Ķirbju sēklas ir plakanas, ovālas formas sēklas, kas parasti ir gaiši zaļā krāsā un pārklātas ar plānu, gandrīz baltu ārējo apvalku vai miziņu. Ķirbju sēklām ir nedaudz riekstu garša, un tās parasti lieto kā uzkodu vai kā dažādu ēdienu sastāvdaļu.
Ķirbju sēklas ir bagātas ar uzturvielām – tās satur veselīgus taukus, olbaltumvielas, šķiedrvielas, dažādus vitamīnus un minerālvielas. Tie ir labi pazīstami kā magnija, dzelzs, cinka un antioksidantu avots. Šīs uzturvielas veicina dažādus ieguvumus veselībai, piemēram, atbalsta veselīgu sirdi, uzlabo gremošanu un veicina jūsu ķermeņa veselību.
Uzglabāt sausā un vēsā vietā.
Svarīgi! Produkts nav piemērots bērniem līdz 3 gadu vecumam.
Sastāvdaļas: 100% organiskas ķirbju sēklas (*sertificēta organiska sastāvdaļa)
Uzturvērtība uz 100 g:
Enerģētiskā vērtība | 2375 kJ/ 574kcal |
Tauki | 47.0 g |
- no kuriem piesātinātie | 11.0 g |
Ogļhidrāti | 2,7 g |
- no kuriem cukuri | 1.3 g |
Šķiedru materiāli | 8.5 g |
Olbaltumvielas | 30 g |
Sāļi | 0.01 g |
Ķirbju sēklas var ēst vairākos veidos:
Grauzdētas sēklas: ķirbju sēklu grauzdēšana ir populārs veids, kā tās baudīt. Pēc to izņemšanas no ķirbja sēklas notīra, apkaisa ar garšvielām un apgrauzdē, līdz tās kļūst kraukšķīgas un zeltainas.
Uzkodas: grauzdētas ķirbju sēklas var baudīt arī kā uzkodu starp dienas galvenajām ēdienreizēm. Tos var garšot ar dažādām garšvielām, piemēram, sāli vai zaļumiem pēc savas gaumes.
Pārkaisa uz traukiem: ķirbju sēklas var pievienot salātiem, zupām, jogurtam, auzu pārslām un citiem ēdieniem, lai ēdienam piešķirtu kraukšķīgu tekstūru un lai tas būtu bagātināts ar dažādām uzturvielām un mikroelementiem.
Ceptas preces: ķirbju sēklas var pievienot maizes izstrādājumiem, piemēram, maizei, smalkmaizītēm un granola batoniņiem.
Ķirbju sēklas ir ne tikai garšīgas, bet arī ļoti labvēlīgas veselībai to uzturvērtības dēļ. Tomēr, tāpat kā visi pārtikas produkti, tie ir jālieto mērenībā kā daļa no sabalansēta uztura.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.
Kliņģerītes ir pētersīļu dzimtas augi, ar savu aromātu un garšu atgādina ķimenes. Tos varam liet uz maizes, lociņi lieliski garšos lēcu, kartupeļu vai citu dārzeņu ēdienus.
Bietes tiek izmantotas ēdiena gatavošanā līdzīgi kā rīsi.
Organiskās sezama sēklas bez sēnalām ir lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un barojošu uzkodu pagatavošanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Bioloģiskās ķirbju sēklas ir garšīga uzkoda jūsu ikdienas uzturā. Sēklas ir lieliski piemērotas ikdienas gatavošanai, pievieno salātiem, zupām vai apkaisa ar desertiem.
Bolīvijas balodis (kynva) ir labs olbaltumvielu avots, kas satur visas deviņas neaizvietojamās aminoskābes, padarot to par pilnvērtīgu olbaltumvielu avotu. Kynvo ir arī bagāts ar šķiedrvielām, vitamīniem un minerālvielām.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Spāņu salvijas (lat. Salvia hispanica) smalki aromatizētās čia sēklas var pievienot jebkurai receptei, nemainot garšu.
Organiskās zelta linu sēklas ir barojošas sēklas, ko izmanto pārtikas ražošanā.
Bioloģiskās ķirbju sēklas ir garšīga uzkoda jūsu ikdienas uzturā. Sēklas ir lieliski piemērotas ikdienas gatavošanai, pievieno salātiem, zupām vai apkaisa ar desertiem.
Organiskās melnā sezama sēklas ar miziņu lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un dekorēšanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Organiskās melnās sēklas ir pazīstamas arī kā kvinoja. Tas veiksmīgi aizstāj tradicionālos putraimus vai makaronus. Lieliski piemērota kā zupu sastāvdaļa un piedeva dārzeņiem, mērcēm, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Organiskā sarkanā kvinoja ir pazīstama arī kā kvinoja. Tas veiksmīgi aizstāj tradicionālos putraimus vai makaronus. Lieliski piemērota kā zupu sastāvdaļa un piedeva dārzeņiem, mērcēm, konditorejas izstrādājumiem un desertiem.
Spāņu salvijas (lat. Salvia hispanica) smalki aromatizētās čia sēklas var pievienot jebkurai receptei, nemainot garšu.
Linsēklas ir mazas, brūnas vai zeltainas sēklas, kas iegūtas no linu auga. Pēdējos gados linsēklas ir kļuvušas ļoti populāras, pateicoties to labvēlīgajām īpašībām, ieguvumiem veselībai un daudzpusīgai izmantošanai ēdiena gatavošanā.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Vislabāk ir izmantot samaltas sēklas. To var pievienot salātiem, putraimiem vai citiem ēdieniem, kas jums patīk.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Vislabāk ir izmantot samaltas sēklas. To var pievienot salātiem, putraimiem vai citiem ēdieniem, kas jums patīk.
Organiskās melnā sezama sēklas ar miziņu lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un dekorēšanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Šīs sēklas labi garšo gan diedzētas, gan grauzdētas.Saulespuķu sēklas ir lielisks enerģijas avots.
Piena dadzis palīdz aizsargāt aknas un atbalsta gremošanu un ķermeņa attīrīšanos.
Augstā šķiedrvielu satura dēļ psyllium sēklas kļūst arvien populārākas.
Organiskās sezama sēklas bez sēnalām ir lieliski piemērotas dažādu ēdienu aromatizēšanai un barojošu uzkodu pagatavošanai. Satur daudz šķiedrvielu un ir olbaltumvielu avots.
Organiskās amaranta pārslas ir izgatavotas no sasmalcinātām amaranta sēklām.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.
Kaņepes ir lielisks diētisks produkts. Kaņepju sēklas ir bagātas ar Omega-3 un Omega-6 taukskābēm, olbaltumvielām, vitamīniem un šķiedrvielām, kas īpaši nepieciešamas cilvēka organismam. Piemērots diedzēšanai un kaņepju pienam. To izmanto maizes izstrādājumu, sauso brokastu, salātu, zupu un citu ēdienu aromatizēšanai.