 tējkarote olīveļļas (+ papildus ieziešanai)
    1/3 glāzes ūdens
    1/8 tējkarotes kokosriekstu cukura
    1 ēdamkarote sezama sēklu (pēc izvēles)


    Pagatavošana:


    1. Bļodā sajauciet visas sausās sastāvdaļas, līdz tās ir labi sajauktas. Izveidojiet iedobi centrā un pievienojiet mitrās sastāvdaļas. Sajauciet, līdz visas sastāvdaļas ir sajauktas, pēc tam mīciet ar rokām, līdz masa ir gluda, savācot visus mīklas gabaliņus.
    2. Izrullējiet mīklu starp divām cepampapīra loksnēm apmēram 3 mm biezumā, izmantojot mīklas rulli. Izgrieziet vēlamās formas un novietojiet tās uz cepampapīra izklātas cepšanas pannas, pārliecinoties, ka krekeri nepārklājas. Cep iepriekš uzkarsētā ventilatora cepeškrāsnī (200 °C) 12–13 minūtes (līdz krekeri ir zeltaini brūni un vairs nav mīksti).


    NAV NEPIECIEŠAMS: Pirms rullēšanas mīklu apkaisiet ar sezama sēklām un sagrieztās krekeru formas apsmērējiet ar olīveļļu.


    3. Ļaujiet ceptajiem krekeriem apmēram 10 minūtes atdzist uz tās pašas cepšanas pannas, pirms tos pārvietojat. Uzglabājiet vairākas dienas maisiņā vai traukā ar rāvējslēdzēju. Pasniedziet ar savu iecienītāko mērci.


    PIEZĪME: Sagrieziet formas pēc iespējas vienmērīgāk, lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanu. Nogrieziet visas raupjās malas un pārvietojiet uz jaunām formām.
    Novietojiet vienu cepšanas pannu cepeškrāsns centrā — tā ir karstākā cepeškrāsns daļa; tur krekeri tiks cepti vislabāk (bet pārliecinieties, ka krekeri nepārklājas uz cepšanas pannas — ja nepieciešams, cepiet partijās).


    Iznākums: apmēram 40 krekeri (atkarībā no izmēra)
    Recepte: plantbasedfolk.com

Atsauksmes

Jauns komentārs

Komentēt var tikai reģistrēti lietotāji

Reģistrēties vai Ielogoties