Organiskās sojas pupiņas ir viens no populārākajiem produktiem Āzijā. Lieliski piemērota viena katla ēdienu, zupu, dārzeņu ēdienu, dārzeņu un gaļas sautējumu, salātu gatavošanai. Sasmalcināti tie lieliski der miltu ēdienu, smērējamo un maltiņu gatavošanai. Šajās pupiņās ir daudz olbaltumvielu, tāpēc tās ir piemērotas veģetāro un vegānu diētu popularizēšanai.
Šeit ir daži galvenie fakti par sojas pupiņām:
Uzturvērtība: Sojas pupiņas ir lielisks augu olbaltumvielu avots. Tajos ir arī daudz šķiedrvielu, vitamīnu (piemēram, folijskābes un K vitamīna) un minerālvielu (piemēram, dzelzs, kalcija un magnija). Turklāt sojas pupiņas ir bagātas ar vielām, kurām piemīt antioksidanta īpašības.
Olbaltumvielu alternatīva: Sojas pupas bieži izmanto kā gaļas aizstājēju veģetāro un vegānu uzturā. Dažādi sojas produkti, piemēram, tofu, tempeh un edamame, ir ar olbaltumvielām bagātas alternatīvas dzīvnieku izcelsmes produktiem.
Sojas pupiņas ir svarīga daudzu ikdienas uztura sastāvdaļa visā pasaulē, un tās ir barojošs un daudzpusīgs pārtikas avots.
Uzglabāšanas nosacījumi: uzglabāt vēsā, sausā vietā, cieši noslēgtā iepakojumā.
Sastāvdaļas: bioloģiskās sojas pupiņas.
Iepakots vidē, kas satur glutēnu, riekstus, sezamu, soju saturošus produktus.
Uzturvērtība uz 100 g
Enerģētiskā vērtība |
1790 kJ / 428 kcal |
Tauki |
20 g |
- no tiem piesātinātās taukskābes |
2.9 g |
Ogļhidrāti |
21 g |
- no kuriem cukuri |
7.3 g |
Šķiedru materiāli |
9.3 g |
Olbaltumvielas |
36 g |
Sāļi |
0.00 g |
Pagatavošana: mērcēt sojas pupiņas vismaz 8 stundas viegli sālītā ūdenī proporcijā 1:2,5 (1 porcija pupiņu - 2,5 porcijas ūdens). Vāra ~1 stundu.