Sarkanajām lēcām ir daudz īpašību, kas ir īpaši labvēlīgas cilvēku veselībai. Sarkano lēcu nūdeles ir bagātas ar uzturvērtību – tās satur daudz olbaltumvielu un šķiedrvielu, kas ir īpaši svarīga ikdienas uztura sastāvdaļa. Arī kālijs un folijskābe. Folijskābe palīdz uzturēt normālu asins veidošanos un mātes audu augšanu grūtniecības laikā. Lēcu makaronus bieži iesaka cilvēkiem, kuri neēd gaļu un kuriem ir problēmas ar olbaltumvielu uzsūkšanos organismā.
Lēcu olbaltumvielas ir otrajā vietā pēc sojas pupiņām, kas organismā ir visvairāk sagremojamais augu proteīns. Tāpēc tā ir lieliska alternatīva gaļai. Bio lēcu makaroni satur aptuveni 348 kcal uz 100 gramiem produkta, tāpēc tos nevajadzētu lietot ikdienā. Tomēr tas ir labs enerģijas avots pēc treniņa. Vārīti makaroni lieliski sader ar ķiršu tomātiem, tofu, svaigiem garšaugiem vai kariju. Ja vēlaties dažādot savu uzturu un nomainīt kviešu makaronus ar veselīgākiem, bioloģiskie sarkano lēcu makaroni būs īstā izvēle.
Sastāvdaļu daudzums uz 100 g produkta pēc vārīšanas:
Dzelzs: 3,7 mg (26%*)
Mangāns: 0,47 mg (24%*)
Varš: 0,43 mg (43%*)
Folijskābe: 61,3 mg (31%*)
B1 vitamīns: 0,18 mg (16%)
Šķiedra: 4,0 g
Produkts tiek iepakots rūpnīcā, kas iepako arī produktus, kas satur lipekli, soju un olas. Šī iemesla dēļ produkts var saturēt lipekli un olas.
Uzturvērtība 100 g
Enerģētiskā vērtība | 1477 kJ / 348 kcal |
Tauki | 1,1g |
no kuriem piesātinātās taukskābes | 0,2 g |
Ogļhidrāti | 56 g |
no tiem cukuri | 5,1 g |
Šķiedras | 5,8 g |
Olbaltumvielas | 26 g |
Sāls | < 0.01 g |
Ēdienu gatavošana: pirms pasniegšanas pagatavojiet makaronus 6 minūtes. Lai pagatavotu al dente, pagatavojiet 4 minūtes. 100 gr. ielieciet makaronus 1 l. sālīts ūdens.
Šie tagliatelle tipa makaroni lieliski sader ar dažādām mērcēm.
Sastāvdaļas: 100% organiski sarkano lēcu milti.