Organic white Quinoa (bez lipekļa) BIO PLANET, 1 kg

9,99 € ar PVN

Bolīvijas balodis (kynva) ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.

Produkts nav pieejams

Produkts pievienots grozam.

Code: BP-KYN-1000

Sertifikāti:

PL-EKO-07
non-EU Agriculture

Par produktu

Bolīvijas baložu zirnis (pazīstams arī kā kynva) ir graudaugu kultūra, ko audzē galvenokārt ēdamo sēklu dēļ. To bieži uzskata par pseidograudaugu, jo to izmanto līdzīgi tā uzturvērtības un kulinārijas daudzpusības dēļ. Kvinoja ir kultivēta tūkstošiem gadu, un tās dzimtene ir Dienvidamerikas Andu reģions, kur tā bija pamatiedzīvotāju pamatēdiens.
Šeit ir dažas galvenās Bolīvijas baloža īpašības un fakti:
1. Uztura ieguvumi: Bolīvijas balodis ir ļoti barojošs un bieži tiek slavēts par ieguvumiem veselībai. Tas ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem (piemēram, B vitamīniem un E vitamīnu) un minerālvielām (tostarp magniju, fosforu un dzelzi).
2. Daudzpusīga izmantošana: Kynva var izmantot dažādos kulinārijas pielietojumos. To var pagatavot un pasniegt kā piedevu, izmantot kā salātu pamatni, pievienot zupām un sautējumiem. Tā maigā riekstu garša padara to par daudzpusīgu sastāvdaļu, kas papildina gan sāļus, gan saldus ēdienus.
3. Kinvas vārīšana: lai pagatavotu Bolīvijas baložu, to parasti mazgā zem auksta ūdens, lai noņemtu dabisko rūgto pārklājumu, ko sauc par saponīnu. Pēc skalošanas tas tiek pagatavots ūdenī vai buljonā, līdzīgi kā jūs gatavojat rīsus vai kuskusu. Vārītai kynvai ir viegla, pūkaina tekstūra ar nelielu kraukšķīgumu.
4. Ilgtspējība: Kynva tiek uzskatīta par ilgtspējīgu graudu kultūru, jo tā var attīstīties dažādos vides apstākļos un tai ir nepieciešams salīdzinoši maz ūdens salīdzinājumā ar citiem graudiem. Tās audzēšana ir identificēta kā iespējamais risinājums pārtikas nodrošinājuma un lauksaimniecības ilgtspējības problēmām dažādās pasaules daļās.
5. Popularitāte: Kynva pēdējos gados ir ieguvusi popularitāti tās uzturvērtības un daudzpusības dēļ. To bieži iekļauj veģetāro un vegānu uzturā kā augu olbaltumvielu avotu.
Kopumā Bolīvijas balodis ir barojošs un daudzpusīgs ēdiens, kas var būt vērtīgs sabalansēta uztura papildinājums. Tas ir mīlēts ar savu garšu, ieguvumiem veselībai un daudzpusību dažādās virtuvēs.

Uzglabāšanas nosacījumi: pēc atvēršanas uzglabāt noslēgtā iepakojumā, sausā, vēsā vietā.

Sastāvdaļas

Sastāvs: organiski baltais Bolīvijas balodis (kynva).

Enerģētiskā vērtība

Uzturvērtība uz 100 g

Enerģētiskā vērtība 1546 kJ/ 367 kcal
Tauki 6,5 g
no kā piesātinātās taukskābes 0,8 g
Ogļhidrāti 60,0 g
 no kuriem cukuri 6,8 g
Šķiedru materiāli 7,2 g
Olbaltumvielas 14,0 g
Sāļi 0,09 g

Lietošana

Pirms vārīšanas noskalojiet. Gatavojot, izmantojiet 1 daļu kynvo ar 2 daļām ūdens. Vāra 15-20 minūtes, līdz uzbriest un ūdens uzsūcas. Ja nesteidzaties, noņemiet no uguns un paturiet vāku vēl 5 minūtes. Vārīti kynva putraimi nāk ar astēm un ir patīkami kraukšķīgi.
Kynva ir daudzpusīga sastāvdaļa, ko daudzos veidos var izmantot virtuvē. Šeit ir daži izplatīti kvinojas lietojumi:
1. Kynva kā garnīrs: var ēst vienkārši vārītu Bolīvijas balodi ar garšvielām vai pagatavot kynva plovu: pannā apcep kubiņos sagrieztus sīpolus, ķiplokus un dārzeņus. Pievienojiet nomazgātus ķiplokus un apcepiet dažas minūtes. Pēc tam pievienojiet šķidrumu (ūdeni vai buljonu) un vāriet, kā aprakstīts iepriekš. Tas rada smaržīgu austrumu kynva garnīru.
2. Kynva salātos:
- vāriet kynva, kā minēts iepriekš, un ļaujiet tai atdzist. Sajauciet to ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, garšaugiem un mērci pēc jūsu izvēles. Varat arī pievienot olbaltumvielas, piemēram, grauzdētu vistu, tofu vai pupiņas, lai padarītu salātus sātīgākus.
3. Kynva zupās un sautējumos:
- Kynva var pievienot zupām un sautējumiem, lai pievienotu tekstūru un uzturvērtību. Vienkārši iemaisiet vārītu vai neapstrādātu Bolīvijas balodi un ļaujiet tam pagatavot, līdz tas ir mīksts un pilnībā gatavs.
4. Kynva brokastīm:
- Bolīvijas baložu putra: pagatavojiet kynva ar pienu vai piena aizstājēju, saldiniet ar medu vai kļavu sīrupu un pievienojiet savas iecienītākās piedevas, piemēram, svaigus augļus, riekstus un kanēli, lai iegūtu garšīgas un barojošas brokastis.
- Kynva smūtijos: samaisiet vārītu un atdzesētu kynva savā rīta smūtijā, lai iegūtu vairāk olbaltumvielu un krēmīgu tekstūru.
5. Kynva kā pamatēdiens:
- Kynvo Bļoda: izveidojiet graudu bļodas, pildot vārītu kynvo ar grauzdētiem vai sautētiem dārzeņiem, olbaltumvielu avotu (piemēram, grilētu vistu, tofu vai pupiņām) un garšīgu mērci vai pildījumu.
- Pildīti pipari, ķirbji utt. dārzenis: izmantojiet kynva kā pildījumu pipariem vai ķirbjiem, apvienojiet ar dārzeņiem, zaļumiem un garšvielām.
Eksperimentējiet ar dažādām garšu kombinācijām, garšaugiem, garšvielām un sastāvdaļām, lai pielāgotu bolivin4s baložu ēdienus savai gaumei. Tā maigā, riekstu garša ir piemērota gan sāļās, gan saldās receptēs, padarot to par patiesi vērtīgu papildinājumu jūsu kulinārijas repertuāram.

Līdzīgas preces

Uzrakstīt recenziju

Organic white Quinoa (bez lipekļa) BIO PLANET, 1 kg

Organic white Quinoa (bez lipekļa) BIO PLANET, 1 kg

Bolīvijas balodis (kynva) ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.